Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Областен турнир по тенис на маса „107 години свободен Разлог”

За десета поредна година се проведе Областният турнир по тенис на маса, организиран от Община Разлог и от Професионалната гимназия по транспорт. Турнирът се проведе под мотото „107 години свободен Разлог” и в него участваха общо 7 училища от Разлог, Банско, Якоруда и Белица. 

Шампиони в категория юноши станаха учениците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Белица. Второ място зае Професионалната гимназия по транспорт – Разлог, а на трето място се класираха възпитаниците на СУ "Братя Петър и Иван Каназиреви" – Разлог. 

 В категория девойки най-добре се представиха момичетата от Професионалната гимназия по транспорт – Разлог, второ място заеха участниците от СУ "Братя Петър и Иван Каназиреви" – Разлог, последвани от ПГЕЕ – Банско. 

Всички спортисти получиха грамоти, лакомства и предметни награди, осигурени от Община Разлог.


Вижте още

На протеста в Благоевград: "Да не допускаме да ни разделят."

Около 20:22 завърши протестът в Благоевград – по традиция – с химна на Република България пред сградата на областната управа. Преди това протестиращите стриктно следваха модела от последните дни – изказвания пред сградата на общинската управа, поднасяне на символични иронични "подаръци" пред местната централа на ГЕРБ, шествие към "Младежкия дом", с..

публикувано на 09.08.20 в 21:17

Писателката Десислава Николова дари апаратура на отделението по неонатология в МБАЛ – Разлог

Десислава Николова предостави на екипа на лечебното заведение билирубинометър, пулсоксиметър, термолегло и два перфузора. Стойността на дарението е над 15 000 лв. Авторката събира необходимите средства, благодарение на реализираните продажби на книгата ѝ – „Щастлива и красива бременност като моята”, както и на други дарители от страната. Нейната..

публикувано на 09.08.20 в 18:24
тунел

Шофьорите да се движат с повишено внимание в тунел "Железница"

Шофьорите да се движат с повишено внимание в тунел "Железница" на път I-1 Благоевград – Кулата поради повреда в електрозахранването на съоръжението, посочват в съобщение от пресцентъра на АПИ.

публикувано на 09.08.20 в 18:16

Петър Салчев & Октет Пловдив откриват втората фестивална вечер на Джаз фест Банско, 2020

След "взривяващата" първа фестивална вечер, в която Dirty Purchase  вдигнаха публиката на крака, Маги Алексиева - MEY омагьоса със своя соулфул глас, а знаменитите музиканти Хилда Казасян, Живко Петров, Христо Йоцов, Михаил Йосифов и Димитър Карамфилов дадоха чудесно начало на фестивала, днес на сцената отново ще се качат обичани български изпълнители...

публикувано на 09.08.20 в 16:50

Велообиколка по ПП Е-79 организираха протестиращи от Благоевград

Преди час колоездачи тръгнаха от Благоевград в посока ГКПП "Кулата". “ По този начин искаме да покажем, че няма да се откажем от протестите. Продължаваме да н астояваме за оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Не блокираме движението, а правим велообиколка в чест на Бойко Борисов . Органите на МВР ни..

публикувано на 09.08.20 в 16:21

"Морето дойде на гости при планината" в Банско

Съвместна изложба на открито "Морето дойде на гости при планината" от Лиляна Русева, Станислава Стойкова, Флора Начева и Иво Узунов може да бъде видяна в Банско, на площад "Възраждане", до сряда.  Произведенията на други 13 творци могат да бъдат видени до четвъртък в читалище  „Никола Вапцаров”.  XXIII-тото издание на Международния Джаз фестивал,..

публикувано на 09.08.20 в 13:24

Във Варна – респект към „GD Sport”, ПК „Сандански“ – с добро бъдеще

В третия, последен, ден от Държавното лично отборно първенство по плуване за юноши и девойки старша възраст във Варна  Югозападът се представи достойно. „GD Sport“ (Благоевград) безспорно е най-добре представилият се клуб от нашия регион – неговият състезател Денислав Койков  стана шампион на 400 м свободен стил. С  бронзов медал в тази..

публикувано на 09.08.20 в 12:26