Съдът определи нова дата по делото „Братя Галеви“

папки дело "Хитрино"

Окръжният съд в Кюстендил насрочи нова дата за заседание по делото, което Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) води срещу Ангел Христов и Пламен Галев, известни като "Братя Галеви", за отнемане на престъпно придобито имущество. Заседанието е насрочено за 21 февруари. За тази дата трябва да е готово и заключението на вещите лица по поставената им допълнителна задача към счетоводно-икономическата експертиза по делото. 

На днешното си заседание съдът прие допълнителното заключение към счетоводно-икономическата експертиза. Поставена беше допълнителна задача на трите вещи лица, изготвили експертизата, които получиха удостоверение за достъп до банковите сметки на двама от ответниците по делото.

Определен беше и краен срок за изпълнение на неизпълнена до момента съдебна поръчка, касаеща разпит на двама свидетели от Република Сейшели.

Делото е заведено от КПКОНПИ срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества, и е по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Искът е на обща стойност 4 250 189 лева и касае луксозни автомобили, недвижими имоти и дялове от фирми. 

Двамата бизнесмени са в неизвестност от 2012 година, след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководене на престъпна група.


Вижте още

Грейнаха светлините на коледната елха в Благоевград

С червен ретро автомобил в Благоевград пристигнаха Дядо Коледа, Снежанка и коледари. Началото на празничната програма постави детски духов оркестър, който премина по централната улица на града и пристигна на площада. Децата от танцовите и музикални школи на ЦЛТР ДБ откриха коледния концерт на площад "Георги Измирлиев".  С феерия от..

публикувано на 05.12.19 в 20:16

Ясни са имената на номинираните спортисти

  След като 8 спортни журналисти и 25 президенти на спортни клубове  от община Благоевград гласуваха за „Спортист на 2019 година“, станаха ясни имената на номинираните. В категория „Мъже и жени“ по азбучен ред те са: Албена Ситнилска – таекуон-до клуб „Фолкън“;  Диана Стоянова – АСК „Диамо“;  Димитър Димитров – ГСК „Пирин Благоевград 2011“,..

публикувано на 05.12.19 в 18:35

Разсрочване на заем поиска Общинският съвет в Перник

Общинският съвет в Перник реши да бъде поискано разсрочване за още една година на безлихвен заем в размер на 4 200 000 лв. Кредитът е към централния бюджет и трябваше да бъде възстановен до 1 декември 2019 г. Поради недостиг на финансов ресурс обаче сумата не е погасена от общината. Тя е част от двата заема на обща стойност 7,2 млн.лв., които..

публикувано на 05.12.19 в 17:22

ОДМВР – Благоевград призовава личните документи да се подменят предсрочно

Във връзка с изтичащия срок на голям брой български лични документи през 2020 година и очакваният увеличен прием на заявления за издаването и подмяната им, както и с цел предотвратяване на струпването на много граждани пред гишетата на звената „Български документи за самоличност“ и избягване на напрежение, ОДМВР – Благоевград призовава гражданите..

публикувано на 05.12.19 в 13:49

Предлагат увеличение на данъците и в община Петрич

Увеличение на данък сгради и такса битови отпадъци се предлага в община Петрич от следващата година. Това става ясно от предложените изменения в две наредби – Наредбата за определяне размера на данъците и Наредбата за определяне на цените на услугите и местните такси. Наредбите вече са качени на сайта на Община Петрич за обществено запознаване. За..

публикувано на 05.12.19 в 13:44

Историческият музей в Разлог – с приз за образователна инициатива

На официална церемония в Регионалния природонаучен музей – Пловдив бяха връчени наградите на Сдружение „Български музеи“ – „Наследство“ за 2018 година. Историческият музей в Разлог получи приза в категорията „Образователна инициатива“. С тези награди ежегодно се отличават музейни институции и специалисти за приноса им в съхраняването и..

публикувано на 05.12.19 в 12:22

Търси се спортният лидер за 2019 година

   В зала № 5 на общината 8 спортни журналисти от Благоевград  гласуваха в анкетата „Спортист на 2019 година на община Благоевград“. 21 спортни клуба на територията на общината са номинирали най-изявените свои възпитаници, между които има световни, европейски и републикански шампиони и медалисти в отделните видове спорт. В категорията „Мъже и..

публикувано на 05.12.19 в 12:13