Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват проверки на личните стопанства в Пернишко

Започват проверки по населените места в Пернишко за лични стопанства, неотговарящи на изискванията за биосигурност. Това бе съобщено на тазседмичното заседание на Областната епизоотична комисия в Перник.

Проверките ще бъдат извършвани съвместно от Областната дирекция по безопасност на храните и ОД на МВР.  

До 2 септември документи за финансовото подпомагане за доброволно клане на прасета са подали още 894 стопанства тип "заден двор" на територията на цялата област. Така общият брой стопани, подали заявления за еднократна финансова помощ за дезифекция в област Перник е 1109. Областният управител Ирена Соколова подчерта, че благодарение на съвместните усилия на институциите, заразата не е била допусната на територията на региона.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пожарът в граничната с Гърция планина Славянка е овладян

Пожарът в граничната с Гърция планина Славянка е овладян. На гръцка територия са установени тлеещи огнища, но властите в южната ни съседка уверяват, че ситуацията е под контрол.  Днес в района на пожара беше и вътрешният министър Калин Стоянов, който увери, че се предприемат всички мерки за недопускане на горския пожар към наша територия. Рано сутринта..

публикувано на 25.07.24 в 18:44

Нов общински съветник от ДПС в Кюстендил

На  редовното заседание на Общинския съвет днес Венцеслав Механджийски, председател на Общинска избирателна комисия в Кюстендил обяви избора на Христо Христов от ДПС, който заема мястото на Габриела Стоянова, която се отказа от мястото си в местния парламент. Христо Христов който беше под номер три в листата на ДПС. Николай Златарски, регистриран..

публикувано на 25.07.24 в 17:30

Започва авариен ремонт на валявицата в Добринище

Започва авариен ремонт на валявицата в Добринище. Този ремонт е неотложен и необходим поради сериозните напуквания и разрушения в бетоновия канал и настилката на съоръжението. Сумата за реализирането на ремонта възлиза на близо 20 000 лв, която е извън предвидените за кметство Добринище средства в бюджета на община Банско за 2024 година...

публикувано на 25.07.24 в 15:58

Фолклорният фестивал „Песни от извора“ в село Петрово се отлага

Поради възникналите пожари и с оглед протичащите противопожарни мерки в района на с. Петрово и с. Голешово, фолклорният фестивал „Песни от извора“ в с. Петрово, който трябваше да се проведе тази събота (27 юли), се отлага. От няколко дни екипи на пожарната служба, горското стопанство, военнослужещи, добровочески екип към община Сандански и..

публикувано на 25.07.24 в 15:36

Въженият парк в Бачиново с ново работно време

Въжен парк „Бачиново“ - Благоевград ще бъде с ново работно време от 26.07.2024г. (петък). Атракционът ще приема посетители всеки ден от 13:00 до 20:00 часа с почивка за персонала от 16:00 до 16:30 часа. При лоши метеорологични условия паркът няма да работи. Въженият парк разполага с 2 кръга: - 1-ви кръг - за деца от 5 до 8..

публикувано на 25.07.24 в 15:28

Струмяни, Микрево и Драката с нарушено водоподаване

Във връзка с реконструкция на водопровод и СВО по ул. „Врабча”, с. Струмяни от 29.07.2024 г. (понеделник) до 01.08.2024 г. (четвъртък) от 08:00 до 17:00 часа водоподаването ще бъде преустановено в селата Струмяни, Микрево и Драката, съобщиха от ВиК Благоевград. От водното дружество съветват потребителите, които ще бъдат засегнати от нарушеното..

публикувано на 25.07.24 в 15:26

Профилактика на водата в община Благоевград

Планова годишна профилактика ще извърши „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – гр. Благоевград. Почистване и последваща дезинфекция ще се направи на водоснабдителна система „Чакалица“ и подаване на вода със силно повишена концентрация на хлор /Cl/  към напорните водоеми и вътрешната водопроводна мрежа захранвана от ПСПВ (пречиствателна станция..

публикувано на 25.07.24 в 14:55