Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Още 100 хиляди лева са отпуснати за археологическо проучване на Хераклея Синтика

Министерският съвет отпусна днес още 100 хиляди лева за археологическо проучване на древния град Хераклея Синтика, близо до Петрич, съобщи в началото на заседанието на кабинета премиерът Бойко Борисов. Премиерът каза на кмета на града Димитър Бръчков разкопките на обекта и строителството на пътя до намиращото се наблизо село Рупите да не спират. Миналата година МС също отпусна допълнително 100 000 лева за археологически проучвания на обекта, а през май тази година правителството даде 1.4 млн. лева за реконструкция и рехабилитация на пътя от Рупите до Хераклея Синтика.


Вижте още

Протестиращи се оковаха във вериги

Оковани във вериги протестиращи повече от два часа опитваха да блокират движението по Главен път Е-79 в района преди тунел "Железница". Плътен полицейски кордон не допусна това да се случи. Напрежението ескалира, стигна се и до лек сблъсък между протестиращите и униформените служители. Недоволството на поредния протест в Благоевград..

публикувано на 14.08.20 в 20:30

400 м дъждовна канализация изграждат в Перник

Паралелно със започналата подмяна на водопровода на улица „Брезник” в Перник се изгражда и 400 м дъждовна канализация, съобщиха от общинския пресцентър. Съоръжението ще поема водите от ул.”Кърджали” до светофарите пред МБАЛ „Рахила Ангелова”, като по този начин ще бъде решен проблемът със завиряването на кръстовището, който възниква при всеки проливен..

публикувано на 14.08.20 в 17:57

АПИ ще инвестира близо 3 млн.лв. в опазване на дивите животни и птиците в Кресненското дефиле

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира процедура на договаряне без предварително обявление по Закона за обществените поръчки за изработването на технически проект и изпълнение на мерки за смекчаване на въздействието на трафика върху дивите животни и птиците в Кресненското дефиле, посочени в решението по ОВОС от 2017 г. В близо..

публикувано на 14.08.20 в 17:13

Медицинските сестри от община Гърмен – на първа линия в борбата с коронавируса

Община Гърмен се включи в изпълнявания от Министерството на здравеопазването проект „Подкрепа на работещи в системата на здравеопазването в условията на заплаха за общественото здраве от COVID-19”. Чрез сключения договор за финансиране се осигуряват допълнителни средства за медицинските специалисти от общината, които са давали дежурства на ГКПП..

публикувано на 14.08.20 в 14:26

За изминалите 24 часа две лица са дали положителни проби за COVID-19 в област Кюстендил

Двамата новозаразени са от община Кюстендил, съобщават от Областния кризисен щаб.  В Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил към този час са хоспитализирани трима души. Състоянието на един от пациентите остава тежко.  Седем са настанените за лечение лица в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. Един..

публикувано на 14.08.20 в 14:19

Води се разследване за незаконно отглеждана марихуана в Пирин

Районна прокуратура – Благоевград води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление – незаконно отглеждане на растения от рода на конопа (по чл. 354в, ал. 1 от НК). Както Радио Благоевград съобщи, вчера около 13 ч. вчера, в нива, в района на село Сенокос, община Симитли, са били установени засети и отглеждани 385..

публикувано на 14.08.20 в 14:18

Малчугани се запознаха с паметниците на герои в Благоевград

    Под мотото „Слава на героите“ днес Регионална библиотека „Димитър Талев“ – Благоевград  организира посещението на деца на паметни места, свързани с историята на българската бойна слава в областния център.   Инициативата е на Министерството на културата и община Благоевград и е свързана с популяризиране на паметниците в Благоевград и..

публикувано на 14.08.20 в 13:56