Талантливата обоистка Клер Бразо (САЩ) и магнетичният диригент Максим Ешкенази в съвместен концерт с Камерна опера – Благоевград

| обновено на 02.12.19 в 20:16

На 3 декември 2019 г, от 19.00 ч., Камерна опера – Благоевград ще зарадва меломаните с концерт под диригентството на харизматичния Максим Ешкенази. Гост изпълнител ще бъде американката Клер Бразо (обой). Концертът ще бъде в зала "Яворов". 

В програмата: Увертюра „Сватбата на Фигаро“ – В. А. Моцарт; Концерт за обой и оркестър До мажор – В. А. Моцарт; Симфония 5 – Фр. Шуберт.

Максим ЕшкеназиОпределян като изгряваща звезда сред съвременното поколение млади диригенти, Максим Ешкенази е описван още като „енергичен и интелигентен” музикант, който дирижира с „пълна увереност и проницателност”. Вестник „Лос Анжелис Таймс” го нарича „харизматичен и вълнуващ”.
От юли 2008 г. Максим Ешкенази е втори диригент на Оркестър Pacific Symphony в САЩ. Сред предишните му ангажименти като диригент са тези на музикален директор на младежкия оркестър „Бейкърсфилд” и на асистент-диригент на Оркестъра на Colburn School в Лос Анжелис. Преди това Ешкенази е бил музикален директор на Младежкия симфоничен оркестър на Пасадена, както и на Камерния оркестър „Музика на промяната”, а също така и втори диригент на Американския младежки симфоничен оркестър, както и на Камерен оркестър „Херберт Ципер”.
Ешкенази е чест гост диригент на най-големите оркестри в България, включително Софийската филхармония, Оркестърът на Класик ФМ радио, Плевенската филхармония, Бургаската филхармония и др. Отдаден на популяризирането на новата музика, той участва редовно в изпълнения на музиката на съвременни композитори. 
В Colburn School, Лос Анжелис, Ешкенази е музикален директор и диригент на Колбърнския камерен оркестър и на Колбърнския симфоничен оркестър.

Американката Клер Бразо е утвърден солист и камерен музикант. Завършила е Консерваторията на Боб Коул към Калифорнийския държавен университет, специализирала е в Музикалната академия в Колбърн, Бард Колидж и в Рим. Отличена е с награда като финалист на Международния фестивал за обоисти Gillet-Fox, има зад гърба си много концерти, както като изпълнител, така и като куратор. Участвала е на фестивали в Норфок, Йейл, Аспен и Люцерн.

Клер БразоКлер Бразо отскоро е първи обоист на камерния оркестър на Лос Анжелис. Всестранно надарен музикант, интересите ѝ се простират от изявите с Бароковия оркестър „Musica Angelica“ до световни премиери с нови музикални състави „Wild Up“, в които участва.

Извън концертния сезон тя е и студиен музикант на свободна практика, и вече има зад гърба си редица записи на музика към няколко филмови и телевизионни продукции.


Галерия

Вижте още

Грейнаха светлините на коледната елха в Благоевград

С червен ретро автомобил в Благоевград пристигнаха Дядо Коледа, Снежанка и коледари. Началото на празничната програма постави детски духов оркестър, който премина по централната улица на града и пристигна на площада. Децата от танцовите и музикални школи на ЦЛТР ДБ откриха коледния концерт на площад "Георги Измирлиев".  С феерия от..

публикувано на 05.12.19 в 20:16

Ясни са имената на номинираните спортисти

  След като 8 спортни журналисти и 25 президенти на спортни клубове  от община Благоевград гласуваха за „Спортист на 2019 година“, станаха ясни имената на номинираните. В категория „Мъже и жени“ по азбучен ред те са: Албена Ситнилска – таекуон-до клуб „Фолкън“;  Диана Стоянова – АСК „Диамо“;  Димитър Димитров – ГСК „Пирин Благоевград 2011“,..

публикувано на 05.12.19 в 18:35

Разсрочване на заем поиска Общинският съвет в Перник

Общинският съвет в Перник реши да бъде поискано разсрочване за още една година на безлихвен заем в размер на 4 200 000 лв. Кредитът е към централния бюджет и трябваше да бъде възстановен до 1 декември 2019 г. Поради недостиг на финансов ресурс обаче сумата не е погасена от общината. Тя е част от двата заема на обща стойност 7,2 млн.лв., които..

публикувано на 05.12.19 в 17:22

ОДМВР – Благоевград призовава личните документи да се подменят предсрочно

Във връзка с изтичащия срок на голям брой български лични документи през 2020 година и очакваният увеличен прием на заявления за издаването и подмяната им, както и с цел предотвратяване на струпването на много граждани пред гишетата на звената „Български документи за самоличност“ и избягване на напрежение, ОДМВР – Благоевград призовава гражданите..

публикувано на 05.12.19 в 13:49

Предлагат увеличение на данъците и в община Петрич

Увеличение на данък сгради и такса битови отпадъци се предлага в община Петрич от следващата година. Това става ясно от предложените изменения в две наредби – Наредбата за определяне размера на данъците и Наредбата за определяне на цените на услугите и местните такси. Наредбите вече са качени на сайта на Община Петрич за обществено запознаване. За..

публикувано на 05.12.19 в 13:44

Историческият музей в Разлог – с приз за образователна инициатива

На официална церемония в Регионалния природонаучен музей – Пловдив бяха връчени наградите на Сдружение „Български музеи“ – „Наследство“ за 2018 година. Историческият музей в Разлог получи приза в категорията „Образователна инициатива“. С тези награди ежегодно се отличават музейни институции и специалисти за приноса им в съхраняването и..

публикувано на 05.12.19 в 12:22

Търси се спортният лидер за 2019 година

   В зала № 5 на общината 8 спортни журналисти от Благоевград  гласуваха в анкетата „Спортист на 2019 година на община Благоевград“. 21 спортни клуба на територията на общината са номинирали най-изявените свои възпитаници, между които има световни, европейски и републикански шампиони и медалисти в отделните видове спорт. В категорията „Мъже и..

публикувано на 05.12.19 в 12:13