Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на отворените врати в Американския университет в България


На 16 ноември бъдещите студенти могат да посетят кампуса на университета и да се запознаят с условията за кандидатстване.

Както всяка година, традиционно през ноември, Американският университет в България (АУБ) отваря врати за  гимназисти, техните родители и всички, които се интересуват от повече подробности, свързани с обучението в АУБ. 

Тази година Денят на отворените врати е на 16 ноември, когато посетителите ще могат да се потопят в динамичната атмосфера на университета и лично да почувстват пулса на живота в кампуса.

Денят на отворените врати започва в 9:00 часа сутринта в съботния ден с регистрация в Студентския център „Америка за България“. До обяд са предвидени презентации и разговори с възпитаници, студенти и служители на университета, както и тур на кампуса. В следобедните часове осем преподаватели от АУБ, идващи от 6 държави, ще представят своите дисциплини по време на лекциите в Академичен център „Балкански“. Лекциите ще се водят на английски език, който е и работният език в учебното заведение, а темите са от областите философия, психология, история, физика, бизнес, маркетинг, медии и масови комуникации. Следобед ще се проведе и информационната среща за родители, както и представяне на студентските клубове. Може да се запишете за индивидуална среща със служители от отдел „Прием на студенти“ през целия ден.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Екипаж с хеликоптер Ми-17 и военнослужещи от Сухопътните войски действат в борбата с пожара в района на българо-гръцката граница

Екипаж от Военновъздушните сили с хеликоптер Ми-17 от състава на 24-та авиационна база – Крумово и днес, 28 юли, помага за погасяването на пожара в района на българо-гръцката граница. Хеликоптерът излетя от авиобазата в 11.16 часа днес.На терен в помощ на огнеборците пореден ден действат и 22-ма военнослужещи от Трети механизиран батальон на Трето..

публикувано на 28.07.24 в 12:27

Катастрофа затруднява движението при Добринище

Временно движението по път II-19 Симитли – Гоце Делчев, при км 45, в района на Добринище се осъществява двупосочно в една лента поради ПТП. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 28.07.24 в 12:04

Продължава да тлее пожарът на границата с Гърция

Пожарът на границата с Гърция продължава да тлее, както на гръцка територия, така и на наша. На територията на южната ни съседка целия периметър на пожара гори, а на наша територия огънят достигна биорезервата „Али ботуш“, където има много мъртва дървесина, паднали и изкоренени дънери, които са потенциални пожарни огнища.  Пожарът не е загасен, а е..

публикувано на 28.07.24 в 09:24

Трето денонощие продължават гърмежите в района на Елин Пелин, открито е тялото на трета жертва

За съжаление вече трето денонощие сме свидетели на продължаващите гърмежи в района на Елин Пелин, включително и сега, когато влязохме с колегите със специализираната техника също имаше такива гърмежи, заяви на брифинг тази сутрин вътрешният министър Калин Стоянов: "Най-хубавото е това, което вчера колегите от Специализирания отряд за борба с тероризма,..

публикувано на 28.07.24 в 08:48

Слънчева неделя

Днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър предимно от изток. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 31° и 36° градуса. В планините ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от изток, по най-високите части – от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27°,..

публикувано на 28.07.24 в 08:36

МОСВ:Няма превишение на нормите за качеството на въздуха в Елин Пелин

На всеки кръгъл час в МОСВ се получават данни за качеството на атмосферния въздух в района на село Гара Елин Пелин след възникналия пожар в склада за фойерверки. Независимо че в първите часове след възникването на пожара бяха отчетени повишени стойности на фини прахови частици (ФПЧ 10), вече има достатъчно данни да бъде генерирана средноденонощната..

публикувано на 27.07.24 в 15:38

Два хеликоптера и военнослужещи помагат за потушаване на пожара в района на българо-гръцката граница

Военнослужещи от ВВС с два хеликоптера участват днес, 27 юли, в борбата с пожара в района на Голешово, община Сандански. Машините – Ми-17 и Кугар излетяха минути след 9.00 ч. тази сутрин, за да се включат в помощ на огнеборците, съобщават от Министерство на отбраната.Група от 22 военнослужещи с 5 единици техника от Трети механизиран батальон на Трето..

публикувано на 27.07.24 в 15:13