🎂 2 дни до рождения ни ден!

Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Образователни инициативи на Дирекция „Национален парк Пирин”

Снимка: личен архив

Млади природолюбители от Клуб „Пирински стражи” към 3-то ОУ „Братя Миладинови” в град Гоце Делчев за пореден път се включиха в образователните инициативи на Дирекция „НП Пирин”. Заедно с паркови служители децата осъществиха прехода хижа Безбог – Кременски езера – връх Джано – Попово езеро – хижа "Безбог". Въпреки трудния терен, децата не изгубиха своята мотивация и така прибавиха към своите постижения още един пирински връх с височина над 2500 метра. Летните инициативи на ДНП „Пирин” и Пиринските стражи продължават в края на август с изкачване на връх Полежан. Той е петият по височина връх в Пирин.


Вижте още

Хората от радомирско сами ще номинират управниците си

Жителите на радомирските села сами да номинират управниците си.  Това реши кметът на Радомир Кирил Стоев, въпреки че по закон кметските наместници се назначават от кмета на общината.  Нестандартната си идея Стоев обясни с обещанието да бъде близо до хората и да се вслушва в гласа им, което е дал по време на предизборната кампания.  За целта е..

публикувано на 09.12.23 в 11:13

Празнувайте с нас! Радио Благоевград на 50!

Радио Благоевград кани своите слушатели да отбележим заедно 50-годишния ни юбилей с концерт на Ансамбъл "Пирин".  Събитието ще се проведе на 11 декември/понеделник/ от 18.00 часа в ДТ „Никола Вапцаров“.  Участие ще вземат и децата от балетна школа „Кроазе“ към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.  Станете..

публикувано на 09.12.23 в 08:27

Почитаме Св.Анна

Православната църква чества днес зачатието на Света Анна - майка на Богородица.  Света Анна се смята за покровителка на брака, семейството, майчинството, закрилница на девиците, вдовиците и бременните жени.  Зачатието на Света Анна се отбелязва на 9 декември, а нейната смърт - на 25 юли. Имен ден празнуват Ана, Анна, Анка, Ани, Янко, Янка и др.

публикувано на 09.12.23 в 07:51

Грейна коледната елха на Перник

Снощи светлините на коледната елха в Перник запали кметът Станислав Владимиров, заедно с Дядо Коледа, Снежанка и джуджетата. Т ъй като няма сняг белобрадият старец пристигна с автомобил, произведен през 1976г.  Здраве и щастлива Коледа пожела на перничани кметът, а изненадата на вечерта бяха изпълненията на Прея. Богата програма очаква перничани до..

публикувано на 09.12.23 в 07:02

В Перник: Родители алармират, че децата им са тормозени

Родители на първокласници от Седмо основно училище в Перник алармират в социалната мрежа, че децата са им подложени на ежедневен тормоз от тяхна съученичка. Момичето се държало агресивно спрямо учениците и учителите, крещяло в час, посягало на съучениците си, имало склонност и към самонараняване. Подавани са жалби до различни..

публикувано на 08.12.23 в 16:29

Изложбата "По пътя" беше представена в Кюстендил

Изложба живопис "По пътя" на художника Георги Андонов беше открита в художествената галерия "Владимир Димитров – Майстора" в Кюстендил. Творецът показва общо 49 свои произведения, предимно в голям формат. Георги Андонов е роден 1955 г. в Кюстендил. Работи в областта на живописта и иконографията. Участва активно в художествения живот в България,..

публикувано на 08.12.23 в 15:50

Общинските съветници със заплата 1300 лв., както досега

Общинските съветници в Благоевград ще получават месечно възнаграждение в размер на 1 300 лева. Това стана ясно от пресконференцията на председателя на местния парламент Радослав Тасков и председателя на временната комисия по изготвянето на Правилника за дейността на Общинския съвет Антоанета Богданова.   На второто заседание на временната..

публикувано на 08.12.23 в 15:25