Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

100 години организиран футбол в Кюстендил

Сто годишнината от началото на организирания футбол в Кюстендил ще бъде отбелязана на 5 октомври в града. Тържественото честване е от 16.00 часа в голямата зала на читалище "Братство" в Кюстендил. 

Поканени са президентът на БФС Борислав Михайлов, министърът на спорта Красен Кралев, председателят на Зоналния съвет на БФС – София Валентин Чакъров, футболни ветерани, спортни деятели.

По време на официалната церемония ще бъдат отличени хора дали съществен принос за развитието на футбола в Кюстендил, казаха организаторите.


Вижте още

Премахнаха ограниченията за движение в Предела, въведени заради снеговалеж

Отменени са ограниченията за трафика през прохода "Предел", съобщават от Пътната агенция. Движението за моторни превозни средства над 12 тона бе спряно за няколко часа заради обилен снеговалеж.  Тяхното движение бе временно ограничено заради почистване на снега. Пътищата в района са мокри и хлъзгави.  Движението по АМ „Струма“..

обновено на 28.02.20 в 22:05

Няма регистрирани случаи на коронавирус у нас

Днес във Военномедицинска академия са постъпили 46 проби. 10 от тях са отрицателни, резултатът за останалите 36 ще бъде ясен в близките часове. В Националната референтна лаборатория към Националния център по заразни и паразитни болести днес са постъпили 15 проби, като 12 от тях са отрицателни, а резултатите за останалите 3 се очаква да излязат също..

публикувано на 28.02.20 в 18:01

Засега няма да създават медицински пункт на ГКПП "Стрезимировци"

На този етап няма условия за създаване на медицински пункт на Граничния контролно-пропускателен пункт "Стрезимировци". Това заяви директорът на РЗИ - Перник д-р Юри Торнев на проведеното при областния управител на Перник заседание във връзка с предприетите мерки срещу разпространението на коронавируса. За разкриването на такъв пункт са..

публикувано на 28.02.20 в 17:40

Общинският съвет в Банско прие програмата за управление на кмета Иван Кадев

Общинският съвет в Банско одобри с пълно единодушие предложената от кмета Иван Кадев Програма за управление на община Банско през мандат 2019-2023 г. Като водещи цели са изведени преодоляването на наследената финансова стагнация, възстановяването на икономическата активност на общината, забавена от развитието на Ски зона Банско и тази над..

публикувано на 28.02.20 в 17:00

ЮЗДП инвестира в горски пътища и техническа инфраструктура

Приключи изпълнението на поредния инвестиционен проект за строителство на горска пътна мрежа на територията на Югозападното държавно предприятие. Изграденият в района на „Държавно горско стопанство Кюстендил” траен горски път „Дождевско дере” е с дължина малко над 5 километра и е покрит с трошено-каменна настилка. Трасето попада изцяло в землището..

публикувано на 28.02.20 в 15:53

Мъж на 30 години от Кюстендил е настанен във ВМА със съмнение за коронавирус

Мъж на 30 години от Кюстендил е настанен във ВМА със съмнение за коронавирус. Това съобщи д-р Илияна Кръстева от РЗИ в Кюстендил.  Мъжът е пристигнал от Италия, не се е почувствал добре и е потърсил лекарска помощ при личния си лекар. Лекуващият го лекар и сестрата, която са го обслужили, са под карантина, каза д-р Кръстева.  Тя апелира..

публикувано на 28.02.20 в 14:58

„Соломоново решение“ гласуваха благоевградските съветници по казуса със застрояването до кампуса на Американския университет

С 38 гласа „за“ благоевградските общински съветници върнаха за ново и обстойно разглеждане, превърналата се в „казус“ точка от дневния  ред, засягаща частен инвеститорски интерес, с цел строителство в близост до кампуса на Американския университет.  Местните депутати изслушаха изказванията на засегнатите страни –   инж. Спас Митев и  Тодор..

публикувано на 28.02.20 в 14:34