Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Планински спасители помогнаха на пострадала жена в Пирин

Планински спасители от Доброволческия отряд в Сандански помогнаха на пострадала жена в района на хижа „Синаница“ в Пирин. Инцидентът е станал вчера. Жената е паднала и е ударила лицето си, но не е пострадала сериозно. Планинските спасители са помогнали за транспортирането на пострадалата жена.

От Планинската спасителна служба информират, че условията за туризъм в планината този уикенд са добри, но препоръчват на туристите да бъдат внимателни и винаги да се качват добре подготвени и екипирани в планината.


Вижте още

Децата доказаха, че "Сандански обича спорта"

Над 500 деца се включиха в спортния празник, организиран от Община Сандански, под надслов "Сандански обича спорта!". В парка "Свети Врач" деца от различни възрасти взеха участие в над 10 спортни дисциплини. „За първи път Община Сандански организира такъв тип събитие – толкова мащабно и с толкова много смесени спортове. Всички спортни клубове в..

публикувано на 27.09.20 в 18:44

Министърът на туризма иска удължаване на мярката 80/20 в сектора

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова настоява за удължаване на антикризисната мярка 80 на 20 до месец май догодина, съобщават от пресцентъра на Министерство на туризма. В обръщение по повод днешния Световен ден на туризма - 27 септември министър Николова посочва, че благодарение на мярката 60/40, която за хотелиерите и..

публикувано на 27.09.20 в 16:27

Община Гърмен осигури работа на 12 младежи

12 младежи са назначени по проекта „Нова възможност за младежка заетост“, след сключен договор между община Гърмен и Бюрото по труда в Гоце Делчев. По този начен общо 30 младежи се обучават в различни професионални направления към Общинската администрация в Гърмен и кметствата по населените места.

публикувано на 27.09.20 в 15:47

Възстановено е движението по път I-1 Симитли - Кресна при км 392

Възстановено е движението по път I-1 Симитли - Кресна при км 392. Трафикът временно се осъществяваше в една лента поради ПТП. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

публикувано на 27.09.20 в 12:05

Кандидатът за кмет в Овчарци Васил Говедарски: Гласувах за селото, което обичам и за положителната промяна, която трябва да се случи в него

Гласувах за селото, което обичам. Гласувах за положителната промяна, която трябва да се случи в него и за по-доброто управление с грижа към хората – децата, младите и възрастните. Това заяви, след като упражни правото си на глас, кандидатът за кмет от ГЕРБ в с. Овчарци Васил Говедарски.Той  бе придружен от своето семейство –..

публикувано на 27.09.20 в 11:27

Временно движението по път I-1 Симитли – Кресна в района на Кресненското ханче е в една лента поради ПТП

Временно движението по път I-1 Симитли – Кресна при км 392, в района на  Кресненското ханче, се осъществява двупосочно в една лента поради ПТП. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg,..

публикувано на 27.09.20 в 09:03

Утринно богослужение в храм "Успение Богородично" в село Раждавица.

Обновен е храмът "Свети Атанасий Атонски" в село Раждавица, община Кюстендил, предстои и възстановяване на църковните служби в черквата, построена около 16 век, съобщиха от църковното настоятелство в селото.     По този повод на 27 септември ще бъде отслужено утринно богослужение в храма "Успение Богородично" в Раждавица. Извършена ще..

публикувано на 27.09.20 в 07:25