Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В благоевградското Осмо училище изграждат нова спортна база


Около 60 хил. лв. ще бъдат инвестирани в изграждането на нова спортна площадка в благоевградското Осмо училище „Арсени Костенцев“. Средствата са осигурени по проект на общинската администрация и Министерството на образованието. Днес бе даден старт по строителството на съоръжението, в присъствието на кметското ръководство и представители на образователните и общински среди.
Снимка
 

В следващите два месеца предстои да бъде изградено модерно спортно съоръжение в двора на Осмо училище в Благоевград. Според неговия директор, Сергей Биров, по този начин се задълбочава дългосрочната политика на учебното заведение за комплексно образование на децата в спорт и наука.

Акцентът на новите образователни програми към спортната и физическа култура на подрастващите изисква модернизиране на спортните бази в училищата, смята преподавателят по физическо възпитание и спорт, г-н Тодоров.

Подрастващите вече имат сериозни претенции относно базите, в които се обучават. Начинът, по който се развива светът като цяло, провокира и по-различен поглед в децата към заобикалящата ги действителност. Това е мнението на ресорния заместник-кмет по хуманитарните дейности на Община Благоевград, Христина Шопова.


Галерия

Вижте още

Фондация Естер де Помери с второ дарение от болнични легла за Благоевград

Последното дарение от болнични легла, което фондация Естер де Помери прави за България беше отредено отново за Благоевград. Днес за нуждите на МБАЛ Благоевград бяха доставени от Швейцария 20 болнични легла и редица помощни средства и комсумативи, които директорът на лечебното заведение д-р Митев прие с огромна благодарност. „Леглата..

публикувано на 28.10.20 в 16:17

Незаконна бензиностанция е открита в Дупница при специализирана полицейска операция

Под ръководството на Районна прокуратура – Дупница се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК – незаконно държане на акцизни стоки без бандерол. Днес в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, е била извършена проверка на метално хале на ул...

публикувано на 28.10.20 в 15:54

Авторски концерт по повод 60-годишния юбилей на проф. д.изк Йордан Гошев

Камерен авторски концерт на професор Йордан Гошев и приятели бе представен в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Концертът е по повод 60-годишния юбилей на професор Йордан Гошев. В програмата на концерта бяха включени едни от най-добрите произведения на проф. Гошев от различни творчески периоди – „10 скици пиано“ (2017), „Прелюд и..

публикувано на 28.10.20 в 15:32

От утре вечерен час за непълнолетните в община Симитли

Затягат мерките за ограничаване разпространението на коронавируса на територията на община Симитли след проведеното днес заседание на Общинския кризисен щаб, свикано от кмета на общината Апостол Апостолов, чиято цел бе набелязването на допълнителни мерки.  Считано от утре, 29.10.2020 г., се преустановява дейността на всички пазари, тържища и..

публикувано на 28.10.20 в 15:00

Започнаха заседания по делото за убийството на 33-годишния Валери Дъбов от Кюстендил

В Окръжния съд в Кюстендил започнаха серия от заседания по делото за убийството на 33-годишния Валери Дъбов. До края на годината са насрочени общо седем заседания, съобщиха от съда. Престъплението е от 17 февруари 2019 година, при среднощно сбиване между роми и посетители в заведение в центъра на Кюстендил.  След убийството в града започнаха..

публикувано на 28.10.20 в 14:24
Античният град Хераклея Синтика

Започна ремонт на пътя от Рупите до „Античен град Хераклея Синтика“

Реконструкцията се извършва със средства, определени с решение на Министерски съвет от 31 май 2019 г. Строителните дейности обхващат пътния участък от 2,4 км., започващ от отклонението за село Рупите до археологически обект „Античен град Хераклея Синтика с прилежащи некрополи“.  Според предварителния проект се предвижда габарит на пътя в..

публикувано на 28.10.20 в 13:23

Засаждат нови 600 дървета в Кюстендил

Нови 600 дървета ще бъдат засадени в шест района на Кюстендил. Това съобщи на пресконференция кметът на Община Кюстендил Петър Паунов. Той посочи, че вече е започнало премахването и подмяната на опасните дървета в града, които крият риск за живота и здравето на хората.  Обществената поръчка за изследването на състоянието на дърветата беше..

публикувано на 28.10.20 в 12:52