Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ регистрира кандидатите си за кметове и съветници в общините Сапарева баня и Бобошево

Местните структури на ПП ГЕРБ регистрираха в Общинска избирателна комисия кандидатите за кметове и листите със съветници в общините Сапарева баня и Бобошево. Документите в ОИК в Сапарева баня входира председателят на ГЕРБ и кандидат за кмет втори мандат Калин Гелев. Той бе придружен от кандидат-кметовете Йордан Йорданов за село Сапарево, Йордан Куйов за село  Овчарци и Мариана Доцина за Ресилово. Водач на листата е Калин Гелев, следван от досегашния председател на ОбС – Сапарева баня Иван Куйов. Кандидати за съветници от ГЕРБ – Сапарева баня са още: предприемачът Николай Мертeкчийски, Калин Базиргянов – техник, земеделският производител Йордан Йовев, фармацевтите Мишел Виячева и Теодора Цветанова. Общинските съветници от изминалия мандат – предприемачът Христо Милтенов, инженерите Йордан Камджилов и Любен Кръстев, също са част от листата. В битката за местния вот ГЕРБ в Сапарева баня залага още на младия олимпиец, състезател по ски бягане Йордан Чучуганов, на финансовия консултант Евелина Гиздова и на Любомир Георгиев. 

Асен БошикьовВ община Бобошево кандидат за кмет на ГЕРБ е Асен Бошикьов. Той е 52-годишен, ръководи успешен частен бизнес, винаги е живял и работил в родното си място. „Приоритетно за мен е да използваме максимално потенциала, който има нашата община. Ще работя за нов облик и промяна; за перспективи пред младите, за да ги задържим да останат и да се развиват тук; за по-добър живот и спокойни старини за възрастните. Важно е и местната власт да бъде близо до хората и да чува техните проблеми“, посочи като част от своите приоритети Асен Бошикьов. Той ще бъде и водач на листата на политическата сила в Бобошево. Втори е местният лидер на ГЕРБ Даниела Стоянова, която бе председател на Общинския съвет през изминалия мандат. В листата влизат още хора с различни професии, компетенции и на различна възраст -  Миглена Георгиева, Василка Граховска, Веселин Лахчев, Велислава Димитрова, Цветелина Младенова, Емилия Кочева, Йордан Бояджиев, Ицко Димитров и Радослав Шопски. 

В бобошевското село Блажиево кандидатът за кмет на ГЕРБ е Пламен Славов.

Снимка


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Доброто ражда успехи!

Слав Петков, председател на Българската федерация Адаптирана физическа активност връчи сертификат за дарение  на НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ - Благоевград с благодарност  за направеното дарение в размер на 2 440 лв. в подкрепа на федерацията. По инициатива на Ученическия съвет всяка година в гимназията се организира благотворителна..

публикувано на 26.04.24 в 17:56

Одобриха на първо четене ратификация на договора за изтребителите Ф-16

Мнозинството в Народното събрание от ГЕРБ-СДС, ПП- ДБ, ДПС и ИТН одобри на първо четене ратификация на ново изменение на договора за американските изтребители F-16, Block 70 и свързаната с тях поддръжка. В доклада на военната комисия се уточнява, че промените няма да увеличат стойността на сделката.  Изменението е изготвено спрямо изискванията на..

публикувано на 26.04.24 в 16:02

Благоевградският театър представя спектакъла „Рожденият ден на инфантата”

Днес  в пресклуба на БТА се състоя пресконференция по повод премиерата на спектакъла „Рожденият ден на инфантата” по Оскар Уайлд на Драматичен театър „Никола Вапцаров” –Благоевград  на 27 април от 18 часа. Присъстваха Иля Пепеланов-маркетинг мениджър на театъра, режисьорът  Тодор Вълов и актьорите Аладин Алиибрахим, Катя Иванова и Пепа Манева...

публикувано на 26.04.24 в 14:56

Четири общини от Югозапада с мерки в борбата с климатичните промени

С бюджет от близо 800 000 лв. Община Благоевград в партньорство с общините Симитли, Кочериново и Бобошево и Международната асоциация за развитие на Норвегия в рамките на 30 месеца реализираха проект „Прилагане на мерки за успешна адаптация към климатичните промени“. Той е свързан с екологията и ще доведе до намаляване на парниковите газове,..

публикувано на 26.04.24 в 14:32

Общинският съвет в Благоевград отхвърли предложението за референдум

Общинските съветници на Благоевград отхвърлиха предложението на 12 техни колеги за провеждане на местен референдум относно тегленето на нов заем от община Благоевград. Предложението влезе като извънредна точка на днешното редовно заседание на местния парламент.  Предложението за провеждането на референдума, касаещ тегленето на нов заем представи..

публикувано на 26.04.24 в 13:10

"Български пощи" възстанови приемането на писма и колети за Израел

От днес "Български пощи" възстановяват приемането на писма и колети за Израел. Няма да бъдат приемани куриерски пратки. От пощите посочват, че е възможно да има забавяния в доставките заради промени в полетите на авиопревозвачи, наложени от обстановката в Израел. 

публикувано на 26.04.24 в 12:46

Шампионат за тежковозни коне в Разлог

На 4 май (събота) от 10 часа, сдружение “ДВАЛ“- Разлог, с подкрепата на община Разлог, организира традиционен шампионат на тежковозните коне в България. „Шампионатът се организира два пъти годишно – пролет и есен, и е причина да се изгради модерна база за отглеждане на едни от най-силните тежковозни коне на България“– споделя организаторът..

публикувано на 26.04.24 в 12:40