Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Катрин Гемкова – на Световното по таекуондо

Европейската шампионка за 2018 и 2019 г. и спортист номер едно на Банско за 2018 г. – Катрин Гемкова, започва участието си на Световното първенство по таекуондо в Пловдив, съобщават от Пресцентъра на Община Банско. Едномесечената подготовка с националния отбор приключи и вече всички състезатели са в очакване на шампионата. Oт днес до 30-ти август страната ни е домакин на авторитетния спортен форум, в който ще участват над 1500 състезатели от 80 държави. Официалното откриване на шампионата е тази вечер,  от 21 ч. в зала ,,Колодрума" в Пловдив, а битките започват от 9 до 12 и от 14 до 19 часа̀ в дните от 26 до 30 август.


Вижте още

30-ти ден на недоволство и протест в Благоевград

Вече месец благоевградчани излизат на протест всяка вечер, за да поискат оставките на правителството и на главния прокурор. Митингът и тази вечер премина в шествие по главните улици в града. За кратко бе блокирано и движението при пешеходната пътека в района на "Младежки дом.  Недоволните и тази вечер "поднесоха" подаръци на управляващите. Без..

публикувано на 10.08.20 в 20:50

От ПП "Рилски манастир" призоваха да не замърсяваме около кътовете за отдих

От Дирекция „Природен парк Рилски манастир“ призовават посетителите на Парка да не изхвърлят отпадъци извън обособените за това места. За Радио Багоевград Райна Пашова от пресцентъра на ПП „Рилски манастир“ каза, че за да бъде осигурен приятният престой на туристите, на територията се изграждат и възстановяват кътове за отдих, на безопасно..

публикувано на 10.08.20 в 18:56

Болницата в Гоце Делчев набира средства за закупуването на ангиограф

Открита е дарителска сметка за закупуването на скъпоструваща апаратура за изграждането на отделение по инвазивна кардиология в МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев. Кампанията започна, след като този проект беше одобрен на заседание на Общинския съвет. Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов е провел среща и с представители на останалите общини..

публикувано на 10.08.20 в 18:39

Жена загина на релсите край Петрич

Около 16:30 часа днес е получен сигнал за прегазена жена от влак между град Петрич и гара Генерал Тодоров, информираха от пресцентъра на ОД МВР - Благоевград.  Самоличността на жената е в процес на установяване. Работата по случая продължава.

публикувано на 10.08.20 в 17:25

Първата в града люлка за деца с увреждания бе монтирана днес в Перник

В градския парк в Перник днес бе монтирана първата в града люлка за деца с увреждания. Обособената за целта площадка е в непосредствена близост с останалите детски площадки в парка, което ще позволи на децата с увреждания да общуват със своите връстници.  На площадката ще бъдат монтирани още няколко съоръжения – пясъчник, специална пързалка с площадка..

публикувано на 10.08.20 в 17:03

Започна рехабилитацията на уличната мрежа в Банско

Стартиралият през 2018 г. проект за рехабилитация на улична мрежа в град Банско: ул. „Цар Симеон“ между кръстовищата с ул. „България“ и ул. „Патриарх Евтимий“ (път II-19), ул. „Глазне“ между кръстовища с ул. „Пирин“ до ул. „Патриарх Евтимий“ (път II-19) и ул. „България“ между кръстовища с ул. „Цар Симеон“ до ул. „Патриарх Евтимий“ (път II-19) е в..

публикувано на 10.08.20 в 16:46

Районен съд – Разлог внедрява Единната информационна система на съдилищата

Започна внедряването на Единната информационна система на съдилищата в Районен съд – Разлог. На официалното представяне на системата присъстваха експерти от Информационно обслужване - Благоевград. Пред магистрати и съдебни служители те представиха функционалните и системни модули на ЕИСС, потребителския интерфейс и възможностите за работа с тях,..

публикувано на 10.08.20 в 16:31