Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Започва изграждането на светофар на входа на кв. „Струмско“ в Благоевград

До две седмици предстои да започне монтирането на нова светофарна уредба в Благоевград. Тя ще регулира движението на кръстовището при входа на квартал „Струмско“. В момента на мястото се извършват подготвителни дейности. Изграждането на съоръжението се налага заради интензивното движение на моторни превозни средства в участъка, информират от пресцентъра на Община Благоевград.

Кръстовището свързва квартал „Струмско“ с останалата част на града и служи за вход и изход към първокласен път Е-79.

С изграждането на светофарната уредба се очаква трафикът в участъка да бъде значително намален, а предпоставките за пътно-транспортни произшествия да бъдат сведени до минимум.

В началото на 2019 година беше изграден и светофар на улица „Славянска“, напомнят от пресцентъра и допълват, че предстои да започне изграждането и на подлез при квартал „Грамада“.


Вижте още

Километрична опашка от тежкотоварни автомобили на "Кулата-Промахон“

Километрична опашка от тежкотоварни автомобили се е образувала преди граничния пункт „Кулата-Промахон“, след като днес от 14.30 часа следобед гръцките власти въведоха задължително тестване за коронавирус и на шофьорите на камиони. Освен всички, влизащи в Гърция с леки автомобили, бързи тестове се правят и на шофьорите на тежкотоварни камиони...

публикувано на 23.11.20 в 19:13
Костадин Ангелов

Министър Ангелов: Удължава се извънредната ситуация с 4 месеца, нови строги мерки

Здравният министър Костадин Ангелов обяви, че е предложил на министър-председателя Бойко Борисов нови мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса.  Професор Ангелов заяви на брифинг на Националния оперативен щаб, че мерките трябва да бъдат обсъдени от правителството и ако бъдат одобрени, ще влязат в сила от петък - 27 ноември. Мерките..

публикувано на 23.11.20 в 17:42

И шофьорите на тежкотоварни автомобили вече се тестват за конронавирус на влизане в Гърция през граничния пункт „Кулата-Промахон“

И шофьорите на тежкотоварни автомобили вече се тестват за конронавирус на влизане в Гърция през граничния пункт „Кулата-Промахон“, съобщиха от Главна дирекция „ Гранична полиция“. Досега тестове се правеха на всички, влизащи в страната с леки автомобили и автобуси, включително и на гръцките граждани. Здравни екипи правят на място бързи..

публикувано на 23.11.20 в 16:40

РУО: 63% от учениците в Благоевград се обучават присъствено

От общо 364 паралелки в Благоевград 135 са в обучение в електронна среда от разстояние и 229 са в присъствена форма на обучение. Това е около 37 процента в електронна среда и 63 процента присъствено, каза за Радио Благоевград началникът на Регионалното управление на образованието – Благоевград Ивайло Златанов. „Има училища в двете крайности –..

публикувано на 23.11.20 в 16:25

Започна засаждане на нови дървета в Кюстендил

Общината в Кюстендил започна поетапно засаждане на нови дървета, съобщиха от общинския пресцентър. Новите фиданки се садят на мястото на изгнилите и изкоренени дървета, след извършеното експертно обследване на потенциално опасните видове в централната градска част.  През миналата седмица са засадени общо 20 фиданки – лирово дърво, японски вишни,..

публикувано на 23.11.20 в 14:56

Паметник на Българския войник в Дупница

Паметник на Българския войник е поставен на мястото, където се е намирал входът на бившата казарма в Дупница. Допреди 22 години монументът е стоял в двора на военното поделение. След закриването му е съхраняван от бивш служител. По инициатива на Спас Говедарски, Васил Авджийски и Емил Гущеров, той е върнат на старото му място. То е съгласувано..

публикувано на 23.11.20 в 14:42

По-строги противоепидемични мерки в община Белица

От днес в Община Белица влизат в сила нови по-строги противоепидемични мерки. Те ще бъдат в сила за срок от 14 дни. За срок от две седмици всички ученици от 5-и до 12-и клас в общината преминават към обучение в електронна среда от разстояние. Това каза за Радио Благоевград кметът Радослав Ревански. Той уточни, че трима директори на училища са..

публикувано на 23.11.20 в 14:01