Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Белица става сцена на "общите ценности"

Третото издание на празника „С любов и вяра в общите ценности” ще се проведе на 7 септември под пaтронажа на кмета на Община Белица Радослав Ревански. Празникът се посвещава на 50 години от създаването на град Белица.

Организаторите обявяват за своя цел да се даде поле за изява на фолклорни състави и изпълнители от България и различни държави, които да покажат богатството на своя фолклор, да се съхрани и популяризира българското народно творчество и да се покаже неговото достойно място сред другите народи. Инициативата цели и да се представи моделът на мирно съжителство на етнически и религиозно разнообразни общности, който да се мултиплицира на национално и световно ниво. Конкретна цел е и да се насърчи предприемаческият дух в развитието на туризма в Природния феномен Белица. Вече има направени заявки за участие на самодейни творчески колективи от Молдова, Северна Македония и България. Програмата предвижда дефиле на всички участници от автогарата в Белица до централната сцена разположена в центъра на града. 


Вижте още

Над 15 са задържаните при СПО в Благоевград

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов са на посещение в Благоевград във връзка със провежданата в града СПО за противодействие на битовата престъпност. Иван Гешев и Ивайло Иванов се срещнаха със зам.-кмета по строителните дейности на Община Благоевград Евгени Терзиев, който ги посрещна при посещението им в..

публикувано на 20.02.20 в 12:17

Изънредно заседание на Общинския съвет в Банско

Днес в 17:00 ч. в Банско ще се проведе извънредно заседание на Общинския съвет.  В дневния ред е включена само една точка: Разглеждане на докладна записка с вх. №ОС-01-487/14.02.2020 г. от Иван Кадев – кмет на Община Банско, относно включване на допълнителна точка в дневния ред на Общото събрание на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана..

публикувано на 20.02.20 в 11:41
Иван Гешев

Главният прокурор и главният секретар на МВР са в Благоевград

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов пристигнаха в Благоевград. Преди минути двамата влязоха в сградата на Община Благоевград, където най-вероятно ще посетят и разгледат залата за видеонаблюдение. След това те ще направят и изявление пред журналистите.  Посещението на главния прокурор и на главния секретар на МВР е във..

обновено на 20.02.20 в 11:24

Англичани се снимаха под Еверест с фланелки на ФК "Миньор"

Англичани се снимаха с фланелка на пернишкия футболен клуб „Миньор” на базовия лагер под Еверест Жълто-черната тенсиска им била подарена от зам.-кмета на Перник Стефан Кръстев.  Дейвид Ричардсон и Мат Гослин са приятели със зам.-кмета, гостували са в Перник, били са на мач и на „Миньор”.  Снимката им под върха е качена в личния профил на Стефан..

публикувано на 20.02.20 в 10:46
Язовир

Притокът в язовир „Студена" надхвърли 1000 л/сек

Притокът в пернишкия язовир „Студена” за първи път от началото на водната криза надхвърли 1000 л/сек.  Към днешната дата във водоема се вливат 1035 л/сек при разход 223 литра, съобщават от местното ВиК.  Макар и бавно язовирът се пълни. Положителната тенденция е от началото на февруари.  В момента в язовира има 3 860 млн. куб. м. вода при максимален..

публикувано на 20.02.20 в 10:31

Банско с отлично представяне на Световния шампионат по биатлон

Италианският зимен център Антхолц – Антерселва беше домакин на Световния шампионат по биатлон. Състезателите в този комплексен спорт определят мястото като изключително, но и като голямо предизвикателство, заради голямата надморска височина и условията за стрелба. В надпреварата участват и две момичета от Банско – Даниела Кадева и Дафинка..

публикувано на 20.02.20 в 09:22

Акция на жандармерията в Благоевград

В Благоевград се провежда специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност. Тя е започнала рано тази сутрин. Това каза за Радио Благоевград говорителят на благоевградската полиция Йорданка Шаркова. В нея участват и служители от новото звено „Жандармерия“. Засилено полицейско присъствие има в ромската махала, по..

публикувано на 20.02.20 в 09:02