Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Родители се събраха на пореден протест в Благоевград под наслов „Автопоход за нашите деца“

Шествието тръгна от паркинга на ЮЗУ „Неофит Рилски“ и премина през основните булеварди и улици в града. Според родители "прокараните тихомълком промени в Закона за социалните услуги и Закона за защита на детето въплъщават същите идеи на Стратегията за детето". "Притеснява ни това, че държавата абдикира от отговорността си към децата като социалните услуги се предоставят в ръцете на частни организации, което за нас не е правилно. Това отваря поле за корупционни практики и не сме сигурни, че в един момент прекалените правомощия няма да се превърнат в произвол. Настояваме за промени в законите и изобщо за отпадане на промените, които следва да влязат в сила от януари месец 2020 година, тъй като и до сега имаше Закон за закрила на детето", каза Цветелина Попова, един от организаторите на днешния протест в Благоевград. 

Снимка

В началото на юли предстои втора среща в Народното събрание, на която родителите ще изложат искания си. 


Галерия

Вижте още

Тримесечният срок за засичане на приходите от тол започва да тече от 27 март

Договореният в началото на януари тримесечен срок за наблюдение на размера приходите от тол системата ще започне да тече от 27 март. Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след среща с представители на транспортния бранш. На нея беше обсъдено изпълнението на постигната вчера договореност относно..

публикувано на 27.02.20 в 19:50

Мъж е загинал при катастрофа край Железница

Около 18:24 часа днес е получен сигнал за ПТП на Е-79 в района на с. Железница, община Симитли. По първоначална информация лек автомобил „Дачия“, включвайки се в движението по ПП Е-79 от с. Железница, е отнел предимството на товарен автомобил и допуска ПТП. На място е загинал водачът на лекия автомобил. Движението за товарни автомобили е затворено и..

публикувано на 27.02.20 в 19:25

Гимназисти дариха храна за приюта за кучета в Перник

100 кг храна са дарили за кучешкия приют в Перник учeници от местната технологична професионална гимназия „Мария Кюри”, съобщиха от пресцентъра на общината. Учениците са изявени защитници на животните, а парите за дарението са събрани от организирания от училището благотворителен коледен базар. Зам.-кметът Стефан Кръстев е благодарил на..

публикувано на 27.02.20 в 19:21

Изграждането на водопровода от Мало Бучино до Перник върви по план

По-малко от 4 км остават до довършването на авариийния водопровод от село Мало Бучино до Перник. Работи се по цялото трасе. Монтират се и помпите в помпената станция, съобщи на проведеното днес заседание на Областния кризисен щаб инж. Кирил Велиновски от фирма „Монтажи“.  Директорът на Регионалната дирекция за национален строителен контрол..

публикувано на 27.02.20 в 19:16

Историята на мартеницата бе представена в Регионалния исторически музей в Благоевград

     В Регионалния исторически музей в Благоевград днес бе представена публичната лекция на Малина Стаматова "Марта - митология и традиции", придружена с демонстрация на запридане на мартеници по традиционния начин, съхранен в село Логодаш.      Докато се предяха червеният и белият конец, а после се запридаха в двуцвет, разказът на Малина..

публикувано на 27.02.20 в 17:55

СПО в Гоце Делчев, Хаджидимово и Гърмен

Под надзора на прокуратурата днес на територията на общините Гоце Делчев, Хаджидимово и Гърмен е проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействието на незаконната миграция и битовата престъпност. Действията са осъществени от служители на РУ-Гоце Делчев, на специализирани полицейски сили от отдел „Охранителна..

публикувано на 27.02.20 в 17:49

Откриха момчето, обявено за издирване

Служители на РУ Кюстендил са намерили 13-годишното момче, което днес бе обявено за издирване. То е в добро здравословно състояние. С него и семейството му работят инспекторите от Детската педагогическа стая.

публикувано на 27.02.20 в 17:32