Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП номинира Румен Томов за кмет на Благоевград

Националният съвет на БСП утвърди кандидати за кметове, номинирани от общинските партийни структури, за предстоящите през октомври местни избори. „Номинацията за кандидат-кмет на Благоевград е Румен Томов, на Разлог - Александър Крайнов, на Петрич – Любомир Георгиев, в Сатовча организацията на БСП ще подкрепи досегашния кмет от листата на ДПС Арбен Мименов, а в Якоруда БСП има само регистирирана листа за общински съветници“, съобщи за Радио Благоевград Валери Сарандев – областен лидер на БСП. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Гърция: Вятърът разпали пожара край границата с България

В Гърция вятърът разпали по-голям фронт на пожара до българската граница, пише БНР. Температурите се понижиха, но рискът от пожари остава. Пожарът в планината Славянка на българската граница тази нощ се е активирал от силния вятър. Огънят се е приближил опасно до  село Ахладохори, съобщават пожарникарите. През нощта жителите на селото са получили..

публикувано на 31.07.24 в 10:00

Няма опасност пожарът от Пехчево да навлезе на българска територия

От ЮЗДП и "Държавно горско стопанство - Симитли" следят ситуацията с големия пожар, който гори в  община Пехчево, Република Северна Македония.  Директорът на горското стопанство - инж. Благой Кишев, съобщи, че към момента няма опасност огънят да премине на наша територия.  Пожарът се намира на около 10 - 12 км от българо-македонската граница...

публикувано на 31.07.24 в 09:22

Самолети се включват в гасенето на пожара в Малешевска планина

Над 6000 дка държавни горски територии и над 3000 дка земеделски земи са засегнати от пожара в Малешевска планина. Това съобщават о оперативния щаб, ситуиран в Микрево. От ЮЗДП е направен обход на района. Тази сутрин 40 служители са мобилизирани на този пожар, а над 30 са на пост в Славянка. 8 горски противопожарни автомобила участват в гасенето. Няма..

публикувано на 31.07.24 в 08:26

Между 10 и 12 000 дка. горят в Малешевска планина и в планината Славянка

Сложна остава ситуацията и при двата пожара в Малешевска планина и в Струмяни, както и в планината Славянка. И двата фронта остават активни.  От община Струмяни обявиха бедствено положение заради борбата с пожара. 30 пожарни гасят огъня край Струмяни, няма опасност за населението Освен стотиците огнеборци - осигурена е и летателна техника - два..

публикувано на 31.07.24 в 07:23

Слънчево и топло време

Днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°. В планините също ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по най-високите върхове на Рила и Пирин умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра - около 15°.

публикувано на 31.07.24 в 07:10

Евакуираха жителите на две села в община Струмяни, заради пожара

Евакуираха 18 жители на село Кърпелево, като се подготвя и евакуацията на 100 жители на село Цапарево, в община Струмяни, съобщи гл. секретар на МВР  Димитър Кангалджиев. Продължава да гори горски масив, който е над 20 хиляди декара между селата Цапраево и Микрево.  Над 23 автомобила на "Пожарна безопасност и защита на населението“ работят за..

публикувано на 30.07.24 в 19:24

Пожар в района под Рилския манастир

Локализиран е пожарът в района под Рилския манастир, разразил се днес около обяд, съобщи говорителят на полицията в Кюстендил Катя Табачка.  Огънят е възникнал между селата Бараково и Пороминово, като са засегнати повече от 40 дка.  Все още екипи на пожарната служба работят на място за потушаването на огъня.  Няма опасност за населението. 

публикувано на 30.07.24 в 17:47