Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откри се коледната изложба на благоевградското Сдружение „Македония арт“

31 благоевградски художници представят 71-а творби в  традиционната коледна изложба, организирана от Сдружение „Македония арт“, в партньорство с Регионалния исторически музей в областния център. 
 Няколко творчески генерации се срещат със свои произведения в експозицията, показвайки приемствеността между поколенията и разнообразието в изкуството.
 Живопис, акварел, икони, дърворезба, пластика - различни смесени техники и теми,  с мека и пасторална багреност, присъстват в откритата днес изложба.
 Тя  ще продължи и след коледно-новогодишните празници и може да бъде видяна до10 януари 2020 година. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

7 души са задържани при спецакция в Перник

Полицията в Перник е задържала седем души в рамките на проведената тази сутрин масирана полицейска операция. Спецакцията е започнала в 06.00 ч. В нея участват служители от ОДМВР, Първо и Второ РУ и представители на Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“. Основно силите на полицията са били съсредоточени в пернишкия..

публикувано на 24.04.24 в 12:28

От петък започва изплащането на великденските добавки

От петък ще започне изплащането на великденските добавки от 100 лева за пенсионерите с пенсии до линията на бедност от 526 лева, съобщават от Националния осигурителен институт (НОИ). Парите ще са налични на 26 април както по банковите сметки на пенсионерите, така и по преводите към пощенските станции. Право на празничните суми имат около 534 000 души...

публикувано на 24.04.24 в 11:43

Благоевград посреща Цветница с концерт на Биг Бенд

С празничен концерт, поздрав към жители и гости на Благоевград, Биг Бенд ще отбележи големия християнски празник Цветница. На 28 април от 11.00 часа на площад „Македония“ почитателите на хубавата музика ще имат възможност да чуят известни мелодии в интерпретация на инструменталистите.

публикувано на 24.04.24 в 11:38

Три нови случая на коклюш в Кюстендилско

Три са новите потвърдени случая на коклюш в Кюстендилска област. Два от случаите са в Кюстендил, в едно семейство извън ромския квартал, където са заболели възрастен и дете. В Дупница има случай на едногодишно дете. "Постоянно има случаи със съмнения", каза д-р Кръстева от Регионалната здравна инспекция в Кюстендил. Тя посочи, че всички новородени,..

публикувано на 24.04.24 в 11:15

В 72 секции ще гласуват в Дупница

72 ще бъдат изборните секции в община Дупница на прeдстоящите избори за членове на Европейския парламент и за Народно събрание, които ще се проведат на 9 юни.  Местата са определени със заповед на кмета. 47 са секциите в Дупница, а останалите – в селата. Най-много – 8 , са секциите в ОУ “Неофит Рилски”. Там гласуват живеещите в жк “Бистрица” и в..

публикувано на 24.04.24 в 10:14

Депутатите гласуват промени в Закона за българите, живеещи в чужбина

С окончателно приемане на промени в Закона за българите, живеещи извън България, ще започнат работа депутатите. На второ четене влизат и промени в Гражданско-процесуалния и в Наказателния кодекс. Съвет по координация на политиките за българите, извън Република България, ще организира работата на структурите на изпълнителната власт за осъществяване на..

публикувано на 24.04.24 в 09:20

Последен ден за регистрация на партиите и коалициите за изборите на 9 юни

Днес изтича крайният срок, в който партиите и коалициите могат да подават в Централната избирателна комисия документите си за регистрация за участие в предстоящите избори две в едно на 9 юни за народни представители и за членове на Европейския парламент. Също до днес кметовете на общини определят местата за обявяване на избирателните списъци и..

публикувано на 24.04.24 в 09:18