Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Събития през месец октомври в Радио Благоевград

На 24 октомври 2019 г. (четвъртък), от 18:00 часа ви каним на концерта "Струнни приказки" в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. "Струнни приказки" е един оригинален музикален проект на Радио Благоевград и музикантите Валери Димчев и Антон Апостолов. Проектът представя съвременна българска музика, композирана и изпълнена от Валери Димчев – тамбура и Антон Апостолов – китара. С участието на Валери Пастърмаджиев – контрабас. Проектът е подкрепен от Музикаутор и е включен в програмата на Националния студентски фестивал на изкуствата на Югозападния университет "Неофит Рилски". 


(още снимки от събитието вижте в галерията по-долу)


На 25 октомври 2019 г. (петък), от 18:00 часа, в Арт салона на Радио Благоевград ще бъде представена третата книга на Бела Бенова "Гостенка в миналото".
 Сборникът есеистични размисли представлява дневник от учебен стаж във Франция, където година по-рано авторката прави първи опит за научна работа и живот в международна студентска среда. Всеки текст е илюстриран с черно-бяла фотография в негатив, която изразява неговата тема или внушение. Бела Бенова е позната на читателите с литературния си дебют “По пътя на пулсиращата светлина” – пътепис за вело-пътешествието й по българските черноморски фарове, книгата бе представена в Арт салона на Радио Благоевград при откриването на изложбата "Дом на светлината". Втората книга на Бела Бенова е сборникът поезия, проза и фотографии “Врати”. В Арт салона на Радио Благоевград можете да разгледате и фото-изложбата на Бела Бенова "Дом на светлината" – морски фарове от България и света.

На 29 октомври 2019 г., от 18:00 часа ви каним на авторски концерт на проф. Филип Павлов и приятели по случай неговата 70-та годишнина. Концертът ще бъде в Голямото концертно студио на Радио Благоевград.  Участват: проф. Ростислав Йовчев, Таня Лазарова, доц. Дора Славчева, проф. Анастас Славчев, ученици на Златка Таскова от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и др. Концертът е част от програмата на Националния студентски фестивал на изкуствата, организиран от Факултета по изкуствата към Югозападния университет "Неофит Рилски" – Благоевград в партньорство с Радио Благоевград.

Галерия

Вижте още

Заедно за чиста околна среда – съвместно събитие на Радио Благоевград и ВиК ЕООД – Благоевград

Радио Благоевград и „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград ще отбележат в съвместна инициатива Световния ден на околната среда – 5 юни. С празник на открито, в двора на единствения по рода си в България Музей на водата, двете институции ще заявят своята съпричастност към опазването на околната среда, към това колко е важно да се говори за..

публикувано на 03.06.20 в 17:01

"Детство по ноти" – концерт на лауреати от "Звезди в Радиото"

На 1-ви юни – Международния ден на детето, Радио Благоевград подари на своите слушатели концерт с участието на лауреати в конкурса "Звезди в Радиото". Тази година, в края на месец март по традиция, трябваше да бъде десетото издание на популярния конкурс за млади изпълнители "Звезди в Радиото", но поради извънредното положение се отложи за през есента. Но..

публикувано на 01.06.20 в 16:39
Милко Бошнаков

Музикалният редактор на Радио Благоевград Милко Бошнаков придоби образователна и научна степен „доктор“

Днес, точно в 14:14 часа, след блестяща публична защита на дисертационен труд на тема: „Българската фолклорнопевческа традиция в Долен и Сатовча“, авторитетното петчленно научно жури в състав: проф. д. изк.н. Румен Потеров, проф. д.ф.н. Албена Георгиева-Ангелова, проф. д-р Костадин Бураджиев, доц. д-р Бинка Добрева и доц. д-р Георги Петков присъди на..

публикувано на 29.05.20 в 15:18

Премиера на новата книга на Валентин Дишев – "Янус"

Въпреки нестабилното майско време, което поднесе и дъжд, и вятър, и слънце в един и същи ден, премиерата на новата книга на Валентин Дишев се състоя, на открито, пред сградата на Радио Благоевград. За да бъдат спазени всички необходими противоепидемични мерки.  "Янус" е посветена на двуликия бог.  Янус –   богът  отварял и затварял всички врати,..

публикувано на 28.05.20 в 20:15

Кой печели ваучер за книги в нашата игра

Нашето предизвикателство за 24 май към последователите ни във Фейсбук, бе да покажат книгите, които четат. Благодарим на всички, които се включиха в играта! Ваучер за книги получава Ани Богомилова Стоянова , която бе изтеглена чрез жребий. Честито! Може да си получи наградата от портала на сградата на Радио Благоевград на ул. "Иван Михайлов" №56, след..

публикувано на 24.05.20 в 20:25

Радио Благоевград получи грамота от кмета на Община Благоевград инж.Румен Томов

Специален жест на внимание и признателност изрази към Радио Благоевград кметът на Община Благоевград – инж.Румен Томов. Той награди  общественото регионално радио с грамота по случай 24 май. Грамотата се присъжда за принос в развитието на община Благоевград. Екипът на Радио Благоевград благодари на кмета инж.Румен Томов за жеста! 

публикувано на 22.05.20 в 18:15

Председателят на Общинския съвет Андон Тодоров: Радио Благоевград – еталон за журналистика от най-висока класа

Председателят на Общинския съвет – Благоевград Андон Тодоров изпрати от свое име и от името на членовете на съвета, поздравителен адрес до директора на Радио Благоевград Елисавета Каменичка и целия екип на обществената регионална медия. Поздравителните думи за по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.  В..

публикувано на 22.05.20 в 18:00