Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Днес празнуват в Брестово и Горна Железница

     Продължава отбелязването на празника Илинден в община Симитли. Заради многото места, наречени на Свети Илия, курбаните в района са два дни – на 20 и 21 юли, а традициите продължават от години, каза за Радио Благоевград зам.-кметът на общината Евгения Георгиева. Празникът бе отбелязан вчера от жителите на селата Градево, Ракитна, Брежани и Полето. Днес Свети пророк Илия ще бъде почетен и в селата Брестово и Горна Железница.


Вижте още

МВнР: Пътувайте до Италия само при необходимост

Във връзка с разпространението на коронавируса от министерството на външните работи препоръчват на българските граждани за пътуват само в краен случай в Италия и по-специално в Северна Италия.  От МВнР препоръчват също така на сънародниците ни да се въздържат от посещение на публични мероприятия, да избягват места със струпване на много хора,..

публикувано на 23.02.20 в 19:18

МРРБ с програми за енергийно обновяване на сградния фонд

Министерството на регионалното развитие и благоустройството предлага разработването на комплекс от програми за енергийно обновяване на жилищния сграден фонд в страната, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Предвижда се паралелното прилагане на програмите и поетапно изпълнение на мерките в тях. Това стана ясно от интервю на Гергана Благиева –..

публикувано на 23.02.20 в 19:08

Д-р Яни Златин с данни от извършената аутопсия на британския гражданин от китайски произход

В ранния следобед в МБАЛ – Благоевград приключи аутопсията на починалия в хотел в Банско 56-годишен британски гражданин от китайски произход. Съдебният лекар д-р Яни Златин заяви за Радио Благоевград, че чужденецът е бил с увредени сърце и бял дроб. Предстои да станат ясни резултатите от материала, изпратен в София, за изследване за наличието на..

публикувано на 23.02.20 в 18:30

Иван Благоев отново е републикански шампион по сумо

Медалистът ни на световни, европейски и държавни шампионати по борба и сумо Иван Благоев от Полена отново e с приз, този път още по-голям - за поредна година републикански шампион по сумо= На Републиканското първенство по сумо, което се проведе в София, Иван Благоев се състезава в категория до 100 килограма и се качи на най-високата стълбичка -..

публикувано на 23.02.20 в 16:48

Починалият китаец в Банско не е ходил в родината си от 2018 г.

По предварителни данни починалият британски гражданин от китайски произход в хотел в Банско е имал сериозен сърдечен проблем и е претърпял операция миналата година, съобщи за „Хоризонт“ д-р Ангел Кунчев - главен държавен здравен инспектор. Очакват се резултатите от аутопсията на 55-годишния мъж, която се провежда в момента. Мъжът е..

публикувано на 23.02.20 в 15:52

АПИ: Затруднена е продажбата на електронни винетки

Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщи, че временно е затруднена продажбата на електронни винетки в търговската мрежа на партньорите на Агенцията - национални доставчици на услуги. В момента електронни винетки може да се купят само от сайта bgtoll.bg, от мобилното приложение BGTOLL, от терминалите за самотаксуване и на гишетата по основните..

публикувано на 23.02.20 в 14:39

55-годишен китайски гражданин е починал снощи в хотел в Банско

Китайският гражданин е страдал от сърдечни заболявания, информират здравните власти. Към 20.10 часа снощи той се е почувствал недобре, припаднал е и пристигналият медицински екип е констатирал смъртта му. Зен Юнг Занг е претърпял и сърдечна операция, приемал е медикаменти за придружаващите го заболявания. До момента случаят не се квалифицира..

публикувано на 23.02.20 в 12:51