Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявяват незаетите места в гимназиите след второ класиране

Днес ще стане ясен броят на незаетите места в гимназиите след приключилото второ класиране. 
За участие в трето класиране кандидат-гимназистите трябва да подадат на 24 и 25 юли ново заявление през електронната платформа priem.mon.bg
Списъците с приетите на трето класиране ученици ще бъдат обявени на 29 юли, а записването ще продължи до края на месеца. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Сложна и рискова остава ситуацията с пожара в граничната планина Славянка

На гръцка територия периметърът се разширява и огънят отново настъпва към България. Вътрешният министър Калин Стоянов е поискал помощ по европейския механизъм за гражданска защита  и включването на самолет в гасенето. България ще поиска от ЕС самолет за гасене на пожара в планината Славянка Продължават усилията на екипите за овладяване..

публикувано на 28.07.24 в 17:13

Пожарът от Гърция навлиза в минно поле у нас

Министър Стоянов даде кратка информация за ситуацията с пожара, възникнал на българо-гръцката граница. Пожарът на българо-гръцката граница навлиза в българската територия точно там, където има минно поле. България е задвижила механизма за гражданска защита на Европейския съюз (ЕС), иска самолет за гасене на пожара. Стоянов обясни, че от гръцка страна..

публикувано на 28.07.24 в 16:23

Банско изпраща юли с богата фестивална и културна програма

Над три хиляди от най-запалените киномани на приключенското кино гледаха в три вечери най- добрите премиерни и световни планинарски филми под открито небе в центъра на Банско на единствения по рода си за България филмов фестивал организиран от Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“ и Община Банско.Младите и талантливи професионални..

публикувано на 28.07.24 в 14:28

Дупница получи благословията на патриарх Даниил

Дупничани изпълниха централния храм "Св. Георги" за патриаршеската Света литургия, отслужена от Негово светейшество Даниил и свещеници от духовната околия по повод 5-та Неделя след Петдесетница и за Св. апостоли и дякони Прохор, Никанор, Тимон и Пармен. Пред входа на храма патриархът беше посрещнат с пита, поднесена от момичета в народни носии. Сред..

публикувано на 28.07.24 в 13:11

Екипаж с хеликоптер Ми-17 и военнослужещи от Сухопътните войски действат в борбата с пожара в района на българо-гръцката граница

Екипаж от Военновъздушните сили с хеликоптер Ми-17 от състава на 24-та авиационна база – Крумово и днес, 28 юли, помага за погасяването на пожара в района на българо-гръцката граница. Хеликоптерът излетя от авиобазата в 11.16 часа днес.На терен в помощ на огнеборците пореден ден действат и 22-ма военнослужещи от Трети механизиран батальон на Трето..

публикувано на 28.07.24 в 12:27

Катастрофа затруднява движението при Добринище

Временно движението по път II-19 Симитли – Гоце Делчев, при км 45, в района на Добринище се осъществява двупосочно в една лента поради ПТП. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 28.07.24 в 12:04

Продължава да тлее пожарът на границата с Гърция

Пожарът на границата с Гърция продължава да тлее, както на гръцка територия, така и на наша. На територията на южната ни съседка целия периметър на пожара гори, а на наша територия огънят достигна биорезервата „Али ботуш“, където има много мъртва дървесина, паднали и изкоренени дънери, които са потенциални пожарни огнища.  Пожарът не е загасен, а е..

публикувано на 28.07.24 в 09:24