30 години от първата изложба "11.11."

Юбилейно издание на изложбата „11.11“ бе открито днес в Градска художествена галерия – Благоевград. По време на събитието бе представен видеоклип – ретроспекция на миналите издания на изложбата, както и произведения, участвали в нея.

"Първата такава изложба бе феномен не само за Благоевград, а в национален мащаб. В далечната 1989 година се направи една изложба, в която участваха художници от цяла България със свои неща и, разбира се, най-активното участие бе на благоевградската група на художниците. След това се направи каталог. Все неща, които тогава звучаха по някакъв нестандартен начин и като нещо необичайно", каза за Радио Благоевград Иван Милушев, директор на Градската художествена галерия – Благоевград.

Изложбата ще може да бъде разглеждана до средата на месец декември. Галерия

Вижте още

В ЮЗУ "Неофит Рилски" представят стипендии "Фулбрайт"

Югозападният университет "Неофит Рилски" и Българо-американската комисия за образователен обмен "Фулбрайт" представят: Стипендии "Фулбрайт" - възможности за обучение, специализации, изследователска и преподавателска дейност в САЩ през учебната 2021-2022 г. Събитието ще се състои на 16-и декември 2019 г. в Заседателната зала на Ректората от 11:30 ч...

публикувано на 15.12.19 в 15:16

Тютюнът ще се изкупува и след Нова година

До края на днешния ден търговските дружества, с които тютюнопроизводителите имат сключени договори, ще изкупуват тютюн. Кампанията ще продължи след 5 януари следващата година, съобщи председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите Цветан Филев. „Около 90% са изкупени към момента от едролистната сортова група тютюн „Бърлей“, а..

публикувано на 15.12.19 в 13:12

Утре обявяват победителите в конкурса "Дърво с корен 2019"

Победителите в десетото юбилейно издание на конкурса за любими дървета, организиран от фондация „ЕкоОбщност“, ще бъдат официално обявени по време на церемонията по награждаване, която ще се проведе от 11 часа на 16 декември в София. На събитието ще стане ясно кое е тазгодишното „Дърво с корен“, кое вековно дърво е събрало най-много гласове в..

публикувано на 15.12.19 в 12:16

Дирекция „НП Пирин” подобрява природозащитното състояние на дивата коза и кафявата мечка

За подобряване на природозащитното състояние на дивата коза и кафявата мечка, Дирекцията на „Национален парк Пирин“ внедрява система за регистриране на изстрели на част от защитената територия. Системата се състои от сензори за разпознаване и регистриране на изстрели, които автоматично подават информацията до оператор в офиса на ДНП „Пирин” и..

публикувано на 15.12.19 в 09:31

Новият график за движение на влаковете влиза в сила

Увеличен брой на пътническите композиции по някои направления, както и значително подобрени връзки на влаковете в някои от основните възлови гари - това предвижда новият график за движение на влаковете, който влиза в сила от днес. Движението на влаковете в участъците с най-голям брой пътници в работните дни ще бъде на чести интервали, в това..

публикувано на 15.12.19 в 09:08

МВР с масови проверки по пътищата заради катастрофите в последните дни

МВР започна нова масова акция за контрол по пътищата в цялата страна заради зачестилите инциденти от последните дни.  Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че броят на загиналите при катастрофи в края на седмицата се е увеличил. От снощи по пътищата има допълнителни патрули, които се движат с включени лампи. Извършват се множество проверки за..

публикувано на 15.12.19 в 08:40

Разкъсана облачност, с температури до 14 градуса

Днес облачността ще се разкъса до предимно слънчево време. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са между 9° и 14°, в София - около 10°.  Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен югозападен, а по билата – до силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 7°, на 2000 метра – около 2°.

публикувано на 15.12.19 в 07:33