Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

20-метрова огледна баница за гостите на първия кулинарен фестивал в Баничан

   На Малка Богородица започна първият кулинарен фестивал в гоцеделчевското село Баничан. Празникът е посветен на прочутия в региона баничански воден лук и местния специалитет огледна баница, и преминава под мотото ”Споделяме вкусотии – споделяме духа на приятелството”.

  За гостите от България и чужбина организаторите от читалище „Изгрев“ са подготвили изложби базари на селскостопанска продукция, кулинарни специалитети от Беласица, Пирин, Родопите и Рила.

  Специално участие във фестивала в Баничан имат учениците от ПГ по МСС “П.К.Яворов”, гр. Гоце Делчев и гостите от Югоизточен район на Република Северна Македония.

  Гостите на празника имат възможност да се насладят на изпълненията на самодейни фолклорни групи от региона.Вижте още

Община Сандански кандидатства по проект за оборудване и обзавеждане на Дневния център за деца и младежи с увреждания

По предложение на кмета на Община Сандански – Атанас Стоянов, което бе прието единодушно на заседание на Общински съвет, общината кандидатства по проект за оборудване и обзавеждане на материалната база на Дневен център за деца и младежи с увреждания, град Сандански. В рамките на проекта, се предвижда да се поднови част от материалната база на..

публикувано на 10.04.20 в 19:02

Възстановена е работата по цялостна рехабилитация на една от най- натоварените улици в Перник – "Граово"

Строително-ремонтните дейности временно бяха спрени по време на зимния сезон.  Обектът е финансиран със собствени средства от бюджета на община Перник. След обявяването на бедственото положение, заради водната криза от МРРБ бяха отпуснати целеви средства за финансиране изграждането на водопровода. Новият водопровод вече е положен, но все още не е..

публикувано на 10.04.20 в 18:25
Пластмасов макет на молекулата на Ковид-19.

Доказаните случаи на COVID-19 у нас вече са 635, починалите – 25

635 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас, по данни на Националния оперативен щаб и оповестени от Министерството на здравеопазването. През днешния ден са доказани още 11 нови случая, като 7 от тях са в София, 1 в Смолян и 3 – във Велико Търново. 231 са хоспитализираните пациенти с потвърдена коронавирусна инфекция. 145 от тях са в лечебни заведения..

публикувано на 10.04.20 в 17:39

Строги правила за стопаните на дребни преживни животни по Великденските празници

Стопаните на дребни преживни животни, които извършват клане във фермите си за предстоящите Великденски празници, да уведомяват 24 часа преди клането Областна дирекция по безопасност на храните, строго да спазват хигиенните изисквания. Кризисният щаб на община Благоевград заседава днес от 13,30 часа, прилагат се по-строги противоепидемични мерки във..

публикувано на 10.04.20 в 17:26

В Община Благоевград монтираха детекторна рамка за температура

 Днес в Община Благоевград беше доставена и монтирана детекторна рамка за температура. Съоръжението е поставено на централния вход на Община Благоевград.  Всеки гражданин, който посещава институцията, е необходимо да премине през детектора, с цел контролиране на достъпа на лицата в сградата. Точността на измерване е 0,1 °C. Датчиците са настроени да..

публикувано на 10.04.20 в 17:23

Бързи тестове за хора от Добринище

Тестовете са осигурени със съдействието на депутата Александър Мацурев и кмета на Добринище Петър Галчев. „ Във връзка с много запитвания от хора, които са работили в Банско, реших да организирам това тестване. Акредитираната лаборатория започна работа тази сутрин. До момента през нея са преминали 50 човека. Има създадена организация за..

публикувано на 10.04.20 в 16:49

Районна прокуратура – Разлог е предала на съд обвиняем, нарушил заповед за защита от домашно насилие

  Районна прокуратура – Разлог е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Д.Г. (на 64 години) за извършено от него престъпление по чл.296, ал.1 от НК.   Спрямо обвиняемия Д.Г. имало заповед за незабавна защита, издадена от съда след депозирана от съпругата му Т.Г. молба. Мъжът бил задължен да се въздържа от извършване на домашно насилие..

публикувано на 10.04.20 в 16:13