Румен Томов: Община Благоевград е изключително затруднена финансово

Като изключително тежко, така кметът на Благоевград Румен Томов определи финансовото състояние на общината към момента. Пред журналисти Томов коментира и защо е забавил избора на нов екип: "До края на седмицата ще бъдат обявени имената на новите заместници на община Благоевград. Четири заместник-кмета. Досега е назначен само един – Ясен Попвасилев. Що се отнася до структурата на общината и по-надолу – дирекция, отдели и т.н. това ще стане ясно след одобрение от Общинския съвет, избора на председател и след това одобрение".

На Общинския  съвет ще бъде предложено да се глаува и закриването на "Благоевград фест", заяви Томов.

След днешната пресконференция стана явно, че медийните договори на общината също ще бъдат прекратени: "Не може кметът да си купува медийно спокойствие", категоричен бе Румен Томов.
Вижте още

Започва ски сезонът в Банско

Ски сезонът в Банско ще бъде открит официално днес. Стартът по снежните писти ще бъде даден от ски-легендата Марио Мат. А всички любители на белите спортове са в очакване на спортно събитие №1 за 2020 г. - Световната купа по ски алпийски дисциплини, чийто домакин отново е Банско. Концесионерът на ски-зоната "Юлен"АД и Българската федерация по..

публикувано на 14.12.19 в 07:22

Облачно с температури до 12 градуса

Днес над страната ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време. На места, главно в Южна България, а привечер и в Източна - ще превалява дъжд. В Източна България през по-голямата част от деня ще духа умерен южен вятър и температурите значително ще се повишат. В Западна България вятърът ще е от северозапад, а привечер и в източните райони..

публикувано на 14.12.19 в 07:21

Грейна коледната елха в Симитли

Петък, 13-ти  – весел, празничен, емоционален за община Симитли. Осем детски градини от града и селата за 13-ти пореден път организираха благотворителен базар в изложбената зала на читалището. Над 400 експоната – венци, коледни картички, къщички, свещници, елхички, лакомства и всичко, което фантазията за Коледа е родила от деца, учители, родители и..

публикувано на 13.12.19 в 19:29

Димитър Колев: Водоснабдителната система на Перник да бъде свързана със софийската

Единственото решение за преодоляване на водната криза в Перник е водоснабдителната система на Перник да бъде свързана със Софийската, заяви председателят на местния Общински съвет Димитър Колев. Той съобщи, че темата за безводието ще бъде дискутирана на предстоящата на 19 декември сесия на местния парламент. Председателят на Общинския съвет е..

публикувано на 13.12.19 в 17:39

Социалните помощи за ноември ще бъдат изплатени преди празниците

Всички социални помощи за ноември ще бъдат платени преди коледните празници, увериха от Агенцията за социално подпомагане. Хората, които вземат парите си чрез Български пощи, могат да ги получат до 20-и декември включително. Това е последният ден на плащане през пощенските станции, каза Виктория Тахова, заместник-директор на Агенцията: "Плащането вече..

публикувано на 13.12.19 в 17:21

Служители на МОСВ и МРРБ ще бъдат обвинени в безстопанственост заради кризата в Перник

Министерството на околната среда и водите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството не са направили необходимото, за да бъде избегната кризата с водоснабдяването на Перник. Това е заключението от проверката на Окръжната прокуратура.  Служители на двете министерства може да бъдат подведени под отговорност за..

публикувано на 13.12.19 в 16:32

Екип от "ВиК" – Благоевград помага на колегите си в Перник

С налична техника екипът пристигна днес в Перник. Работната група ще окаже пълно съдействие по отстраняване на текущи аварии по водопроводната мрежа в различни райони на града и околните населени места. Очаква се по два екипа от различни области на страната ежедневно да оказват техническо съдействие в работния процес. Това е една от..

публикувано на 13.12.19 в 14:59