Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

100 години организиран футбол в Кюстендил

Сто годишнината от началото на организирания футбол в Кюстендил ще бъде отбелязана на 5 октомври в града. Тържественото честване е от 16.00 часа в голямата зала на читалище "Братство" в Кюстендил. 

Поканени са президентът на БФС Борислав Михайлов, министърът на спорта Красен Кралев, председателят на Зоналния съвет на БФС – София Валентин Чакъров, футболни ветерани, спортни деятели.

По време на официалната церемония ще бъдат отличени хора дали съществен принос за развитието на футбола в Кюстендил, казаха организаторите.


Вижте още

Община Перник трябва да осигури дежурна детска градина и ясла за децата на раблотещите на първа линия в борбата с COVID-19

Областният управител на Перник Емил Костадинов е призовал Община Перник да осигури дежурна  детска градина и ясла, в която да се приемат децата на лекари, медицински сестри,санитари, както и на служители, работещи на първа линия в борбата с COVID-19, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Призивът е отправен на днешното заседание на на..

публикувано на 26.11.20 в 19:10
Станислав Владимиров

Община Перник ще поеме нов безлихвен заем от 4.2 млн. лв.

Кметът на Перник Станислав Владимиров получи съгласие от местния ОбС за поемането на нов безлихвен заем от централния бюджет в размер на 4.2 млн. лв. и за овърдрафт на стойност 3.5 млн. лв. Парите са необходими, за да може общината да функционира нормално. Заради COVID- кризата постъпленията в общинския бюджет са под планираните, а това..

публикувано на 26.11.20 в 18:00

Отменят Станчинарските игри в Петрич

Общинският оперативен щаб препоръчва на кмета на общината Димитър Бръчков като работодател на медицинския персонал в детските градини и училища, на основание чл. 120 от КТ, да възложи на фелдшерите и медицински сестри от училищно и детско здравеопазване, както и на сестрите от яслените групи към детските градини, временно, за срока на..

публикувано на 26.11.20 в 17:50

Продължава издирването на изчезналия Янек Миланов

Нова операция по издирването на изчезналия Янек Миланов във водите на язовир "Дяково" е започнала днес, съобщиха от полицията в Кюстендил. 43-годишният дупничанин Янек Миланов е в неизвестност от 1 август т.г. Днес и утре екип от водолази, служители на ГДНП, и служители на РУ-Дупница ще претърсват в язовира, допълниха от полицията.

публикувано на 26.11.20 в 16:06

Дежурна група за децата на медиците от първа линия ще бъде сформирана в Дупница

Решението е на кмета Методи Чимев. То е провокирано от заповедта за затваряне на детските градини. Групата ще бъде обособена в детска градина “Калина”. Целта е да се подпомогнат семействата на медиците и те да останат на работа. Записванията са днес и утре на тел. 0889 409905. С решение на кмета остава да функционира и Дневния център за деца..

публикувано на 26.11.20 в 15:22

341 договора в област Кюстендил за финансова подкрепа в COVID-кризата

   Общо 341 договора на обща стойност 2 728 489,19 лв. са сключени в област Кюстендил по процедура "Подкрепа за микро и малки предприятия за преодоляване на последствията от пандемията от COVID-19" по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" /ОПИК/. Това съобщи на пресконференция директорът на Областния информационен център в Кюстендил..

публикувано на 26.11.20 в 14:17

По проект за 492 215 евро ще опазват духовните светилища в общините Кюстендил и Струмица, Северна Македония

Проект за опазване на духовните светилища в общините Кюстендил и Струмица, Северна Македония представи днес Общината в Кюстендил. Заради епидемичната обстановка на представянето на проекта "Опазване на духовните светилища - устойчив туристически потенциал в Струмица и Кюстендил" присъстваха само представители на Общината в Кюстендил, а кмета на община..

публикувано на 26.11.20 в 14:11