ЮЗУ с акция в подкрепа на пострадалите от земетресението в Албания

ЮЗУ “Неофит Рилски“ започва кампания за набиране на средства, в помощ на пострадалите в Албания от силното земетресение от 6,4 по Рихтер на 26 ноември, което отне живота на 51 души и остави хиляди хора без дом. Кампанията в ЮЗУ ще продължи до Коледа, каза за Радио Благевград помощник-ректорът Николай Тахов.

Решението за организирането на благотворителната кампания е било взето на Общото събрание на ЮЗУ “Неофит Рилски“ на 26 ноември. Със заповед на ректора, организацията на акцията е поверена на помощник-ректора Николай Тахов. Днес ще бъдат поставени пет кутии в университета, уточни Тахов.

В момента ръководството на благоевградския университет установява контакти с институциите в Албания, на които да бъдат предоставени събраните средства. Николай Тахов изрази надежда, че в кампанията ще се включат голяма част от преподавателите, служителите и студентите в ЮЗУ. 


Вижте още

Коледни работилници за децата организира Община Дупница

Заниманията ще се провеждат в четири поредни дни – от 16 до 19 декември. Началото е в 14 ч., а мястото – Заседателната зала на Общината. Предвидени са ателиета по декупаж, изработване на коледни картички, коледни играчки и снежни човечета. Организатори са Община Дупница и двата центъра за обществена подкрепа. Входът е свободен за всички деца...

публикувано на 13.12.19 в 13:13

Марк Жирардели е в Банско

Ден преди откриването на зимния сезон в Банско кметът Иван Кадев и председателят на ОбС Димитър Русков приеха Марк Жирардели – мажоритарен собственик на фирмата концесионер на ски-зоната, съобщиха от пресцентъра на Община Банско.  „Поздравих господин Кадев с категоричния му избор за кмет на Банско. От разговора ни се убедих, че в управлението на..

публикувано на 13.12.19 в 12:47

Европроект дава нови възможности за заетост

Проект „Синьо поколение“ представиха в Благоевград от „Активно българско общество“. „Проектът е насочен към младежи между 15 и 29 години, като цели да предизвика техния интерес към синята икономика и да ги насочи към свободни работни места в този отрасъл, който да им предостави бъдеща реализация – крайбрежен туризъм, отглеждане на аквакултури,..

публикувано на 13.12.19 в 11:27

Местните парламентаристи в Благоевград отново не избраха свой председател

И поредният – седми – опит да бъде избран председател на Общинския съвет в Благоевград се оказа неуспешен. След гласуването на двете номинации – Любен Милев от Коалиция „БСП за България“ и Цветозар Балабанов от Партията на зелените – от 41 гласували Милев получи 15 одобрителни гласа, а Балабанов – 13. 13 бяха и недействителните бюлетини...

публикувано на 13.12.19 в 10:54

Интернет-радио в Кюстендил

Журналист от гръцката национална телевизия откри в Кюстендил – съвместно със свои съмишленици – радио. То ще излъчва само и единствено положителни новини, отнасящи се до туризъм, култура и инициативи в региона, обясниха създателите.  „Радиото излъчва в интернет и има собствен сайт. Основните му слушатели са в района от София до Солун“, каза..

публикувано на 13.12.19 в 10:39

Благоевградски квартал е без вода

Авария на главен водопровод остави без вода жителите на благоевградския квартал „Струмско“. Екип на ВиК в момента отстранява аварията. Дежурният в дружеството каза за Радио Благоевград, че в ранния следобед днес ще бъде възстановено нормалното водоподаване. 

публикувано на 13.12.19 в 10:36

Ново игрище радва жителите на пернишко село

Секретарят на община Перник Мартин Жлябинков връчи на кмета на Големо Бучино – Александър Александров, ключовете от ново спортно съоръжение, което вече радва жителите на селото.  Теренът e с изкуствена настилка за мини футбол и е изграден със собствени средства на община Перник. „Игрището може да се използва безплатно от всички жители на..

публикувано на 13.12.19 в 10:05