Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Община Петрич предлага изграждане на ново пътно трасе на ГКПП „Кулата“

Снимка: Радио Благоевград

Предложението на Община Петрич за изграждане на ново пътно трасе на изход от ГКПП „Кулата“ е изпратено в писмо, адресирано до МРРБ, МВнР, АПИ, Агенция „Митници“. То е заради затрудненото придвижване на МПС в участъка преди ГКПП „Кулата“, което води до сериозни задръствания, предизвиквани от интензивния трафик на вход и изход на българо-гръцката граница. Към момента движението в този участък – пред граничния пункт, е организирано, като са осигурени по едно пътно платно за вход и изход от граничния пункт. Малката пропускателна способност на пътното платно за влизащите в Гърция автомобили и конфликтните ситуации с излизащите от пункта МПС, в комбинация с интензивния трафик, са основната предпоставка за честите задръствания на това място.

Община Петрич предлага да се реализира предвиждането в застроителния план на ГКПП „Кулата“, одобрен със заповед на кмета на Петрич, който сега е актуализиран. Съгласно устройствения план изходът и подходът към пункта е предвидено да се осъществяват както следва:за вход към ГКПП „Кулата“ в посока  Гърция е предвидено двулентово пътно платно с обща ширина 10 м. За изход от ГКПП и вход към нашата страна се предвижда ново пътно трасе с ширина 7 м. Според отразеното в плана в обхвата на изходното трасе сега има изградена крайпътна ивица, но с одобряването на устройствения план се предвижда нейното премахване с цел изграждане на новото трасе. 


Вижте още

Кметът Румен Томов ще награди децата с най-трогателните и оригинални писма от „Пощенската кутия на Дядо Коледа“

Събитието ще се състои на 27.01.2020г., от 11.00 ч., в зала № 5 на Община Благоевград.  В „Пощенската кутия на Дядо Коледа“ децата на Благоевград имаха възможност да пускат своите писма до Дядо Коледа от началото на декември до 10 януари 2020 година. Писмата бяха старателно селектирани и предоставени на комисия, която да определи най-атрактивните,..

публикувано на 26.01.20 в 15:52

Социалистите от Благоевград почетоха загиналите партизани край Лисия

Общинският съвет на БСП  –  Благоевград отбеляза 76 години от сражението в местността Лисия, при което загиват 13 партизани от Горноджумайския отряд "Никола Калъпчиев" в антифашистката борба през 1944 година. Гост на събитието бе Цветелина Пенкова, която е най-мл адият евродепутат от БСП, както и общинският съветник от групата на „БСП за България“..

публикувано на 26.01.20 в 15:09

Община Брезник: пестете водата

   Община Брезник отново призова жителите на населените места, чието водоснабдяване се осигурява от язовир „Красава“, да използват водата пестеливо и само за питейно-битови нужди.    Към 20 януари наличните водни количества в язовира са 1 375 000 кубични метра, при мъртъв обем 775 000 куб. м. и обем при кота преливник от 2 975 000 куб.м...

публикувано на 26.01.20 в 13:52
Иван Юруков

"Илинден" гостува утре в Сандански

   В поставения в Ловешкия театър спектакъл, по текстове от Димитър Талев и Пейо Яворов, участват Иван Юруков, Анастас Жайгаров, Георги Трайков, Богомила Николова, Марина Георгиева, Станимир Михайлов, Нина Суванджиева, Петър Стойчев, Диана Спасова, Марина Атанасова и Радослав Тодоров. Ролята на Гоце Делчев е поверена на Иван Юруков (познато лице от киното..

публикувано на 26.01.20 в 13:35
Михаела Шифрин

Михаела Шифрин отново триумфира в Банско

   В днешния старт, последен от програмата в Банско на Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени, победи отново Михаела Шифрин. Рекордьорката по победи в Световната купа за цялата нейна история изпревари в днешния супергигантски слалом с 27 стотни Марта Басино. Трета, на 70 стотни от победителката остана Лара Гуд-Бехрами. „Шестицата“..

публикувано на 26.01.20 в 13:20

Облачна неделя

Днес преди обяд ще има повече слънце, но от юг облачността, предимно средна и висока, бързо ще се увеличава. Ще духа слаб, до умерен, вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 9° и 14°.  Над планините облачността ще се увеличава, след обяд  –  до значителна. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на..

публикувано на 26.01.20 в 07:34

Спасиха пострадал алпинист в района на водопада Рилска Скакавица

Планински спасители от Дупница и два словашки хеликоптера са спасили пострадал алпинист в района на водопада Рилска Скакавица. Това съобщи Божидар Джокин от Планинската спасителна служба, който е координирал спасителната акция днес.  Инцидентът е станал след 13:00 часа, в района на водопада, където са се изчаквали група алпинисти. Единият от тях паднал..

публикувано на 25.01.20 в 16:20