Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

КНСБ с документ за сътрудничество с досегашния кмет на Благоевград


Меморандум за бъдещо сътрудничество бе подписан днес между временния лидер на КНСБ в Благоевград, Силвия Христова и досегашния кмет на община Благоевград, Атанас Камбитов. Залегналите в текста основни насоки касаят социалния диалог, борбата с бедността и повишаване на трудовата заетост.
Преамбюлът, който бе подписан днес, има за цел да заяви, че в следващ етап диалогът между местната власт и синдикатите, като част от гражданското общество, ще продължи. Това подчерта вицепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков, който присъства при подписването на документа.

Според вицепрезидента на КНСБ Пламен Нанков, в бъдещ период е необходимо още по-сериозно сътрудничество между синдикалните организации и местната власт. Защото осъществяването на основните принципи на демокрацията става именно чрез прякото участие на гражданите в местното самоуправление.   

Снимка


Галерия

Вижте още

Медицински сестри в помощ на болницата в Сандански

Община Сандански пренасочва медицински сестри от детските заведения в града, които от днес стават част от екипа на МБАЛ „Югозападна болница“ и Спешна помощ в града.  Шест медицински сестри ще работят в отделенията на болницата и една в Спешна помощ, съобщи за Радио Благоевград кметът на Сандански Атанас Стоянов. “След неколкократни разговори..

публикувано на 03.12.20 в 13:53

Утре ще бъдат запалени светлините на коледната елха в Кюстендил

Утре в 18.00 часа ще бъдат запалени светлините на коледната елха в Кюстендил, съобщи кметът Петър Паунов. Това ще стане при спазването на всички мерки за сигурност и без присъствието на публика.  Запалването на светлините и символичната официална част ще бъдат излъчвани онлайн на страницата на Община Кюстендил в социалните мрежи. "През всички..

публикувано на 03.12.20 в 12:59

Нов кът за децата беше открит в Кюстендил

Нов кът за отдих и развлечение за децата беше открит в Кюстендил. Изграждането на детската площадка е по програма ПУДООС, а стойността ѝ е 10 хиляди лева. "Това кътче до детска градина "Еделвайс" отдавна се нуждаеше от благоустрояване, вече има и частен инвеститор, който предстои да облагороди и останалата част от терена, за да бъде достъпен..

публикувано на 03.12.20 в 12:56

Конкурс за коледна елха и коледна украса

Конкурс за коледна елха и коледна украса, обяви най-голямото пернишко кметство „Изток”, съобщи кметът Десислава Стоянова.  Надпреварата ще се проведе онлайн, като победителите ще бъдат определени чрез гласуване в интернет.  Изпратените за конкурса снимки ще бъдат качени на Фейсбук страницата на кметството, а класирането ще бъде обявено на 21 декември...

публикувано на 03.12.20 в 12:21

България подкрепя приемането на Берлинската декларация за цифрово общество

 Правителството одобри национална позиция, касаеща подписването на „Берлинска декларация за цифрово общество и цифрово управление, базирано на ценности“ (BerlinDeclarationonDigitalSocietyandValue-BasedDigitalGovernment) . Инициативата стартира през юли 2020 г., едновременно с Германското председателство на Съвета на ЕС, и цели да надгради..

публикувано на 03.12.20 в 12:17

1373 нарушения в област Перник са установени в рамките на акция „Зима“

1373 нарушения на територията на област Перник са установени в рамките на проведената акция „Зима“, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Органите на реда са проверили 2765 пътни превозни средства, сред тях и седем каруци. Издадени са 551 акта и 822 фиша. Спрени от движение са 9 пътни превозни средства. Глобени са 5 велосипедисти, 4-ма водачи на каруци..

публикувано на 03.12.20 в 11:01

Личните лекари не могат да издават направление за PCR тест, ако има потвърден положителен антигенен тест

Личните лекари не могат да издават направление за PCR тест, ако вече има потвърден положителен антигенен тест.  Това е изрично записано в анекса към Рамковия договор, който вече е публикуван в Държавен вестник. Това обясни д-р Дафина Тачова – председател на Регионалната колегия на БЛС-Благоевград.   „От НЗОК категорично са заявили, че това..

публикувано на 03.12.20 в 10:54