Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„Магията Перу“ бе представена в червения арт салон на Радио Благоевград

Журналистката Нели Димитрова-Бонева е посетила Перу по покана на своята дъщеря Магдалена Бонева – студентка по туризъм и благодарение на добрата й организация е успяла да види не само популярните Наска, Куско – старата столица на инките, езерото Титикака, но и още много любопитни места, които не са включени в списъка на известните туристически дестинации. 

Днес двете авторки разказаха за магията на Перу пред благоевградските читатели, в Арт салона на Радио Благоевград. Книгата е не само пътепис, но и пътеводител и справочник с конкретна информация за цени на хотели, екскурзии и транспортни услуги.

В рубриката „Питай патило“ пътешестнеците могат получат ценни практически съвети, а в „Това не е реклама“ да се видят и конкретни имена на фирми и компании, чиито цени на услуги ще помогнат да се състави точен бюджет. 

"Книгата е написана с голяма симпатия към страната на инките." – каза Красимира Кацарска, която представи книгата.  Водещ на събитието бе колегата Юлия Караджова. 

Бяха показани част от хилядите снимки, които не са успели да влязат в книгата. 


Галерия

Вижте още
Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов с награда „Кмет на годината“ - 2020.

Градоначалникът на Сандански е „кмет на годината“ в категория „средни общини“

Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов спечели голямата награда „кмет на годината“ - 2020. Престижното отличие бе спечелено чрез най-много гласове, подадени за него в категория „средни общини“.  Наградата бе връчена на официална церемония от вицепремиера и министър на туризма – Мариана Николова, която поздрави кмета за положените усилия..

обновено на 30.10.20 в 20:33

Над 200 студенти участваха в Националния студентски фестивал на изкуствата в ЮЗУ „Неофит Рилски“

За поредна година в Югозападния университет „Неофит Рилски“ се проведе превърналият се в традиция Национален студентски фестивал на изкуствата. Студентският форум даде поле за изява на над 200 студенти от седем университета в страната, които показаха своя талант в областта на музикалното изкуство, модата, изобразителното изкуство, театъра,..

публикувано на 30.10.20 в 19:41

Музеен комплекс – Банско е ”Будител на 2020“

Кметът Иван Кадев връчи почетен знак за присъждане титлата „Будител на годината” за 2020 г. на Музеен комплекс – Банско. Директорът Светла Барякова прие с вълнение наградата, присъдена на музейните работници в Банско за поддържане духа на банскалии по време на обявената през пролетта извънредна обстановка в България. В продължение на..

публикувано на 30.10.20 в 17:32

Увеличиха леглата за пациенти с коронавирус в Перник

Заради растящия брой заразени и запълнения капацитет от 15 легла на Инфекциозно отделение в МБАЛ „Рахила Ангелова”, в COVID- зона вече са трансформирани и двете вътрешни отделения. След Първо вътрешно отделение, в което от миналата седмица се лекуват болни от COVID- 19, от днес се преустройва дейността и на Второ вътрешно отделение. Така общият брой на..

публикувано на 30.10.20 в 17:29

Бившият гард на братя Галеви Васил Капланов остава в ареста

Районен съд – Дупница остави без уважение молбата на Васил Капланов за изменение на мярката му за неотклонение „Задържане под стража“, в по-лека такава или за освобождаването му от следствения арест, без мярка за неотклонение. Съдът счете, че и към този момент е налице, с достатъчна степен на вероятност обосновано предположение, че обвиняемият..

публикувано на 30.10.20 в 16:31

Изложение на местни производители в Симитли

В Симитли се проведе Информационна борса за проекти и изложение на местни производители, организирана от Местната инициативна група „Струма“. Присъстващите на изложението имаха възможността да се запознаят със занаятите: бакърджийство, калайджийство, кожарство, ковачество, обущарство и шивачество, като местни занаятчии от Симитли разказаха за..

публикувано на 30.10.20 в 16:28

Общински съвет – Банско одобри нова Наредба за управление на отпадъците

На редовната си сесия днес, Общински съвет – Банско одобри нова Наредба за поддържане и опазване чистотата и управление на отпадъците на територията на общината. Съветниците подкрепиха единодушно предложението на кмета Иван Кадев да бъде използвана възможността община Банско да кандидатства за финансиране на мерки за превенция от Covid-19 със..

публикувано на 30.10.20 в 16:04