Честит 24 май!

Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предлагат стадионът в Радомир да носи името на емблематичен спортен деятел

Градският стадион в Радомир да носи името на Христо Радованов, предлага местният футболен клуб „Струмска слава”. Това съобщи кметът на Радомир Пламен Алексиев. Предложението е направено на проведеното на 30 май годишно събрание на клуба и е внесено в Община Радомир от президента на клуба Георги Харачерев. То ще бъде гласувано на насрочената за утре, 27 август, сесия на местния парламент.

Христо Радованов е емблематично име за Радомир. Той е бивш спортен деятел, посветил целия си живот на развитието на спорта и футбола. „Заслугите и приноса му не подлежат на коментар“, каза Пламен Алексиев. Кметът добави, че на името на Христо Радованов е учреден и турнир по футбол за ученици, който се провежда ежегодно в навечерието на 26 октомври, когато е празникът на град Радомир.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Галерията в Кюстендил отбеляза шейсет и пет години от създаването си

Шейсет и пет години от създаването си отбелязва днес художествената галерия "Владимир Димитров-Майстора" в Кюстендил. В чест на 90-годишнината от рождението на Майстора, авторски колектив проектира първата за страната специално построена за целта галерия. До построяването на галерията в Кюстендил обичайната практика е била да бъдат преустройвани за..

публикувано на 24.05.24 в 16:10

Опожариха кметството в брезнишкото село Горна Секирна

Според кметския наместник Василена Николова то е било обект на умишлен палеж. Прозорецът на помещението, в което е и кметският кабинет е бил счупен, а на пода е била излята запалителна течност.  Инцидентът е от вчера. На място е пристигнал екип на пожарната служба в Брезник. Сградата е спасена като цяло, но има много щети.  Стените са опушени, част..

публикувано на 24.05.24 в 15:18

С шествие, тържествен концерт и почит към светите братя Кирил и Методий започна 24 май в Благоевград

Благоевград започна честванията по повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука просвета и култура и на славянската писменост и празника на града от Национална хуманитарна гимназия, която през годините е непрекъсващ извор за развитието на просветното дело в региона и чийто патрон са двамата просветители. Точно в 10:00 часа в двора..

публикувано на 24.05.24 в 14:19

Деветметров трибаграник поведе празничното шествие послучай 24 май в Перник

Знамето носеха възпитаници на Шесто средно училище „Св.св. Кирил и Методий”. 3500 ученици от 26 училища дефилираха под звуците на „Върви, народе възродени” в Перник. 24 май е символ на българския дух през вековете, каза в приветствието си към перничани зам. кметът Стефан Кръстев: „Най- чистият празник, на който цял един народ се прекланя пред едно..

публикувано на 24.05.24 в 14:15

Кюстендилци отбелязаха Деня на светите братя Кирил и Методий

С празнично шествие Кюстендил отбеляза Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. В шествието, преминало през централния площад "Велбъжд", се включиха  деца, учители и възпитатели от детските градини, преподаватели и ученици от началните и основни училища, гимназиите и Обединения..

публикувано на 24.05.24 в 13:16

С шествие на училищата започна празникът в Благоевград

Слънчево време, аромат на липи, много усмивки, празнично настроение, пъстър и весел - така изглежда Благоевград днес, а причините за тържество и положителни емоции са много. Честваме 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, а на тази светла дата Благоевград отбелязва своя..

публикувано на 24.05.24 в 13:12

Денят на светите братя Кирил и Методий в Националната хуманитарна гимназия в Благоевград

Най-старото средно училище в Благоевград Националната хуманитарна гимназия /бивша Солунска/ „Св.св. Кирил и Методий“ събра своите над 600 ученици от пет специалности в двора на училището. Гимназията вече е на 144 години. През времето назад в годините от това училище се създават други три гимназии в Благоевград – Природо- математическата,..

публикувано на 24.05.24 в 11:38