Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

20-метрова огледна баница за гостите на първия кулинарен фестивал в Баничан

   На Малка Богородица започна първият кулинарен фестивал в гоцеделчевското село Баничан. Празникът е посветен на прочутия в региона баничански воден лук и местния специалитет огледна баница, и преминава под мотото ”Споделяме вкусотии – споделяме духа на приятелството”.

  За гостите от България и чужбина организаторите от читалище „Изгрев“ са подготвили изложби базари на селскостопанска продукция, кулинарни специалитети от Беласица, Пирин, Родопите и Рила.

  Специално участие във фестивала в Баничан имат учениците от ПГ по МСС “П.К.Яворов”, гр. Гоце Делчев и гостите от Югоизточен район на Република Северна Македония.

  Гостите на празника имат възможност да се насладят на изпълненията на самодейни фолклорни групи от региона.Вижте още

Областният управител на Кюстендил се срещна с кметовете на Дупница и Сапарева баня

Срещи с кметовете на общините Дупница и Сапарева баня инж. Методи Чимев и Калин Гелев проведе днес областният управител на Кюстендил Катя Димитрова. “Ние не можем да се оплачем от липса на комуникация с Областна администрация. Винаги е намиран диалог”, посочи кметът на Дупница Методи Чимев. Той отбеляза, че и предишните областни управители..

публикувано на 25.01.22 в 17:45

2523 на 100 хиляди е заразната заболеваемост в Благоевград

682 са новите случая на коронавирус в област Благоевград.  Заразната заболеваемост е 2523 на 100 000 души население за 14 дни. Броят на заетите легла за неусложнени случаи е 308, а на леглата за интензивно лечение  е 11. Свободните легла за неусложнтени случая са 90, за интензивни – 14. Под домашна карантина са поставени 7118 лица...

публикувано на 25.01.22 в 17:38

Рекордно ниска температура за тази зима в Трън от минус 25°С

Рекордно ниска температура за тази зима е измерена в Трън рано тази сутрин. Термометърът е отчел – 25 градуса по Целзий, съобщи наблюдателят към НИМХ Кирил Марков. Високото котловинно поле и проникването от североизток на студени потоци по течението на река Ерма превръщат Трън в най-студената точка в България, каза Кирил Марков, който е наблюдател в..

публикувано на 25.01.22 в 16:25

ЮЗДП ще осигури дърва за огрев на достъпни цени

Комплекс от мерки и проактивни действия за своевременно осигуряване на достъпни цени на дърва за огрев на населението през 2022 г. предприема Югозападното държавно предприятие. До 31 януари на директорите на териториалните поделения на ЮЗДП е разпоредено да инициират срещи с кметовете на съответните общини за уточняване на реда и начина за продажба..

публикувано на 25.01.22 в 16:20

Областният управител на Благоевград се срещна с немски инвеститор

Областният управител на Благоевград Валери Сарандев се срещна с изпълнителния директор на немска компания, заявила интерес да строи завод в Благоевград. На срещата присъстваха и ръководителят на Службата по търговско-икономически въпроси в Мюнхен Стефан Йонков и бившият областен управител Николай Шушков, чиято е и заслугата, инвеститорът да..

публикувано на 25.01.22 в 15:03

Общинският съвет в Дупница заседава онлайн в петък

Неприсъствена ще бъде първата сесия за 2022г. на Общинския съвет в Дупница, насрочена за 28 януари. В дневния ред са включени 11 точки. Сред тях е приемане на Годишна програма за общинската собственост. Ще бъде избран новият управител на ВиК Красимира Иванова. Предложено е продължаване договора на прокуриста на Общинската болница Мария..

публикувано на 25.01.22 в 14:50

Въвеждат вечерен час за учениците в Перник

Въвеждането на вечерен час за учениците обсъждаха на проведения днес Областен кризисен щаб в Перник. Становището, около което се обединиха участниците в заседанието бе, че на този етап не се налага въвеждането на други допълнителни мерки. Няма драстични промени в ситуацията в Перник, заяви директорът на РЗИ д-р Александър Златанов. Той..

публикувано на 25.01.22 в 13:43
Подкасти от БНР