Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Родители от Благоевград на автопоход срещу Закона за закрила на детето

С поредно протестно автошествие десетки жители на Благоевград изразиха недоволството си срещу Стратегията за детето и казаха “Аз обичам семейството си и българските ценности”.

Снимка

Протестиращите не са съгласни с промени в Закона за социалните услуги и Закона за закрила на детето. Според загрижените родители, предвидените нововъведения продължават да въплъщават идеите на Стратегията за детето, която за момента е спряна. Такова е мнението и на Елена Терзийска - един от организатите. /Чуйте звуковия файл./

Снимка

По-рано през деня родители от цялата страна се срещнаха в Народното събрание с представители на политическите партии. На срещата присъства и Светла Трингалова от Благоевград, която я определи като не особено ползотворна. /Причините - чуйте в звуковия файл./


Вижте още

Утре пред читалище „Братство 1869” в Кюстендил ще празнуват Международния ден на детето

В програмата на празника, която ще започне в 11:30 часа, е  предвидено откриване на изложба на класовете по изобразително изкуство към НЧ „Братство 1869” и НЧ „Пробуда 1961”, представяне на мултимедия на изпълнения на деца от музикалната школа и др. Денят на детето е един от най-старите международни празници, който води началото си от Световната..

публикувано на 31.05.20 в 19:10

2500 зрелостници ще се явят утре на държавния изпит по български език и литература в област Благоевград

Утре от 9 часа ще се проведе първият държавен зрелостен изпит по български език и литература. „Очакваме около 2500 зрелостници да влязат в училищата в област Благоевград. Те са разпределени в 31 училища. Квесторите, които ще следят за провеждането на изпита, са около 800 и се надяваме да се справим“, каза за Радио Благовеград Методи Попов,..

публикувано на 31.05.20 в 11:11

Новите случаи на COVID-19 у нас са 14

Изследвани са 606 проби чрез PCR метода и са установени 14 нови лица, заразени с коронавирус. Общата бройка на лабораторно потвърдените случаи е 2513 души. "Активност е забелязана в 7 области – 3 лица в София (те са амбулаторни), Сливен – 4, Разград – 2, Ямбол – 2, Благоевград, Видин и Пазарджик – 1 констатиран случай", заяви секретарят на Националния..

публикувано на 31.05.20 в 08:15
tsigari

31 май – Световен ден без тютюн

По традиция, всяка година, по инициатива на Световната здравна организация на 31 май се отбелязва Световния ден без тютюн. Събитието се провежда в страните по целия свят, като се подчертават рисковете за здравето, свързани с употребата на тютюн, и се призовава за ефективна политика за намаляване на нивата на неговото потребление.  За 2020 г. темата за..

публикувано на 31.05.20 в 07:38

Облачно, с краткотрайни валежи

Днес въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Облачността ще бъде по-често значителна, около и след обяд –  купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни валежи, след обяд в отделни райони – интензивни и придружени с гръмотевици. Почти без валеж ще остане в Дунавската равнина. Вятърът ще бъде слаб, до умерен, от запад, а в..

публикувано на 31.05.20 в 07:33

Народният представител Стефан Апостолов дари 100 предпазни шлема на детските градини в Симитли

Народният представител от ГЕРБ Стефан Апостолов дари 100 висококачествени предпазни шлема за нуждите на детските градини в община Симитли. В навечерието на 1 юни – Денят на детето, когато ще бъдат отворени детските заведения в града и малките населени места, депутатът се срещна с ръководителите на градини, за да направи важното дарение. „След..

публикувано на 30.05.20 в 15:49

Програмата на НОИ за рехабилитация започва на 1 юни

Програмата на НОИ за рехабилитация и профилактика за осигурените хора започва от понеделник, 1 юни. Заделени са 20 милиона и 103 хиляди лева, за да могат около 45 хиляди души да ползват възстановителни процедури при установено заболяване.  Достъп до програмата имат хората, които са осигурявани 6 месеца последователно, преди да ползват програмата на НОИ...

публикувано на 30.05.20 в 15:40