Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Събития през месец октомври в Радио Благоевград

На 24 октомври 2019 г. (четвъртък), от 18:00 часа ви каним на концерта "Струнни приказки" в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. "Струнни приказки" е един оригинален музикален проект на Радио Благоевград и музикантите Валери Димчев и Антон Апостолов. Проектът представя съвременна българска музика, композирана и изпълнена от Валери Димчев – тамбура и Антон Апостолов – китара. С участието на Валери Пастърмаджиев – контрабас. Проектът е подкрепен от Музикаутор и е включен в програмата на Националния студентски фестивал на изкуствата на Югозападния университет "Неофит Рилски". 


(още снимки от събитието вижте в галерията по-долу)


На 25 октомври 2019 г. (петък), от 18:00 часа, в Арт салона на Радио Благоевград ще бъде представена третата книга на Бела Бенова "Гостенка в миналото".
 Сборникът есеистични размисли представлява дневник от учебен стаж във Франция, където година по-рано авторката прави първи опит за научна работа и живот в международна студентска среда. Всеки текст е илюстриран с черно-бяла фотография в негатив, която изразява неговата тема или внушение. Бела Бенова е позната на читателите с литературния си дебют “По пътя на пулсиращата светлина” – пътепис за вело-пътешествието й по българските черноморски фарове, книгата бе представена в Арт салона на Радио Благоевград при откриването на изложбата "Дом на светлината". Втората книга на Бела Бенова е сборникът поезия, проза и фотографии “Врати”. В Арт салона на Радио Благоевград можете да разгледате и фото-изложбата на Бела Бенова "Дом на светлината" – морски фарове от България и света.

На 29 октомври 2019 г., от 18:00 часа ви каним на авторски концерт на проф. Филип Павлов и приятели по случай неговата 70-та годишнина. Концертът ще бъде в Голямото концертно студио на Радио Благоевград.  Участват: проф. Ростислав Йовчев, Таня Лазарова, доц. Дора Славчева, проф. Анастас Славчев, ученици на Златка Таскова от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и др. Концертът е част от програмата на Националния студентски фестивал на изкуствата, организиран от Факултета по изкуствата към Югозападния университет "Неофит Рилски" – Благоевград в партньорство с Радио Благоевград.

Галерия

Вижте още

Благодарествено писмо за професионализъм получи Радио Благоевград

Директорът на Радио Благоевград Елисавета Каменичка получи благодарствено писмо от председателя на Народно читалище "Васил Левски 1932" село Новоселяне, община Бобов дол, за професионализма и отзивчивостта при отразяване на събитието в селото по повод 147-та годишнина от смъртта на Васил Левски.  "Уважаема, госпожо Каменичка! Пише Ви..

публикувано на 24.02.20 в 12:55

Радио Благоевград с акция в Световния ден на радиото

13-ти февруари е обявен за Световен ден на радиото. За първи път е честван през 2012 година след декларация на Генералната конференция на ЮНЕСКО. Впоследствие е обявен като Международен ден от Общото събрание на Организацията на обединените нации. Радиото е медията, без която не можем, която създава нови полета за общуване, която се докосва до..

публикувано на 13.02.20 в 13:05

Венци Терзийски със самостоятелна изложба

Произведенията на благоевградския художник Венци Терзийски се отличават със своята екстравагантност. Оригинални и експресивни, така самият автор описва картините, които е подбрал да представи пред благоевградската публика тази вечер в поредна самостоятелна изложба. „ Аз никога не съм бил поръчков художник. Предлагали са..

публикувано на 10.02.20 в 18:20

Венци Терзийски представя изложба в Арт салона на Радио Благоевград

През месец февруари Арт салонът на Радио Благоевград  представя в самостоятелна изложба художника  Венци Терзийски. Благоевградчанинът  Венци Терзийски  е член на СБХ – Благоевград и почти винаги участва в общите изложби на гилдията в Благоевград, като показва своя свят чрез комбинирането на колаж и живописна техника. Неговите..

публикувано на 07.02.20 в 11:32

Новият албум на МФГ "Банскалии" и Радио Благоевград ще бъде представен в Банско

На 28.02.2020 г. в читалище "Никола Вапцаров" в Банско ще отбележат Деня на самодееца с концерт-спектакъла „Песни с вечността сродени”. По време на концерта, ще бъде представен новият албум на мъжка фолклорна група „Банскалии”, продуциран от БНР – Радио Благоевград. Ще участват и танцовите формации „Веселие”, „Пиринско настроение” и „Еуфория”, както и..

публикувано на 28.01.20 в 11:39

Вижте кой спечели наградата от фейсбук играта ни – романтична вечеря за двама

На 13 януари предложихме на нашите последователи във Фейсбук игра с награда – романтична вечеря за двама, осигурена от Бар82 в кв. Грамада – Благоевград. Интересът към играта бе изключителен и благодарим от сърце на всички, които се включиха! Чрез жребий изтеглихме печелившия и това е  Елизабет Чимева . Честито! Тя е изпълнила всички условия в играта...

публикувано на 27.01.20 в 11:17

Започна записването за конкурса "Звезди в Радиото", 2020 г.

Десетото издание на конкурса „Звезди в Радиото” ще се проведе на  28 и 29 март 2020 г. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика . Организира се от БНР Радио Благоевград и НХГ „Св. св. Кирил и Методий” (бивша Солунска) Благоевград със съдействието на..

публикувано на 20.01.20 в 11:32