Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Общинският съвет в Благоевград не успя да си избере председател по време на първото си заседание

Кметът на Благоевград Румен Томов и съветниците, които в този мандат са 41, положиха своите клетви и официално встъпиха в длъжност. Областният управител Бисер Михайлов откри първата сесия на ОбС, като отбеляза, че това става на днешния хубав празник на Свети Мина. Михайлов пожела на Румен Томов и съветниците, да продължат да работят за развитието и европейския облик на общината.

Кметът Томов се обърна към присъстващите в залата с благодарност за гласуваното доверие. Символично, ключът на Благоевград бе връчен от досегашния вр.и.д кмет Иво Николов. Досегашният кмет Атанас Камбитов не присъства на сесията в зала "22 септември". 

Първата задача пред местните депутати, бе процедурата по избор на председател на местния парламент. Номинираните бяха Андон Тодоров и Рашко Динков. Проведоха се две гласувания като и при двата тура, нито един не успя да събере необходимите му 21 гласа, за да бъде обявен за председател.


При първото гласуване Тодоров получи 20 гласа, срещу 15 в полза на Динков, а 6 бюлетини бяха недействителни. При второто гласуване Тодоров получи 19, а Динков 16, като отново недействителните гласове бяха 6. Процедурата по избор ще бъде повторена на следващото редовно заседание на ОбС – Благоевград.

Паралелно с първата сесия и гласуването за председател, Румен Томов покани журналистите и заедно с тях прекрачи прага на кметския кабинет. 


На бюрото му го очакваше график с първите задачи. Томов каза, че днес ще се срещне с всички директори и началници на отдели в общинска администрация, за да чуе от тях, кои са най-спешените за решаване проблеми в община Благоевград.


Галерия

Вижте още

И четирите болници в Благоевград спират плановите операции

Във всичкилечебни заведения в област Благоевград се спират плановите операции. Спешната хирургия в областния център ще се извършва по график, уточнен между държавната и частната болница в града. Половината от отделенията отново разкриха легла за прием на болни от коронавирус.  На среща в Регионалната здравна инспекция директорите на четирите..

публикувано на 08.03.21 в 19:30

Пернишки ученици са дарили 400 лева на детското отделение в местната болница

Пернишки ученици са дарили 400 лева на детското отделение в местната многопрофилна болница „Рахила Ангелова”. Парите са от тазгодишния базар на мартеници, организиран от възпитаниците на Десето основно училище „Алеко Константинов”. Децата заедно с родителите си, са изработили мартенички и картички, които продали, а Ученическият..

публикувано на 08.03.21 в 17:00

Балерини танцуваха на 8 март на площада в Перник

С танца си момичетата от Обединения детски комплекс поздравиха дамите по повод Международния ден на жената. В края на изпълненията си девойките от Школата по балет подариха на жените в публиката червени рози. В поздрава – изненада се включиха и възпитаници на Обединената школа по изкуства към Двореца на културата с изпълнения на цигулка на..

публикувано на 08.03.21 в 16:51

В края на май приключва ваксинирането на учителите в Благоевград

Приключи ваксинирането на учителите и непедагогическия персонал от Благоевград с ваксината „Пфайзер”, съобщи за Радио Благоевград д-р Дафина Тачова председател на Регионалната колегия на БЛС – Благоевград. „ В края на месец май 88 учители, които са имунизирани с „Астра Зенека” ще получат втора игла. При тази ваксина времето между първа..

публикувано на 08.03.21 в 15:30

Шофьорите да се движат с повишено внимание от км 156 до км 164 на АМ "Струма"

До 17 ч. днес шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост от км 156 до км 164 на АМ "Струма" в двете посоки поради подмяна на мантинели, спазвайки създадената организация на движение.

публикувано на 08.03.21 в 14:46

XV Национални филологически четения за студенти и докторанти ще се проведат в ЮЗУ „Неофит Рилски“

За поредна година Филологическият факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ организира Национални филологически четения за студенти и докторанти. Петнадесетото юбилейно издание на научния форум ще се проведе онлайн на 11 май 2021 г. В конференцията могат да участват бакалаври, магистри и докторанти филолози от всички български..

публикувано на 08.03.21 в 13:43
Снимката е илюстративна

41-годишен мъж е загинал при пожар в Радомир

Пламъците лумнали вчера, около 12:40 ч. в къща в града. Унищожени са мебели и дограма. В сградата огнеборците намерили безжизненото тяло на собственика.  Причините за случилото се са в процес на установяване. Образувано е досъдебно производство. Пет пожара с материални загуби са гасени през почивните дни в Пернишко.  Огнеборците са реагирали и на 14..

публикувано на 08.03.21 в 13:23