Студентска изложба в Радио Благоевград

Традиционната изложба с творби на студенти от Факултета по изкуствата на Югозападния университет "Неофит Рилски" отново ще покани любителите на изобразителното изкуство за среща, заедно, на два празника – студентския и годишнината от основаването на Радио Благоевград. Тя е част от събитията, които искат да насочат погледите ни и към трети празник – Рождество Христово.

Откриването ще е на 4 декември, сряда, от 17:30 часа, в Арт салона на Радио Благоевград (ул. "Иван Михайлов" № 56).

Вижте още

Грейнаха светлините на коледната елха в Благоевград

С червен ретро автомобил в Благоевград пристигнаха Дядо Коледа, Снежанка и коледари. Началото на празничната програма постави детски духов оркестър, който премина по централната улица на града и пристигна на площада. Децата от танцовите и музикални школи на ЦЛТР ДБ откриха коледния концерт на площад "Георги Измирлиев".  С феерия от..

публикувано на 05.12.19 в 20:16

Ясни са имената на номинираните спортисти

  След като 8 спортни журналисти и 25 президенти на спортни клубове  от община Благоевград гласуваха за „Спортист на 2019 година“, станаха ясни имената на номинираните. В категория „Мъже и жени“ по азбучен ред те са: Албена Ситнилска – таекуон-до клуб „Фолкън“;  Диана Стоянова – АСК „Диамо“;  Димитър Димитров – ГСК „Пирин Благоевград 2011“,..

публикувано на 05.12.19 в 18:35

Разсрочване на заем поиска Общинският съвет в Перник

Общинският съвет в Перник реши да бъде поискано разсрочване за още една година на безлихвен заем в размер на 4 200 000 лв. Кредитът е към централния бюджет и трябваше да бъде възстановен до 1 декември 2019 г. Поради недостиг на финансов ресурс обаче сумата не е погасена от общината. Тя е част от двата заема на обща стойност 7,2 млн.лв., които..

публикувано на 05.12.19 в 17:22

ОДМВР – Благоевград призовава личните документи да се подменят предсрочно

Във връзка с изтичащия срок на голям брой български лични документи през 2020 година и очакваният увеличен прием на заявления за издаването и подмяната им, както и с цел предотвратяване на струпването на много граждани пред гишетата на звената „Български документи за самоличност“ и избягване на напрежение, ОДМВР – Благоевград призовава гражданите..

публикувано на 05.12.19 в 13:49

Предлагат увеличение на данъците и в община Петрич

Увеличение на данък сгради и такса битови отпадъци се предлага в община Петрич от следващата година. Това става ясно от предложените изменения в две наредби – Наредбата за определяне размера на данъците и Наредбата за определяне на цените на услугите и местните такси. Наредбите вече са качени на сайта на Община Петрич за обществено запознаване. За..

публикувано на 05.12.19 в 13:44

Историческият музей в Разлог – с приз за образователна инициатива

На официална церемония в Регионалния природонаучен музей – Пловдив бяха връчени наградите на Сдружение „Български музеи“ – „Наследство“ за 2018 година. Историческият музей в Разлог получи приза в категорията „Образователна инициатива“. С тези награди ежегодно се отличават музейни институции и специалисти за приноса им в съхраняването и..

публикувано на 05.12.19 в 12:22

Търси се спортният лидер за 2019 година

   В зала № 5 на общината 8 спортни журналисти от Благоевград  гласуваха в анкетата „Спортист на 2019 година на община Благоевград“. 21 спортни клуба на територията на общината са номинирали най-изявените свои възпитаници, между които има световни, европейски и републикански шампиони и медалисти в отделните видове спорт. В категорията „Мъже и..

публикувано на 05.12.19 в 12:13