Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП със сигнал срещу зам.-кмета на Перник за конфликт на интереси

БСП Перник ще внесе в Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество сигнал срещу зам.-кмета на Перник Владислав Караилиев за конфликт на интереси, съобщиха на пресконференция от столетницата. 

Поводът е обществена поръчка, спечелена от фирма с управител и собственик на половината от дружествения капитал Иво Гаджов, който е първи братовчед на зам. кмета. Случаят е от 2016 година, а поръчката е за проектиране на пътни съоръжения на територията на община Перник по две обособени позиции. Става дума за проектиране на нови улици и на две кръгови кръстовища, поясниха социалистите. 

 Те припомниха за още един случай със спечелена от друга фирма на Иво Гаджов поръчка за изграждането на моста над река Струма по ОП „Региони в растеж”. Ще настояваме да се направи пълна проверка на общината, подчерта местният лидер на социалистите Кирил Леонов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

XVII Годишна конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина

ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград е домакин на XVII конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина. Мотото на конференцията  е „Образованието като грижа и ценност“. В Университетския център „Бачиново“ си дават среща 45 директори и учители в неделни български училища зад граница. „В програмата са включени теми, свързани с..

публикувано на 23.07.24 в 16:02

На среща между институциите беше обсъдена обстановката, свързана с пожарите, както и кампанията „Безотговорността е най-опасната искра“

На срещата, организирана от областния управител на Благоевград, присъстваха представители на всички възлови институции в областта, свързани с осигуряването на безопасността на хората, както и с опазването на природата в пожароопасния сезон.  Зам.-директорът на ЮЗДП – инж. Ваня Каменова, коментира актуалната обстановка за пожара, пламнал в Гърция...

публикувано на 23.07.24 в 15:49

Засега няма опасност гръцкият пожар да навлезе в България

Тежката ситуация с пожарите в страната бе повод за проведената работна среща в община Благоевград с участието на представители от ЮЗДП,  РД „ПБЗН“, Регионалната дирекция по горите, областната администрация, кметове на населени места, институции. На събитието бе популяризирана кампанията на Министерството на земеделието и храните и..

публикувано на 23.07.24 в 15:41

Празник на моето село в Долно Драглище

Празникът е посветен на годишнината от Илинденско – Преображенско - Кръстовденското въстание от 1903 година - венецът на българското националноосвободително движение. В тази борба взимат участие и дават живота си за село Долно Драглище 29 въстаници. Потомците на храбрите въстаници ще преклонят глава в почит пред  делото им и ще поднесат..

публикувано на 23.07.24 в 15:02

Нужна е държавна подкрепа за българското образование в чужбина

396 са регистрираните български училища в чужбина за учебната 2024/2025 година. Те се намират в 43 държави на шест континента, като от тях 17 са към задграничните представителства на България, 5 към българските църковни общини и 374, създадени от организации на българи. Данните бяха обявени от Ваня Балчева, директор на дирекция "Образование на..

публикувано на 23.07.24 в 13:47

В Банско в знак на почит и незабрава: Венци и изложба за Вапцаров

В деня на смъртта на поета, пред неговия паметник на площада, носещ името му, се събраха  стотици жители и гости на Банско, за да почетат недописаната книга на живота му. Споменът за Никола Вапцаров беше озвучен с любимите му бански песни и с музика по негови стихове. В знак на почит и незабрава, кметът на общината Стойчо Баненски и..

публикувано на 23.07.24 в 12:28

Аварирал автомобил затруднява движението в района на Старо село

Движението по АМ "Струма" в района на Старо село в посока Благоевград се осъществява в активната лента поради аварирал автомобил.  Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.  Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 23.07.24 в 12:15