Хората с увреждания от Благоевград: "Нас ни има, ние сме тук, ние сме сред вас!"

  Младежи и деца с увреждания от няколко социални заведения в община Благоевград показаха пред публика своите таланти. „Хората с увреждания са значими и са съществена част от обществото. Затова в ранния следобед ще преминем по Алеята на здравето с плакати „Нас ни има!“ , „Ние сме тук!“, „Ние сме сред вас!“ – каза за Радио Благоевград Маргарита Бербатова, ръководител на Комплекс за лица с увреждания в община Благоевград. Потребителите на социални услуги ежегодно се включват в благотворителния Коледен базар, подкрепят и други благотворителни каузи, защото знаят, че за да получиш, първо трябва да дадеш. А онова, което те искат в Международния ден на хората с увреждания е добро отношение и пълноправен живот.Вижте още

Екип от "ВиК" – Благоевград помага на колегите си в Перник

С налична техника екипът пристигна днес в Перник. Работната група ще окаже пълно съдействие по отстраняване на текущи аварии по водопроводната мрежа в различни райони на града и околните населени места. Очаква се по два екипа от различни области на страната ежедневно да оказват техническо съдействие в работния процес. Това е една от..

публикувано на 13.12.19 в 14:59

Коледни работилници за децата организира Община Дупница

Заниманията ще се провеждат в четири поредни дни – от 16 до 19 декември. Началото е в 14 ч., а мястото – Заседателната зала на Общината. Предвидени са ателиета по декупаж, изработване на коледни картички, коледни играчки и снежни човечета. Организатори са Община Дупница и двата центъра за обществена подкрепа. Входът е свободен за всички деца...

публикувано на 13.12.19 в 13:13

Марк Жирардели е в Банско

Ден преди откриването на зимния сезон в Банско кметът Иван Кадев и председателят на ОбС Димитър Русков приеха Марк Жирардели – мажоритарен собственик на фирмата концесионер на ски-зоната, съобщиха от пресцентъра на Община Банско.  „Поздравих господин Кадев с категоричния му избор за кмет на Банско. От разговора ни се убедих, че в управлението на..

публикувано на 13.12.19 в 12:47

Европроект дава нови възможности за заетост

Проект „Синьо поколение“ представиха в Благоевград от „Активно българско общество“. „Проектът е насочен към младежи между 15 и 29 години, като цели да предизвика техния интерес към синята икономика и да ги насочи към свободни работни места в този отрасъл, който да им предостави бъдеща реализация – крайбрежен туризъм, отглеждане на аквакултури,..

публикувано на 13.12.19 в 11:27

Местните парламентаристи в Благоевград отново не избраха свой председател

И поредният – седми – опит да бъде избран председател на Общинския съвет в Благоевград се оказа неуспешен. След гласуването на двете номинации – Любен Милев от Коалиция „БСП за България“ и Цветозар Балабанов от Партията на зелените – от 41 гласували Милев получи 15 одобрителни гласа, а Балабанов – 13. 13 бяха и недействителните бюлетини...

публикувано на 13.12.19 в 10:54

Интернет-радио в Кюстендил

Журналист от гръцката национална телевизия откри в Кюстендил – съвместно със свои съмишленици – радио. То ще излъчва само и единствено положителни новини, отнасящи се до туризъм, култура и инициативи в региона, обясниха създателите.  „Радиото излъчва в интернет и има собствен сайт. Основните му слушатели са в района от София до Солун“, каза..

публикувано на 13.12.19 в 10:39

Благоевградски квартал е без вода

Авария на главен водопровод остави без вода жителите на благоевградския квартал „Струмско“. Екип на ВиК в момента отстранява аварията. Дежурният в дружеството каза за Радио Благоевград, че в ранния следобед днес ще бъде възстановено нормалното водоподаване. 

публикувано на 13.12.19 в 10:36