Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Предстоящи събития - 16 октомври

Днес в Радомир ще бъде представен Център за неотложна медицинска помощ. Той ще обслужва както местното население, така и жителите на съседните общини Ковачевци и Земен. Новият медицински център ще бъде открит до края на годината. Той се намира в сградата на бившата болница и ще разполага с три лекарски кабинета, дневен стационар с четири легла, манипулационна и лаборатория. Медицинското заведение ще работи през нощта, както и 24 часа в почивните и празнични дни. Преглед при лекар ще може да се записва в денонощен колцентър, обаждането към който е безплатно. Сега градът разполага само с един медицински център, който обслужва около 25 000 души. Пациентите от Радомир, които до момента са имали необходимост от неотложна помощ, са обслужвани в Перник, Кюстендил и София.

Днес,  от 15.00 часа, в Читалнята на Детския отдел на Регионалната библиотека в Благоевград ще се проведе „Детско утро“, по повод 165 години от рождението на Оскар Уайлд. Инициативата е на Регионалната библиотека и ученици от ІV „а“ клас на VІ СУ „Иван Вазов”, които ще представят „Щастливият принц“.


Вижте още

Граничният пункт „Струмяни – Берово“ става национален обект

Граничният контролно-пропускателен пункт „Струмяни – Берово“, между общините Струмяни, област Благоевград, и Берово, Република Северна Македония, става национален обект. За това решение на правителството съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков след днешното заседание.   Със същото решение за национален..

публикувано на 22.03.23 в 19:43

Приемът в детските заведения в Благоевград с бутон за корекция

Родителите, които са подали некоректни данни при регистрация в електронната система за прием в детските заведения, вече имат възможност да въведат корекция. За целта Община Благоевград създаде специален бутон, който ще бъде активен до 10 април. Мерките са предприети с оглед на установени случаи, в които заявителите са изписали неправилно своите..

публикувано на 22.03.23 в 17:35

Сигнал за оказан натиск върху избиратели в Якоруда

Първи сигнал за натиск върху избиратели как да гласуват на предстоящите парламентарни избори на 2 април е получен в Районната избирателна комисия в Благоевград. В него се твърди, че възрастни хора от община Якоруда, които получават социалната услуга „Топъл обяд“, са били убеждавани да гласуват за определена партия. Информацията потвърди пред..

публикувано на 22.03.23 в 17:28

Привличат туристи с минералните пътеки в три малки общини

Минерални пътеки популяризират като туристически дестинации непознати места. По този начин искат да увеличат интереса към малките общини, богати на минерални извори, които все още не са добре познати дестинации, но имат потенциал за развитие в туризма и балнеолечението. Проектът е на Сдружение „Съвремие“ съвместно с Югозападния..

публикувано на 22.03.23 в 15:04

Студенти и преподаватели от ЮЗУ се запознаха с метода фотовойс

Семинар на тема „Фотовойс: възможности за приложение в социалните дейности и изследвания“ се проведе днес в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Събитието, организирано от катедра „Медико-социални науки“ съвместно с фондация „Солидарност в действие“, бе открито от гл. ас. д-р Силвия Митева, преподавател в катедрата. Д-р Митева..

публикувано на 22.03.23 в 13:59

Премиера на книгата „Будиславец. Имената на улиците в Перник“

Литературна премиера на книгата „Будиславец. Имената на улиците в Перник“ ще се състои на 23 март в галерия „Любен Гайдаров” в Перник. Авторът Славчо Чанев е дългогодишен началник-отдел и главен експерт „Култура“ в общинската администрация  и има издадени 12 книги - поезия, проза и документалистика. „Будиславец“ е първо и уникално по рода си изследване..

публикувано на 22.03.23 в 13:12

По-голям бюджет за община Разлог

Община Разлог разполага с бюджет от 54 999 672 лева за 2023 г. Проектобюджетът включва 43 милиона бюджетни средства и 12 милиона от извънбюджетни сметки и фондове. По приходната част на бюджета за 2023г. се планира рекорден размер на собствените – данъчни и неданъчни приходи в размер на 9 864 200 лева, при планирани за 2022 година 7 432..

публикувано на 22.03.23 в 10:55