Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

671 новорегистрирани жители на община Дупница с право на глас на местните избори

671 новорегистрирани жители на община Дупница ще имат право да гласуват на местните избори през октомври. Справката е от дирекция ГРАО, за периода от началото на годината до 26 април. Тогава изтече 6-месечният срок за уседналост, изискван за местния вот. 108 души са се регистрирали по постоянен адрес в град Дупница и 331 – по настоящ. От селата с най-много нови жители се оказва Баланово. 28 души са го избрали за настоящ адрес. 24-ма са новорегистрираните в село Джерман по настоящ адрес, 23-ма – в Самораново, по 22-ма – в Тополница и Крайници. Нито един нов жител не се е регистрирал в селата Крайни дол и Грамаде.


Вижте още

Голямата награда "Акад. Марин Големинов" 2020 е получил пианистът Веско Стамболов

Голямата награда "Акад. Марин Големинов" 2020 е връчена на  пианистът Веско Стамболов, съобщиха от общинския отдел "Култура и духовно развитие" в Кюстендил. Националната награда за принос в музикалното изкуство "Акад. Марин Големинов" за 2020 година беше връчена снощи. Тя се връчва по повод рождената дата на композитора.         Така бяха отбелязани..

публикувано на 29.09.20 в 11:58

Мъж на 65 години загина при катастрофа в Дупница

Мъж на 65 години е загинал при катастрофа тази сутрин в Дупница, съобщиха от полицията. Пътният инцидент е възникнал между два автомобила, на главния път Е 79(в близост до бензиностанция).  На място е починал водачът на един от автомобилите – мъж, на 65 години. Местопроизшествието се обслужва от дежурна полицейска група, движението се регулира от..

публикувано на 29.09.20 в 11:47
Майстора сред своите картини. / Снимка: архив

Панихида на гроба на Владимир Димитров – Майстора беше извършена днес по повод 60-та годишнина от кончината му

Панихида на гроба на Владимир Димитров – Майстора беше извършена днес, съобщиха от Архиерейското наместничество в Кюстендил. От там уточниха, че днес се навършват 60 г. от кончината на известния български художник. Роденият на 1 февруари художник в кюстендилското село Фролош в семейството на потомствени свещеници е починал на 29 септември 1960 г...

публикувано на 29.09.20 в 11:12

Община Кюстендил се присъединява към инициативата Световен ден на ходенето

Община Кюстендил се присъединява към инициативата Световен ден на ходенето, съобщиха от там. Инициативата ще се състои на 4 октомври, от 10.00 часа до 12.00 часа. Началният маршрут е от стадион "Осогово" до детския кът в лесопарк "Хисарлъка" и обратно до стадион "Осогово". Проявата се организира от Българската федерация спорт за всички с..

публикувано на 29.09.20 в 11:03

Цветомир Паунов в Гърмен: Резултатите от частичните местни избори в страната са показателни за състоянието на ГЕРБ

Резултатите от частичните местни избори в страната са показателни в какво състояние е ГЕРБ. Показателни са за работата на структурите и доверието към нас. На 9 места имаме кметове още от първи тур, а в още 2 сме на балотаж. Това заяви административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов на работна среща с актива на партията от общините Гоце Делчев,..

публикувано на 29.09.20 в 10:53

Перничани ще награждават кмета си с плакет

Нетрадиционната идея се е зародила в социалната мрежа още преди пандемията, а поводът за нея, според съгражданите му, е всеотдайността, с която Станислав Владимиров работи за доброто на града. Плакетът, който гражданите ще връчат на Станислав Владимиров е готов, в момента тече организация около самото награждаване. Идеята е това да стане на 19..

публикувано на 29.09.20 в 10:29

Седем семейства от Разлог останаха без дом, след пожар

Седем семейства от ромския квартал в Разлог останаха без подслон, след пожар. Огънят пламнал в неделя вечерта. Изпепелена е дълга постройка в ромския квартал на Разлог, в която живеят седем семейства. Хората успяват да се измъкнат от пламъците, но губят дома си и покъщнината си. От общината са подели инициатива да помогнат на пострадалите..

публикувано на 29.09.20 в 09:57