Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Дупница изграждат стрийт-фитнес площадка

     Стрийт-фитнес площадка изгражда община Дупница в Градската градина.

     Идеята е на група младежи, трениращи уличен фитнес. Мястото е зелена площ, от години превърната в нерегламентиран паркинг. Ще бъде поставено професионално фитнес съоръжение, което може да се ползва от няколко души едновременно. Монтирането му започва утре. Предвижда се обособяването на подобна площадка и в парк “Рила”. Общината обмисля от следващата година да организира и турнири по стрийт-фитнес в Дупница.


Вижте още

5,5% от активното население в община Дупница са безработни

5,5% от икономически активното население в община Дупница са безработни към момента.  На борсата са обявени 86 работни места, като нито едно от тях не е за висшисти. Те са предимно за шивачи, шофьори, машинни оператори. Никакви свободни позиции не са обявени в Сапарева баня и Бобов дол. В Кочериново се търсят само трима общи работници с..

публикувано на 20.01.20 в 13:35

В Кюстендил подготвят годишния фестивал на туристическите хорове

Годишният фестивал на туристическите хорове в България да се проведе в Кюстендил в началото на месец юни предлагат от ръководството на сдружението. Днес председателят му Стефан Груев се е срещнал с кмета на Община Кюстендил Петър Паунов, за да обсъдят възможностите. Груев посочи, че искането е свързано с това празникът да се състои за..

публикувано на 20.01.20 в 13:33

Чистотата на въздуха е приоритет в тазгодишния бюджет на община Разлог

Днес се проведе обществено обсъждане на проекта за бюджет на община Разлог.  На него присъстваха кметът Красимир Герчев, председателят на местния парламент д-р Копанарова, общински съветници и граждани.  "За поредна година община Разлог показа, че може да управлява успешно финансови ресурси и не допусна дефицит по текущата сметка на..

публикувано на 20.01.20 в 12:47

20 Януари – Евтимовден (Петльовден)

Днес имен ден празнуват: Евтим, Евтимий, Евтимия. Църквата почита Евтимий Велики и Търновския патриарх Евтимий. Празникът е познат под различни имена като с амото название  Евтимовден  почти не е регистрирано за сметка на неговите производни –  Ихтим, Ихтима, Петльовден, Петеларовден или Петларовден. Последните три названия са свързани с..

публикувано на 20.01.20 в 10:47

Гражданин на Северна Македония е задържан в Кюстендил

Мярка за неотклонение "задържане под стража" е определил Окръжният съд в Кюстендил за 29-годишен жител на Северна Македония, съобщиха от съда. Той е бил задържан на 16 срещу 17 януари на митническия пункт Гюешево, след като в управлявания от него лек автомобил "Ауди А6" е открито високорисково наркотично вещество – амфетамин, с брутно тегло от..

публикувано на 20.01.20 в 09:59

Обсъждат бюджета на община Разлог

От 10:00 часа в заседателната зала на Общинския съвет в Разлог ще се проведе обществено обсъждане на проектобюджета за 2020 година. Финансовите параметри — приходи и разходи за годината, са публикувани на страницата на Община Разлог.  В публикуваната справка за приходите на бюджета на община Разлог е упоменато, че делегираните от държавата..

публикувано на 20.01.20 в 07:58

Клуб "Иване, Иване” празнува по стар стил

Сдружението "Клуб Иване, Иване" в Кюстендил организира поредното си тържество на 20 януари — Ивановден по стар стил, съобщиха от сдружението. Клубът е единственото сдружение в България на всички, които носят името Иван и неговите производни. Учреден е преди дванайсет години в Кюстендил и освен жители на града и общината в него членуват..

публикувано на 20.01.20 в 07:31