Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кметът на община Белица Радослав Ревански, кметовете на четири села от общината и общинските съветници положиха клетва

7
Христо Дунгьов, Бисер Михайлов, Радослав Ревански
Снимка: Радио Благоевград


Областният управител на Благоевградска област Бисер Михайлов присъства на тържествената церемония, на която спечелилият втори кметски мандат за общината Радослав Ревански, кметовете на четири села – Бабяк, Горно Краище, Доганово и Краище, както и 17-те избрани общински съветници положиха клетва преди поредния управленски мандат. 

Община Белица се развива добре през последните години – това подчерта при откриването на сесията най-възрастният общински съветник Христо Дунгьов. Тук има немалко работни места в шивашки и дърводелски цехове, но общината трябва да търси своята ниша и в развитието на туризма. Това подчерта в своето изявление кметът Радослав Ревански. Усилията ще бъдат свързани с благоустрояването на населените места, както и с курорта Семково, който трябва да стане общински. Това ще бъде сигурен сигнал, че той ще се развива добре в бъдеще.

В звуковите файлове можете да чуете репортажите на Иван Лазов от тържествената сесия на Общинския съвет в град Белица.
Галерия

Вижте още

„В и К“ – Перник превежда част от приходите си на НАП

„В и К“ – Перник превежда част от приходите си на НАП 35 процента от всеки постъпил приход във "В и К" - Перник ще бъдат превеждани на НАП, съобщи управителят на водното дружество Борислав Иванов. Заради натрупани задължения в размер на 3 млн. лв. сметките на пернишката фирма бяха запорирани. Общите задължения на ВиК възлизат на 13 млн. лв...

публикувано на 16.06.21 в 19:20
Явор Гечев

Явор Гечев: Започва преброяване на кучетата в Благоевград

Започва организация по преброяването на домашните кучета на територията на Община Благоевград. Това стана ясно по време на второто заседание на Съвета за сътрудничество, чиято цел е осъществяване на консултации и сътрудничество на местно равнище относно грижата за безстопанствените животни, начина на трайно намаляване на тяхната популация, отглеждането,..

публикувано на 16.06.21 в 16:48

Воден поход по горното течение на Струма

За осми пореден път се състоя Националния воден поход по горното течение на река Струма, съобщиха от клуба по воден туризъм "Струма 2012" - Кюстендил, към туристическо дружество "Осогово" в града. По време на похода са организирани спускане в най-екстремното трасе - от кариерата над с. Полска Скакавица до бивака, в което са участвали..

публикувано на 16.06.21 в 16:47

Освет на новата сграда на Архиерейското наместничество в Кюстендил

Освет на новата сграда на Архиерейското наместничество в Кюстендил, в двора на храма "Св. вмчк. Димитър Солунски", ще бъде извършено утре – 17 юни, от 11.30 часа, съобщиха от Архиерейското наместничество в града. Досега наместничеството нямаше собствена сграда и ползваше канцелария в централния храм "Св. Богородица" в града. Осветът ще извърши..

публикувано на 16.06.21 в 16:02

Със закъснение започва черешовата кампания в Кюстендилско

През тази година черешовата реколта в Кюстендилския регион е добра, но е под средното ниво за последните няколко години, твърдят специалистите от Института по земеделие в кюстендилското с. Ябълково.    Очакванията са средният добив за региона да бъде около 500 кг от дка, изчисляват още специалистите от института.  Основно черешобера в региона..

публикувано на 16.06.21 в 15:49

Спасително учение при авиационно произшествие

Пълно мащабно национално спасително учение при авиационно произшествие се проведе на хълма край село Поленица, община Сандански. Екипи на ГДПБЗН, Българската армия, Гражданската въздухоплавателна администрация, 24-та Авиационна база – Крумово, Български червен кръст и Югозападно държавно предприятие се включиха в разиграването на практическите..

публикувано на 16.06.21 в 15:21

Полет с балон, подарък за децата на Благоевград

Два огромни цветни балона ще шарят небето над Благоевград на 22 и 23 юни. Полетите започват в 19.00 ч. и ще продължат до 22.00 ч. Мястото е Парк ,,Македония“. За определените дати Община Благоевград е ангажирала и аниматори, които ще направят още по-интересен и забавен празника за децата. Община Благоевград апелира родителите на деца, желаещи да..

публикувано на 16.06.21 в 14:55