Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Предстоящи събития - 16 октомври

Днес в Радомир ще бъде представен Център за неотложна медицинска помощ. Той ще обслужва както местното население, така и жителите на съседните общини Ковачевци и Земен. Новият медицински център ще бъде открит до края на годината. Той се намира в сградата на бившата болница и ще разполага с три лекарски кабинета, дневен стационар с четири легла, манипулационна и лаборатория. Медицинското заведение ще работи през нощта, както и 24 часа в почивните и празнични дни. Преглед при лекар ще може да се записва в денонощен колцентър, обаждането към който е безплатно. Сега градът разполага само с един медицински център, който обслужва около 25 000 души. Пациентите от Радомир, които до момента са имали необходимост от неотложна помощ, са обслужвани в Перник, Кюстендил и София.

Днес,  от 15.00 часа, в Читалнята на Детския отдел на Регионалната библиотека в Благоевград ще се проведе „Детско утро“, по повод 165 години от рождението на Оскар Уайлд. Инициативата е на Регионалната библиотека и ученици от ІV „а“ клас на VІ СУ „Иван Вазов”, които ще представят „Щастливият принц“.


Вижте още

Община Симитли с мерки за предстоящите празници

Във връзка с извънредното положение в страната, както и предстоящите празници и службите в храмовете, кметът на Община Симитли Апостол Апостолов проведе среща със свещениците от храмовете на територията на общината и с представители на органите на реда. На срещата беше обсъден начинът, по който ще протече организацията на предстоящите празници..

публикувано на 08.04.20 в 18:38

Кметът на Благоевград подсигури химически тоалетни на КПП-тата

Кметът на Благоевград Румен Томов предостави 100 маски, 60 защитни шлемове за лице и дезинфектанти на Първо и Второ Районно управление-Благоевград. Предпазните средства са предадени на Страхил Анталавичев, началник на сектор „Обществен ред“ в ОД на МВР- Благоевград. Той подсигури и химически тоалетни на КПП-тата в района. Те са поставени на..

публикувано на 08.04.20 в 18:33

593 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

593 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 12 нови случая, като 7 са в София, 3 в Кюстендил и 2 в Смолян. Лабораториите продължават да работят. 233 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 27 са пациентите с..

публикувано на 08.04.20 в 17:39

И в дните на извънредно положение продължава почистването на Перник

 И в дните на извънредно положение продължава почистването на Перник, съобщиха от общинския пресцентър.  Работи се при спазване на хигиенно – санитарните норми. ОП „ФЛОР“ почиства подстъпите към жп спирка „Даскалово“, от където се извозват храсти, сухи клони и битови отпадъци. На място е поставена и временна сигнализация с пътни знаци. Продължават..

публикувано на 08.04.20 в 16:24

Община Земен получи като дарение защитни маски

 Дарението е предоставено от Китайско-централноизточна европейска асоциация за насърчаване на международната търговия и лично от председателя на организацията за България Ли Яджюн. То включва 10 000 маски.  Част от тях ще бъдат персонално раздадени по домовете на всеки един жител на общината. Маски са раздадени вече на личните лекари и стоматолога,..

публикувано на 08.04.20 в 16:20

Общо 235 участници от страната са се включили в онлайн конкурс, организиран от кюстендилски читалища

Кюстендилските читалища "Братство" и "Пробуда" обявиха класираните на първите места в различните категории и групи от Националния онлайн конкурс "Пролет в Кюстендил" 2020.   Конкурсът беше за ученици до 12 клас и беше обявен в четири направления – рецитиране на стихотворение, изпълнения на песен или музикален инструмент и рисунка, които да..

публикувано на 08.04.20 в 16:16

ЮЗДП е в готовност да доставя продукти от първа необходимост

 Две възрастни жени от село Голема Раковица, община Елин Пелин, ще получат 10 пространствени кубически метра дърва за огрев като дарение от „Държавно ловно стопанство Арамлиец”. Дървата ще бъдат доставени утре до домовете на хората със служебен транспорт, съобщи директорът на териториалното поделение на Югозападното държавно предприятие инж...

публикувано на 08.04.20 в 15:12