Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Допълнителни мерки в област Перник за старта на учебната година

Общините в област Перник са предприели допълнителни мерки за осигуряване на безопасността на движение преди първия учебен ден, съобщи областиният управител Ирена Соколова.

В близост до пешеходни пътеки при учебни заведения в община Перник ще бъдат монтирани 3D детски фигури. При три училища е сложена нова светеща маркировка. Целта е да се засили вниманието на водачите на моторни превозни средства на местата, където преминават деца. Обновена е маркировката около всички училища и детски градини. Пътната сигнализация около учебните заведения е в добро състояние. Няма липсващи пътни знаци. 

На среща с директорите на всички училища на територията на областта е обсъдена и темата за пътната безопасност, каза началникът на РУО В Перник Ваня Коконова. Тя подчерта, че съвместно с ОДМВР и БЧК, провеждат периодични инициативи, които са в полза на децата като активни участници в движението. 

По повод старта на новата учебна година в момента текат прегледи за техническата изправност на училищните автобуси, съобщиха от областното представителство на „Автомобилна администрация”.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Последен срок за регистрация в ЦИК на партии и листи за изборите 2 в 1

Днес до 17 часа е крайният срок, в който партиите, коалициите и Инициативните комитети правят предложения до Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрация на кандидатски листи за изборите за Европейски парламент. Днес е и последният срок, в който районните избирателни комисии ще регистрират кандидатските листи за изборите за Народно събрание...

публикувано на 07.05.24 в 09:27

7 май - Ден на радиото и телевизията

7 май е Ден на радиото и телевизията, който се отбелязва в България и Русия. На този ден през 1895 година руският физик Александър Попов демонстрира пред физическото дружество в Санкт Петербург създаден от него радиоприемник. Попов е смятан за един от бащите на радиото заедно с италианеца Гулиелмо Маркони. След 1945 година 7 май става професионален..

публикувано на 07.05.24 в 09:25

Светли вторник и надежда за просветление

Днес е и Светли вторник - вторият ден от Светлата седмица, наричана така, тъй като Възкресението на Исус Христос донася просветление за всички и надежди за вечен живот. По време на Светлата седмица се прославят Светите апостоли и Света Богородица, която почитаме днес. Светлата седмица завърша с Томина неделя, когато се почита Свети апостол Тома,..

публикувано на 07.05.24 в 09:15

Слънчево време

Днес ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. В следобедните часове, главно над планинските райони ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад, който в Дунавската равнина временно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен. Дневните температурите още малко ще..

публикувано на 07.05.24 в 09:05

Задръстване в района на Симитли

Засилен трафик към София и другите големи градове в последния от серията почивни дни. Най-натоварени са маршрутите по магистралите, както и към граничните пунктове с Гърция и Турция. В района на град Симитли този следобед се образува задръстване. Участъкът до началото на „АМ“Струма“  се преминава много бавно заради сливането на двата автомобилни..

публикувано на 06.05.24 в 15:38

Румен Радев: В момент на кризи, войни и несигурност не можем да неглижираме армията

Пред Паметника на Незнайния воин в София се състоя тържественият водосвет на бойните знамена и знамената-светини по случай Деня на храбростта и празник на Българската армия. В ритуала участва и президентът Румен Радев, който коментира пред журналисти необходимостта от реализация на проектите за модернизация: "Точно в днешното време на кризи, войни и..

публикувано на 06.05.24 в 11:56

Почитаме свети Георги Победоносец

Българската православна църква почита днес свети Георги Победоносец. В народните обичаи този ден - Гергьовден, е празник, неразривно свързан  със земята, и се посвещава на земеделци и животновъди. Светецът е покровител на овчарите и стадата. Той олицетворява храбростта и затова Гергьовден е празник на Българската армия.  Георги бил смел и доблестен мъж...

публикувано на 06.05.24 в 09:16