Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прекратиха приема в спортна паралелка в училище в Дупница

Прекратен е приемът за 8 клас в спортната паралелка на СУ “Св. Климент Охридски” – Дупница.

Заповедта е на началника на РУО – Кюстендил. Причината е в недостатъчния брой кандидати след третото класиране. Миналата година паралелката беше маломерна, със 17 ученици. 

Свободни места за осмокласници има в професионалните гимназии по транспорт, по облекло и в “Акад. Сергей Корольов”. Най-голям е недостигът в класовете за автомонтьори, за машинни техници и за шивачи.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Бюджетната комисия разглежда законопроект, защитаващ длъжниците от произвола на колекторските фирми

Депутатите от Комисията по бюджет и финанси ще разгледат следобед нов законопроект, който ще пази длъжниците на кредити от произвола и агресията на дружествата за събиране на задълженията. Проектът е на Министерския съвет и предвижда лицензионен режим за колекторските фирми. Текстовете на законопроекта въвеждат мерки за етично поведение и комуникация..

публикувано на 08.08.24 в 09:54

Депутатите разглеждат промени в Закона за предучилищното и училищното образование

Депутатите ще разгледат днес предложение за промени в Закона за предучилищното и училищното образование, внесени от БСП. Социалистите предлагат учебникът и учебният комплект за всеки предмет да е един. В днешния пленарен ден ще се обсъждат и промени в Закона за личната помощ, внесени от партия "Възраждане". Промените целят да въведат предоставяне на..

публикувано на 08.08.24 в 09:43

Консултации с парламентарните формации в президентството

Държавният глава Румен Радев ще проведе консултации за съставяне на служебно правителство с парламентарните формации.  Те са поканени на "Дондуков" 2 от 17.00 часа днес, предаде репортер на БНР.   На четвъртия ден, след като президентът пристъпи към изпълнение на процедурата по назначаване на служебната власт, все още няма избран от него кандидат за..

публикувано на 08.08.24 в 09:32

Вероятност за трети фронт на пожара в планина Славянка

Сложна остава обстановката на пожара в планината Славянка, вероятност да има нов фронт, прогнозира директорът на „ДГС „Катунци“ инж. Пламен Поюков, който даде актуална информация за Радио Благоевград. „Испанските самолети и днес ще бъдат на линия по отношение на стария пожар, на източния фронт нещата вече са спокойни. Неговият интензитет..

публикувано на 08.08.24 в 09:21

Дракони и гиганти ще „превземат“ парк "Бачиново" в Благоевград

Уникален фентъзи парк ще отвори врати скоро в благоевградския парк „Бачиново“. Жителите и гостите на града ще имат възможността да се потопят в магията на легендите и митовете от Изток и Запад, известни видео игри, фантастични книги и филми, сред които Хари Потър и световноизвестните сериали на HBO „Game Of Thrones“ и „House of Dragons“. В „Парка..

публикувано на 08.08.24 в 09:13

Слънчево време

Днес ще бъде предимно слънчево. В Източна България ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 31° и 36° градуса В планините ще бъде предимно слънчево, времето ще е подходящо за туризъм. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, а в по-високите – умерен от северозапад. Максималната..

публикувано на 08.08.24 в 05:37
Снимката е илюстративна

Катастрофа затвори пътя Дупница - Самоков

Тежка катастрофа в района на Дупница затвори пътя Дупница-Самоков в късния следобед днес. Това съобщи за Радио Благоевград говорителят на полицията в Кюстендил Катя Табачка. От МВР препоръчват използването на алтернативен маршрут. Докато продължи обслужването на произшествието, пътят ще бъде затворен.

публикувано на 07.08.24 в 18:45