Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Радио Благоевград е партньор на фестивала "Малешево пее и танцува"

За поредна година Радио Благоевград е партньор на Международния фолклорен фестивал "Малешево пее и танцува", който се организира от Община Струмяни. Радиото на Югозапада връчва една награда на млад участник във фестивала като част от проекта си "Инвестирай в младостта". Награденията от Радиото получава възможност за професионалин звукозапис в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград. Досегашниште открития на Радио Благоевград на този фестивал са вече успешно развиващи се фолокрни изпълнители.

Тази година фестивалът ще се проведе на 4, 5 и 6 октомври. Мястото отново е откритата сцена в село Микрево. През деня – от 9:00 до 18:00 часа, на сцената се изявяват самодейци от цялата страна и от чужбина. От 19:00 часа са вечерните концерти, в които освен най-доброто от представеното пред журито, включват и гост-изпълнители. 

В първата вечер – на 4 октомври – гост-изпълнители са фолколрната певица Ваня Найденова и ховороден оркестър "Веселие" със солист-изпълнител  Снежана Черевнкова. 

На 5 октомври, от 19:00 часа е официалното откриване на 16-тото издание на фестивала, ще бъде представен концертът-спектакъл "Фолклорно пътешествие" с участието на състави и ансамбли от региона и страната. Поздравителна фолклорна китка ще поденесат народната певица Стойка Германова и Янко Неделчев. 

На 6-ти октомври, от 19:00 часа е награждаването на лауреатите на 16-тото издание на фестивала, а също и концерт-спектакъл на народната певица Сорина Богомилова – солистка на ансамбъл "Филип Кутев" и народния певец Николай Тодоров. 

Съпътстващата програма включва откриване на изложба във фоайето на Читалище "Братя Миладинови" – село Микрево в първия фестивален ден – 4 октомври. Изпълнения на Мандолинен оркестър "Стефан Борилов" – град Сандански ще посрещнат официалните гости във фоайето на читалището през втория фестивален ден. 

Снимка

Галерия

Вижте още

Радио Благоевград с акция в Световния ден на радиото

13-ти февруари е обявен за Световен ден на радиото. За първи път е честван през 2012 година след декларация на Генералната конференция на ЮНЕСКО. Впоследствие е обявен като Международен ден от Общото събрание на Организацията на обединените нации. Радиото е медията, без която не можем, която създава нови полета за общуване, която се докосва до..

публикувано на 13.02.20 в 13:05

Венци Терзийски със самостоятелна изложба

Произведенията на благоевградския художник Венци Терзийски се отличават със своята екстравагантност. Оригинални и експресивни, така самият автор описва картините, които е подбрал да представи пред благоевградската публика тази вечер в поредна самостоятелна изложба. „ Аз никога не съм бил поръчков художник. Предлагали са..

публикувано на 10.02.20 в 18:20

Венци Терзийски представя изложба в Арт салона на Радио Благоевград

През месец февруари Арт салонът на Радио Благоевград  представя в самостоятелна изложба художника  Венци Терзийски. Благоевградчанинът  Венци Терзийски  е член на СБХ – Благоевград и почти винаги участва в общите изложби на гилдията в Благоевград, като показва своя свят чрез комбинирането на колаж и живописна техника. Неговите..

публикувано на 07.02.20 в 11:32

Новият албум на МФГ "Банскалии" и Радио Благоевград ще бъде представен в Банско

На 28.02.2020 г. в читалище "Никола Вапцаров" в Банско ще отбележат Деня на самодееца с концерт-спектакъла „Песни с вечността сродени”. По време на концерта, ще бъде представен новият албум на мъжка фолклорна група „Банскалии”, продуциран от БНР – Радио Благоевград. Ще участват и танцовите формации „Веселие”, „Пиринско настроение” и „Еуфория”, както и..

публикувано на 28.01.20 в 11:39

Вижте кой спечели наградата от фейсбук играта ни – романтична вечеря за двама

На 13 януари предложихме на нашите последователи във Фейсбук игра с награда – романтична вечеря за двама, осигурена от Бар82 в кв. Грамада – Благоевград. Интересът към играта бе изключителен и благодарим от сърце на всички, които се включиха! Чрез жребий изтеглихме печелившия и това е  Елизабет Чимева . Честито! Тя е изпълнила всички условия в играта...

публикувано на 27.01.20 в 11:17

Започна записването за конкурса "Звезди в Радиото", 2020 г.

Десетото издание на конкурса „Звезди в Радиото” ще се проведе на  28 и 29 март 2020 г. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика . Организира се от БНР Радио Благоевград и НХГ „Св. св. Кирил и Методий” (бивша Солунска) Благоевград със съдействието на..

публикувано на 20.01.20 в 11:32

В Арт салона на Радио Благоевград беше открита фотоизложба в памет на дългогодишния кореспондент на БТА Емил Михайлов

Под мотото „С фотоапарат и усмивка. Пиринският край през погледа на Емил Михайлов” са показани 35 фотографии, на които са запечатани събития и личности, до които той се е докосвал през своя дългогодишен професионален път. Организатор на събитието е Регионалното дружество на Съюза на българските журналисти – Благоевград. Инициативата е..

публикувано на 09.01.20 в 18:24