Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Община Разлог даде старт на проекта "Ремонт на помещения, предвидени за разкриване на Център за обществена подкрепа"

Община Разлог изготви и кандидатства с проект „Ремонт на помещения, предвидени за разкриване на Център за обществена подкрепа в град Разлог“ пред Фонд „Социална закрила“. В този център ще работят специалисти, които ще оказват подкрепа, както на деца, така и на техните родители. 

Центърът за обществена подкрепа ще работи съвместно с Дирекция "Социално подпомагане", като в бъдеще се очаква да се присъедини и специалист, който ще работи по проекта за приемни семейства.

В Центъра за обществена подкрепа ще бъдат осигурени помещения за провеждането на основни дейности – зала за групова и индивидуална работа с деца и семейства. Ще бъде осигурено и пространство за обучения и екипни срещи.

Проектът е част от цялостната стратегия на Община Разлог за реализирането на общински политики в областта на социалните дейности, информират от Пресцентъра на Община Разлог.  "Подхождаме с особено внимание и грижа към уязвимите групи в обществото. Целим подкрепа, с която да помогнем за интегритета на семейството като цяло, развитие на умения и способности." – заяви кметът инж.Красимир Герчев.


Вижте още

Нови телефонни измами в Благоевград

На територията на Благоевград са регистрирани нови опити за телефонни измами, съобщават от полициата. Използва се познатата схема за мними полицейски служители, които въвеждат потърпевшите в заблуждение, че сътрудничат на органите на реда. ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение..

публикувано на 30.09.20 в 19:38

Комисия от Банско ще проверява ползването на термална вода в Добринище

На сесията днес Общински съвет – Банско прие предложената от кмета на община Банско Иван Кадев нова Наредба за преместваемите обекти, другите елементи на градското обзавеждане, рекламните, информационните и монументално-декоративните елементи на територията на общината.  В нея коректно се уреждат зоните за поставяне на обектите по наредбата..

публикувано на 30.09.20 в 17:45

Драматичният театър Благоевград подготвя нов мащабен спектакъл

Само 10 дни след премиерата на „Тартюф“ по Молиер, с режисьор Дамян Тенев, Драматичен театър „Никола Вапцаров“ усилено подготвя следващия си мащабен спектакъл: “Панаир на суетата” по едноименния роман на Уилям Такъри и сценичната адаптация на Кейт Хамил, с режисьор Маргарита Мачева.  От театъра канят всеки, който желае да станете част от..

публикувано на 30.09.20 в 16:47

Удължават срока за разследване за отвличането на Янек Миланов

Във връзка с постъпили журналистически запитвания относно водено от Окръжна прокуратура – Кюстендил досъдебно производство, образувано за отвличане на Янек Миланов, съобщаваме следното:   Действията по разследването на извършеното престъпление продължават и понастоящем. С постановление на наблюдаващия прокурор срокът на разследването е удължен...

публикувано на 30.09.20 в 15:28

Обезопасяват стълбовете в Природен парк „Рилски манастир“

Продължава поставянето на птицезащитни устройства на електропреносните стълбове на територията на Природен парк „Рилски манастир“ към Изпълнителна агенция по горите.  Целта е да се защитят видовете птици и да се предотвратят нещастни случаи при кацането им по стълбовете. С изпълнение на дейността ще се подобри състоянието и числеността на..

публикувано на 30.09.20 в 15:04

Пет са новите случаи на COVID-19 в област Кюстендил

За изминалите 24 часа новите случаи на коронавирусна инфекция в област Кюстендил са пет, съобщиха от Областния кризисен щаб. Положителни проби са дали трима души от община Дупница, има по един новозаразен и от общините Рила и Кочериново.  В отделението на МБАЛ "Д-р Никола Василиев" в Кюстендил има един настанен пациент. Той предстои да бъде..

публикувано на 30.09.20 в 14:55

На 5-и октомври Банско празнува 108 години от Освобождението

На 5-и октомври Банско празнува 108 години от Освобождението от османско владичество. Банско е първото селище от Пиринския край, което получава своята независимост от турската власт. Градът е свободен, след като  в него влиза четата на Христо Чернопеев. Легендарният поет Пейо Яворов с прочувствено слово в църквата "Св. Троица"..

публикувано на 30.09.20 в 13:57