Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Деня на независимостта музеят в Кюстендил със свободен вход

Снимка: Кирил Фалин

Музеят в Кюстендил отбелязва Европейските дни на наследството и Деня на независимостта без такса вход за експозициите си, съобщиха от там.

На 21 и 22 септември работят археологическата експозиция в зала "Асклепий" и етнографската изложба "Багри от долините на Струма и Места" в зала "Стримон". Отворени за посещения са музейния комплекс "Свети Георги" в квартал "Колуша" и къщата музей "Димитър Пешев". Изложбената зала в джамията "Ахмед бей" пък представя гостуващата изложба на Етнографския музей на открито "Етър" – Габрово – "Мозайка от занаяти".


Вижте още

Достъпът в Съдебната палата в Кюстендил ще става след преминаване през термосензор

Достъпът в Съдебната палата в гр. Кюстендил, считано от днес ще става след преминаване покрай термосензор за измерване на телесната температура, монтиран на централния вход на сградата. В случаи на отчитане на телесна температура над 37,2 градуса, лицата няма да бъдат допускани, като ще им се указват причините за това, се казва в заповед,..

публикувано на 22.10.20 в 08:47

Положителен случай на COVID-19 в Драматичния театър в Благоевград

Положителен случай на Ковид 19 е установен в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград, потвърди за Радио Благоевград зам.-директорът на културната институция Севар Иванов.  „ Ще следваме процедурите на РЗИ-Благоевград. Ще бъдат тествани всички в театъра. Няма как да изложим на риск нашите зрители. Докато не е ясен мащабът на..

публикувано на 22.10.20 в 08:38

От днес влиза в сила заповед за задължително носене на маски на открито

От днес влиза в сила заповед на министъра на здравеопазването за задължително носене на маски на открито.  При струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м. гражданите трябва да носят маска или друго средство, покриващо носа и устата.  Изключения се предвиждат за клиентите в местата за хранене и в питейните..

публикувано на 22.10.20 в 07:32

Предимно слънчево, с температури до 24 градуса

Днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в котловините и низините ще има мъгла, по-продължителна по поречието на Дунав. В повечето райони ще се задържи почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, малко по-ниски в районите с по-трайна мъгла, в София около 20°. В Благоевград - максимална температура 23 градуса, в..

публикувано на 22.10.20 в 07:25

58 нови случаи на COVID-19 в област Благоевград

1 472 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие, при направени 8 738 пи си ар теста, съобщи Националната информационна система. В болница са настанени 1 732 души, като 107 са в интензивни отделения. Излекуваните за последното денонощие са 184. Най-много новозаразени има в столицата – 483, следва Пловдив – с 147. В област..

публикувано на 22.10.20 в 07:24

Залесяват 22 декара в местността Средна Ридина край село Горно Хърсово

Община Благоевград кандидатства с проектно предложение по подмярка 8.1 „Залесяване и поддръжка“ от мярка 8 „Инвестиции в развитие на горските райони и подобряване жизнеспособността на горите“ на Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 . Проектът е с наименование „Залесяване на площи – общинска собственост в община Благоевград“ и..

публикувано на 21.10.20 в 16:51

Сандански – кандидат за европейски град на спорта 2021

Кметът на Община Сандански – Атанас Стоянов представи на онлайн заседание днес кандидатурата на град #Сандански за Европейски град на спорта 2021. Пред членовете на Управителния борд на ACES Europe бе презентирана кандидатурата на общината, като решението за избор на Европейски град на спорта за 2021 г. ще бъде обявено в началото на месец ноември...

публикувано на 21.10.20 в 16:43