Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмица на пожарната безопасност в област Кюстендил

Снимка: БТА

От днес до 13 септември в Кюстендилска област РДПБЗН организира Седмица на пожарната безопасност. На Кръстовден – 14 септември –  е професионалния празник на служителите от национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. Решението е взето преди 114 години на Първия пожарникарски събор в София и оттогава до днес 14 септември е професионалния Празник на служителите от ПБЗН, отдава се почит на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари и се отдава дължимото на всички служители от структурата на ПБЗН – МВР, на професионализма им и тяхната всеотдайност. Преди професионалния си празник служителите от РДПБЗН – Кюстендил, организират множество мероприятия: срещи с деца и граждани, с представители на местната власт, с общественици, доброволци и приятели, дни на отворените врати и консултации, с които служителите от четирите районни служби в Кюстендил, Дупница, Бобов дол и Рила целят да бъде повишена противопожарната култура на населението, повишено доверието на гражданите към структурата и популяризиране на пожарникарската професия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Премиерът Главчев: Първите контейнери за настаняване вече са във Воден, обезпечава се и мобилният сигнал

Последни настройки на мобилната клетка текат в село Воден, до часове сигналът ще бъде усилен четири пъти, заяви премиерът Димитър Главчев, който за втори път е в един от най-засегнатите от пожари райони на страната. Във Воден пристигна и министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков във връзка с комуникационното обезпечаване на селото...

публикувано на 21.07.24 в 16:11

МВР установи за ден 37 души, шофирали след употреба на алкохол, и 13 – под въздействие на наркотици

За последното денонощие полицията установи 37 водачи в страната, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщават от пресцентъра на  МВР.  Общо 20 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 17 са управлявалите с над 1,2 на 1000, трима са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са..

публикувано на 21.07.24 в 15:01

Чистят граничната зона при планина Славянка

Служители на държавните горски стопанства от Катунци и Гоце Делчев от рано сутринта са в граничната зона на планината Славянка, където от вчера на гръцка територия бушува пожар. „В Славянка гори от гръцка страна пожар, на около километър и половина от нашата граница. Гърците го гасят с два хеликоптера. Чистим със специализирана горска техника..

публикувано на 21.07.24 в 12:23

Хиляди в Банско– рок столицата на България

Поредното издание на „Пирински рок вечери“ Банско отново имаше невероятен успех. Събитието събра хиляди любители на рока от цялата страна, предлагайки им две вечери, изпълнени с незабравима музика и енергия. Рок концертите на площад „Никола Вапцаров“ в петък и събота вечер имаха в сетлистите както класически рок химни, така и модерни рок..

публикувано на 21.07.24 в 11:29

Интензивен трафик на ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа" на изход за леки автомобили

Във връзка със значително увеличените преминавания през двата пункта и големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от граничната полиция препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване. Пътуващите туристи към курорти в района на Солун, Кавала..

публикувано на 21.07.24 в 09:48

Пожар в Гърция близо до българската граница

Горски служители от ДГС Катунци и ДГС Гоце Делчев, както и пожарникари, са на границата с Гърция, за да направят опит да не допуснат навлизането на пламналия над Славянка пожар. За сега огънят е на гръцка територия, но е близо до нашата страна. Върхов е, гаси се от два хеликоптера и самолет. Българските горски служители от 5 часа сутринта правят просеки и..

публикувано на 21.07.24 в 08:51
Димитър Главчев

Премиерът Главчев пътува за Воден

Министър-председателят Димитър Главчев пътува за Воден. Премиерът ще провери на място изпълнението на поетия от мобилните оператори ангажимент да  осигурят клетка, която да обезпечи комуникацията в селото. В четвъртък министър-председателят Главчев разпореди на министъра на транспорта Георги Гвоздейков да предприеме мерки по проблема. Вчера..

публикувано на 21.07.24 в 08:33