Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Областен турнир по тенис на маса „107 години свободен Разлог”

За десета поредна година се проведе Областният турнир по тенис на маса, организиран от Община Разлог и от Професионалната гимназия по транспорт. Турнирът се проведе под мотото „107 години свободен Разлог” и в него участваха общо 7 училища от Разлог, Банско, Якоруда и Белица. 

Шампиони в категория юноши станаха учениците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Белица. Второ място зае Професионалната гимназия по транспорт – Разлог, а на трето място се класираха възпитаниците на СУ "Братя Петър и Иван Каназиреви" – Разлог. 

 В категория девойки най-добре се представиха момичетата от Професионалната гимназия по транспорт – Разлог, второ място заеха участниците от СУ "Братя Петър и Иван Каназиреви" – Разлог, последвани от ПГЕЕ – Банско. 

Всички спортисти получиха грамоти, лакомства и предметни награди, осигурени от Община Разлог.


Вижте още

Пет са новозаразените с коронавирусна инфекция в област Кюстендил за последните три дни

Общо пет са новозаразените с коронавирусна инфекция в област Кюстендил за последните три дни – от 18 до 20 септември, съобщиха от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса. Две от новите положителни проби са на пациенти от община Кюстендил , а останалите три – от община Дупница.  В специализираното отделение на болницата в Кюстендил има един..

публикувано на 21.09.20 в 14:31

Елита Георгиева и Антония Рангелова са победителите на фестивала "Пей сърце" в Кюстендил

Елита Георгиева от Кюстендил и Антония Рангелова от София са победителите от фестивала на шлагерната и старата градска песен "Пей сърце" в Кюстендил, чието 14-то издание се състоя през почивните дни, съобщиха организаторите от местното читалище "Братство". Сред отличените изпълнители са Димитър Стоймиров (Кюстендил), педагозите Жана Райнова (Кюстендил)..

публикувано на 21.09.20 в 13:41

Изграждането на три нови детски градини, нова сграда на профилирана гимназия и приют за бездомни кучета, обяви на пресконференция кметът на община Благоевград Румен Томов

Преминаването на едносменен режим на обучение налага изграждане на нова сграда на профилирана гимназия в Благоевград, както и пристройка на Седмо училище "Кузман Шапкарев". Новата гимназиална сграда ще бъде пред ЗМК,  изграждането й е на стойност 4 милиона лева, сградата ще поеме учениците от Езиковата или от Природо-математическата гимназия – каза..

публикувано на 21.09.20 в 13:15

Ателие ,,Разложки шевици" в Националния исторически музей в София

В събота в Националния исторически музей в гр. София се състоя ателие ,,Разложки шевици". Инициативата беше организирана от Националния исторически музей и Исторически музей - Разлог. Събитието предизвика огромен интерес, като много гости успяха да се насладят на красивите разложките шевици, наречени запески. Много от дошлите дами се включиха в..

публикувано на 21.09.20 в 12:51

Детското отделение в МБАЛ „Рахила Ангелова” в Перник от днес отново работи с пациенти

Детското отделение в МБАЛ „Рахила Ангелова” в Перник, което на 18 септември бе поставено под карантина заради заразен с коронавирус лекар, от днес отново работи с пациенти, съобщи изпълнителният директор на болницата д-р Анатоли Митов. Карантината е премахната по разпореждане на РЗИ. Карантината в детското отделение в Перник бе премахната след като..

публикувано на 21.09.20 в 12:08

Шампионите на „Гран При Благоевград 2020“

Състезанието по мотокрос на мотополигон „Зелен дол“ –четвърти кръг от Републиканския шампионат, се проведе при отлична организация и изключително голям зрителски интерес. Ето и шампионите в отделните класове: МХ 50 – Никола Мутафчиев МХ 65 – Дани Цанков МХ 85 – Християн Георгиев МХ 2 – Жулиан Георгиев МХ 1 – Майкъл Иванов..

публикувано на 21.09.20 в 11:57

Част от Перник ще остане без вода днес заради изграждането на новия водопровод на улица "Отец Паисий"

Ограниченията във водоподаването ще засегнат 12 улици в централната градска част.  Водата ще бъде пусната след приключване на строително- монтажните дейности в рамките на деня.  Част от село Кладница също няма да има вода заради авария на ул. "Райна Княгиня".

публикувано на 21.09.20 в 11:03