Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Благоевград посрещна Дипломатическия корпус

    Ръководителите на дипломатически мисии и представителства на международни организации, акредитирани в Република България, бяха посрещнати от кмета на община Благоевград Атанас Камбитов и от областния управител Бисер Михайлов. На площад "Георги Измирлиев" се бяха събрали и десетки граждани.

Снимка

   За първи път Благоевград е домакин на Дипломатическия корпус през 1987 година, а днес – 32-години по-късно – визитата на дипломатите е организирана  от Министерството на външните работи. Посещението е с опознавателна цел, в основата на която е представяне на външнополитическите приоритети и запознаване с туризма, икономиката, образованието, културата и местното самоуправление.

Снимка

   Изпълнения на ансамбъл „Пирин“ разкриха за гостите от чужбина част от красотата на българския фолклор и Пирински край, а за двудневната им визита са предвидени и разходка във възрожденския квартал „Вароша“, както и посещение на  храм „Въведение Богородично“.
Галерия

Вижте още

Констатирани нарушения в резултат на проверки на контролните органи

 По разпореждане на Окръжна прокуратура – Благоевград районните прокуратури в Благоевград, Гоце Делчев, Петрич, Разлог и Сандански са предприели действия за създаване на организация по места по спазване на противоепидемичните мерки, въведени срещу разпространението на вируса Covid-19.  Извършени са били съвместни проверки от контролните..

публикувано на 31.03.20 в 16:50

В Радомир отпускат пари за ремонт на общински пътища

  Общинският съвет в Радомир даде съгласие кметът Пламен Алексиев да направи предложение до министъра на финансите за трансформиране на средствата от целевата субсидия за капиталови разходи в размер на 664 600 лв. в целеви трансфер за финансиране на неотложен текущ ремонт на общински пътища, улици и тротоари.  Това се налага заради лошото състояние на..

публикувано на 31.03.20 в 16:24

Президентът Радев: Трябва да има прозрачност при харченето на парите от заема

Тестване за COVID-19 на повече хора може де даде по- пълна картина за ситуацията в страната, каза на брифинг в Благоевград президентът Румен Радев. Той даде добра оценка на работата на оперативния щаб в Благоевград. Президентът призова за повече информация, за да се знае какво се случва в реално време. Радев коментира икономическата..

публикувано на 31.03.20 в 16:12

Министър Кирил Ананиев издаде заповед за отмяна на задължителното носене на маски

 Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповедта за отмяна на задължението гражданите да носят защитни маски в закрити или на открити обществени места. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.  При протичане на коронавирус без симптоми посещението на обществени места предполага повишен риск от заразяване,..

публикувано на 31.03.20 в 15:07

ЮЗДП в готовност да доставя храна и лекарства на възрастни хора в отдалечени райони

 Югозападното държавно предприятие чрез териториалните си поделения има готовност да подпомогне най-малките и отдалечени населени места в общините в областите Благоевград, Кюстендил, Перник, Софийска и части от Ловешка и Пазарджишка в борбата срещу коронавируса.   Във връзка с обявеното извънредно положение и указания на МЗХГ относно..

публикувано на 31.03.20 в 14:59

Президентът Румен Радев пристигна в Благоевград

Основната задача на държавния глава е да провери какви са мерките, които се предприемат на територията на общината срещу разпространението на COVID-19, както и дали навреме се доставят хранителни продукти от първа необходимост и лекарства на уязвимите групи хора.  Преди минути започна заседанието на Оперативния щаб, на което..

публикувано на 31.03.20 в 13:41

Отлага се планираното за утре тестване на системите за ранно предупреждение и оповестяване при бедствия и аварии в Перник

 Отлага се планираното за утре тестване на системите за ранно предупреждение и оповестяване при бедствия и аварии, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Перник.  Решението цели да не се създава допълнително напрежение сред гражданите по време на извънредното положение. Тренировъчно тестване ще бъде проведено, когато ситуацията позволява, като  датата и..

публикувано на 31.03.20 в 12:48