Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Давид Калпачки е "Номер едно на Радио Благоевград за 2019 г." – той бе избран с вота на работещите в медията

5
И.д. генералният директор на БНР Антон Митов връчи наградата на Давид Калпачки

За седма поредна година се избира "Номер едно" на Радио Благоевград от работещите в медията. 

За 2019 г. годишната награда за Номер едно получава журналистът Давид Калпачки. Той бе избран с вота на колегите си. 

Давид Калпачки е от младите колеги в Радио Благоевград, но вече е един от разпознаваемите гласове на медията, журналист с характерно присъствие пред микрофона. 

Давид Калпачки е в Екип 1, който реализира сутрешните предавания на Радио Благоевград. Често гласът му събужда слушателите в ранната програма "Утро с Радио Благоевград", но "неговото" предаване е "Събития и личности", което се излъчва в петък между 08:00 и 11:00 часа. Предаването е с акцент политика, злободневни теми от деня, анализи и коментари. 

Приоритет за Давид Калпачки е и работата с младите хора. Той е един от менторите на младежите в предаването "Тийн зона" на Радио Благоевград и Центъра за личностно и творческо развитие на децата в Благоевград. Негов съмишленик в приобщаването на младите хора към радио професията е неговата половинка Елеонора Геризовска, с която имат две деца. 

Наградата "Номер едно на Радио Благоевград" за 2019 г. бе връчена на Давид Калпачки от и.д. генералния директор на Българското национално радио Антон Митов, в присъствието на директора на Радио Благоевград Елисавета Каменичка и работещите в медията.

Екипът на Радио Благоевград честити наградата на Давид Калпачки с пожелания за още много успехи и удовлетворение в любимата професия!


Галерия

Вижте още

Започна записването за конкурса "Звезди в Радиото", 2020 г.

Десетото издание на конкурса „Звезди в Радиото” ще се проведе на  28 и 29 март 2020 г. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика . Организира се от БНР Радио Благоевград и НХГ „Св. св. Кирил и Методий” (бивша Солунска) Благоевград със съдействието на..

публикувано на 20.01.20 в 11:32

В Арт салона на Радио Благоевград беше открита фотоизложба в памет на дългогодишния кореспондент на БТА Емил Михайлов

Под мотото „С фотоапарат и усмивка. Пиринският край през погледа на Емил Михайлов” са показани 35 фотографии, на които са запечатани събития и личности, до които той се е докосвал през своя дългогодишен професионален път. Организатор на събитието е Регионалното дружество на Съюза на българските журналисти – Благоевград. Инициативата е..

публикувано на 09.01.20 в 18:24

Фото-изложба в памет на журналиста Емил Михайлов

На 9 януари, четвъртък, от 17.30 часа в Арт салона на Радио Благоевград ще се открие фото-изложба в памет на дългогодишния кореспондент на БТА от Благоевград Емил Михайлов. Ще бъдат експонирани негови фотографии, а организатор на събитието е Регионалното дружество на Съюза на българските журналисти – Благоевград. Инициативата е подкрепена от..

публикувано на 03.01.20 в 19:04

Вижте кой спечели наградата от фейсбук играта ни – дискове с коледна музика

На 11 декември предложихме на нашите последователи във Фейсбук игра с награда – два диска с коледна музика на Радиодеца и Биг бенда на БНР.  Интересът към играта бе изключителен и благодарим от сърце на всички, които се включиха! Чрез жребий изтеглихме печелившия и това е   Илияна Влахова . Честито! Тя е изпълнила всички условия в играта. Ще се..

публикувано на 18.12.19 в 11:09

Дядо Коледа дойде по-рано за децата на Радио Благоевград

Белобрадият старец не подмина и Радио Благоевград. В Голямото концертно студио на медията, тази вечер Дядо Коледа подари на послушните деца подаръци. Те пък го поздравиха с песнички и стихотворения. За чудесното коледно настроение допринесоха талантливите деца на Благоевград.  Боян Георгиев от вокално студио „Фа диез“, с ръководител Христина..

публикувано на 17.12.19 в 18:49

Благотворителен концерт и базар ''Да помогнем на Жоро"

Каним ви на Благотворителен концерт и базар “Да помогнем на Жоро“ на 22.12.2019 г. (неделя), от 17:30 часа в зала ''Пейо Яворов'' – Благоевград. В месеца, изпълнен с най-хубавите празници, нека заедно да се обединим да помогнем на Жоро. С участието на: Игор и Иван, Вокално студио "Фа диез", Танцова формация "Астра", Пирински танцов ансамбъл..

публикувано на 17.12.19 в 15:31

Вижте кой спечели наградата от фейсбук играта ни – авторска картина

На 2 декември предложихме на нашите последователи във Фейсбук игра с награда – авторска картина на художничката Мариана Стефанова – Марсе. Благодарим на всички, които се включиха и за интереса към играта! Чрез жребий изтеглихме печелившия и това е Елеонора Лазарова . Честито! Тя е изпълнила всички условия в играта. Ще се свържем с нея..

публикувано на 11.12.19 в 10:41