Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Общини, НПО и фирми кандидатстват с проекти за управление на отпадъците

Общини, юридически лица със стопанска цел и юридически лица с нестопанска цел  могат да кандидатстват за европейско финансиране за изпълнение на демонстрационни проекти в областта на управлението на отпадъците. Отворената за кандидатстване процедура е по Приоритетна ос 2 „Отпадъци“ на Оперативна програма „Околна среда 2014–2020 г.“. Тя ще бъде представена пред заинтересованите лица по време на информационна среща в Благоевград на 24 юли.

Схемата е насочена към управлението на битови отпадъци, а допустими за финансиране са разходи за строително-монтажни работи, машини, оборудване и съоръжения, осигуряване на софтуер и лицензи, разходи за информационни кампании. Процедурата цели формиране на общество с нулеви отпадъци и повишаване на общественото съзнание за спазване на йерархията за управлението на отпадъците, прехода към кръгова икономика в България и подпомагане постигането на рециклиране на 50% от битовите отпадъци.Общият бюджет на процедурата е 9 779 150 лв. 

 Максималният размер на безвъзмездна финансова помощ за един проект е до 391 166 лв. (левовата равностойност на 200 000 евро). Максимален срок за изпълнение е 18 месеца. 

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 26 август 2019 г., 18:30 ч.


Вижте още

Връчват дипломите на абсолвентите от Филологическия факултет на ЮЗУ

Oт 11:00 ч. в Аулата на Югозападния университет "Неофит Рилски" ще се проведе тържествена церемония за връчване на дипломите на абсолвентите от Филологическия факултет, дипломирани през 2019 година. Дипломи за висше образование ще получат 130 абсолвенти от 13 специалности .

публикувано на 28.02.20 в 07:55

Новият албум на МФГ "Банскалии" ще бъде представен в Банско

Денят на самодееца ще отбележат в Банско с концерт-спектакъла „Песни с вечността сродени”.  По време на концерта в читалище „Никола Вапцаров“, ще бъде представен новият албум на мъжка фолклорна група „Банскалии”, продуциран от БНР – Радио Благоевград.Ще участват и танцовите формации „Веселие”, „Пиринско настроение” и „Еуфория”, както и..

публикувано на 28.02.20 в 07:53

70 точки разглеждат на сесия общинските съветници в Благоевград

Общинският съвет в Благоевград ще проведе редовно заседание днес от 9:30 часа в зала „22 септември“.  70 точки са ще дискутират съветниците в дневния ред.

публикувано на 28.02.20 в 07:50

Облачен петък

Днес от запад отново ще започне увеличение на облачността, а около обяд ще завали дъжд, които в следобедните и вечерните часове на много места в Западна България ще преминат в сняг. Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°, като ще започнат бързо да се понижават. 

публикувано на 28.02.20 в 07:41

Тримесечният срок за засичане на приходите от тол започва да тече от 27 март

Договореният в началото на януари тримесечен срок за наблюдение на размера приходите от тол системата ще започне да тече от 27 март. Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след среща с представители на транспортния бранш. На нея беше обсъдено изпълнението на постигната вчера договореност относно..

публикувано на 27.02.20 в 19:50

Мъж е загинал при катастрофа край Железница

Около 18:24 часа днес е получен сигнал за ПТП на Е-79 в района на с. Железница, община Симитли. По първоначална информация лек автомобил „Дачия“, включвайки се в движението по ПП Е-79 от с. Железница, е отнел предимството на товарен автомобил и допуска ПТП. На място е загинал водачът на лекия автомобил. Движението за товарни автомобили е затворено и..

публикувано на 27.02.20 в 19:25

Гимназисти дариха храна за приюта за кучета в Перник

100 кг храна са дарили за кучешкия приют в Перник учeници от местната технологична професионална гимназия „Мария Кюри”, съобщиха от пресцентъра на общината. Учениците са изявени защитници на животните, а парите за дарението са събрани от организирания от училището благотворителен коледен базар. Зам.-кметът Стефан Кръстев е благодарил на..

публикувано на 27.02.20 в 19:21