Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лятна програма за най-малките жители на Перник

За четвърта поредна година Община Перник е подготвила пъстра лятна програма за най-малките жители на града. Тя е под мотото „Лято, здравей!“ и предлага разнообразни занимания, игри и забавления за всички деца, които през лятото ще си останат в Перник. 

Децата ще могат да посетят откритите читални в Регионалната библиотека и  уроците по родолюбие в Регионалния исторически музей, както и да нарисуват копие на картина по избор в Художествената галерия в Перник. 

Снимка

Всяка събота и неделя в салона на театъра ще има безплатни прожекции на анимационни филми, а пред Двореца на културата – забавни игри и развлечения за най- малките. През месец юли целодневни занимания с децата предлага Обединения детски комплекс. В сутрешните часове ще има спортни игри на открито, а в програмата на  следобедите са включени „Сподели с приятели любимия си филм”, „Светът на професиите”, „Литературни занимания”,  „Музика и танци” и др. 

През месец август започва ваканцията в музея.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Избират временен управител на Профилакториума в Перник

На извънредно заседание, насрочено за 3 октомври, ОбС в Перник ще трябва да избере нов временен управител на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация, по известна в Перник като Профилакториума. Рокадата се налага, тъй като досегашният временен болничен шеф не притежавал необходимата за заемане на поста квалификация. В писмо от..

публикувано на 02.10.24 в 14:00

Благоевград се превръща в Балканска театрална сцена

От 1 до 7 ноември Благоевград ще бъде домакин на третото издание на Балканския театрален фестивал. Любителите на театралното изкуство в продължение на седем поредни вечери ще видят седем хитови постановки. Акцент във впечатляващата селекция от представления ще бъде социално ангажиращото изкуство, като организаторите са подготвили за публиката..

публикувано на 02.10.24 в 13:50

Панорама на спорта ще се проведе в Перник

С панорама на спорта Перник ще посрещне Световния пробег на мира. Събитието ще се проведе на 4 октомври и ще събере множество спортни клубове и специални гости, сред които и олимпийската шампионка от Токио Лаура Траатс. Присъстващите ще имат възможност за запознаване с 27 различни видове спорт и с възможностите за тренировки. Перничани и гостите на..

публикувано на 02.10.24 в 11:15

Кюстендилци ще отбележат Световния ден на ходенето

С поход от стадион „Осогово“ до сцена „Базиликата“ в парк "Хисарлъка" на 5 октомври 2024 год. Община Кюстендил ще отбележи Световния ден на ходенето. Стартът ще бъде даден в 10:00 ч. в събота от централния вход на стадион „Осогово“. Организаторите Община Кюстендил и Обединеният детски комплекс са подготвили маршрут на похода с различна трудност и..

публикувано на 02.10.24 в 10:30

Безплатни медицински прегледи в Банско

Община Банско организира безплатни медицински прегледи за български граждани с постоянно местожителство на територията на Община Банско (гр. Банско, гр. Добринище, с.Места, с.Осеново, с. Обидим, с. Кремен, с.Гостун, с. Филипово). Прегледите ще се осъществяват от  Медицински център „Свето Благовещение” от  д-р Китанов – лекар образна диагностика...

публикувано на 02.10.24 в 10:23

Спират водата на улици в Симитли

Във връзка с присъединяване на сградно водопроводно отклонение и сградно канализационно отклонение към ВиК мрежата в гр. Симитли , ул. „Илинден”, днес (02.10.) до 14:30 часа, ще бъде нарушено водоподаването по следните улици: „Илинден”, „Христо Ботев”, „Христо Смирненски”, „Изворите”, „Сердика”, "Надежда”, „Георги Димитров", „Чайка”, „1-ви Май”,..

публикувано на 02.10.24 в 10:09

30 688 потвърдени заявления за гласуване извън страната на 27 октомври

30 688 наши сънародници са с потвърдени заявления за гласуване извън страната за вота на 27 октомври. Те ще бъдат вписани в избирателните списъци по места, като в секциите зад граница ще могат да гласуват и неподали заявление, но ще попълват на място декларация. Срокът за подаване на заявления изтече в полунощ, а техният брой има значение за това..

публикувано на 02.10.24 в 09:56