Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Училище по плуване и водно спасяване започва в Кюстендил

Училище по водно спасяване и начално обучение по плуване започва от днес в Кюстендил. Училището ще продължи да 16 август, а предварително изготвената програма включва 12 занимания. Ще участват деца от 6 до 8 години, разделени в две възрастови групи. Целта е намаляване и предотвратяване на риска от водни инциденти. 

По време на обучението ще бъдат застъпени теми за опасностите при плуване и къпане, начините за оказване на първа долекарска помощ, както и цялостен курс за начално обучение по плуване.Това са най-важните минимални неща, които човек трябва да знае за да може при един воден инцидент да реагира правилно. Ние сме се опитали да съчетаем от една страна водноспасителният минимум и обучението по плуване”, каза Николай Велчев, експерт по водноспасителна дейност към БЧК.


Вижте още

Новите случаи на COVID-19 у нас са 14

Изследвани са 606 проби чрез PCR метода и са установени 14 нови лица, заразени с коронавирус. Общата бройка на лабораторно потвърдените случаи е 2513 души. "Активност е забелязана в 7 области – 3 лица в София (те са амбулаторни), Сливен – 4, Разград – 2, Ямбол – 2, Благоевград, Видин и Пазарджик – 1 констатиран случай", заяви секретарят на Националния..

публикувано на 31.05.20 в 08:15
tsigari

31 май – Световен ден без тютюн

По традиция, всяка година, по инициатива на Световната здравна организация на 31 май се отбелязва Световния ден без тютюн. Събитието се провежда в страните по целия свят, като се подчертават рисковете за здравето, свързани с употребата на тютюн, и се призовава за ефективна политика за намаляване на нивата на неговото потребление.  За 2020 г. темата за..

публикувано на 31.05.20 в 07:38

Облачно, с краткотрайни валежи

Днес въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Облачността ще бъде по-често значителна, около и след обяд –  купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни валежи, след обяд в отделни райони – интензивни и придружени с гръмотевици. Почти без валеж ще остане в Дунавската равнина. Вятърът ще бъде слаб, до умерен, от запад, а в..

публикувано на 31.05.20 в 07:33

Народният представител Стефан Апостолов дари 100 предпазни шлема на детските градини в Симитли

Народният представител от ГЕРБ Стефан Апостолов дари 100 висококачествени предпазни шлема за нуждите на детските градини в община Симитли. В навечерието на 1 юни – Денят на детето, когато ще бъдат отворени детските заведения в града и малките населени места, депутатът се срещна с ръководителите на градини, за да направи важното дарение. „След..

публикувано на 30.05.20 в 15:49

Програмата на НОИ за рехабилитация започва на 1 юни

Програмата на НОИ за рехабилитация и профилактика за осигурените хора започва от понеделник, 1 юни. Заделени са 20 милиона и 103 хиляди лева, за да могат около 45 хиляди души да ползват възстановителни процедури при установено заболяване.  Достъп до програмата имат хората, които са осигурявани 6 месеца последователно, преди да ползват програмата на НОИ...

публикувано на 30.05.20 в 15:40

Областната управа в Перник с инициатива за 1 юни

Областният управител на Перник Емил Костадинов ще подарява книжки на любими български автори на деца от Перник, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Инициативата е част от стартиралата в навечерието на Националния празник на България – 3 март, патриотичната кампания под наслов „Мила Родино”. Иван Вазов, Йордан Йовков, Елин..

публикувано на 30.05.20 в 13:24

Само 14 нови случая на COVID-19 доказани у нас при изследвани над 1300 проби

През изминалото денонощие у нас са регистрирани 14 новия случая на коронавирусна инфекция при изследвани 1353 проби: „Хубавата новина е, че за вчерашния ден имаме само 14 новозаболели. От тях, със състояние, което предполага лечение в болница, са четирима. Останалите 10 са на домашен стационар“, т ова каза проф. Тодор Кантарджиев на..

публикувано на 30.05.20 в 08:22