Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Давид Калпачки е "Номер едно на Радио Благоевград за 2019 г." – той бе избран с вота на работещите в медията

5
И.д. генералният директор на БНР Антон Митов връчи наградата на Давид Калпачки

За седма поредна година се избира "Номер едно" на Радио Благоевград от работещите в медията. 

За 2019 г. годишната награда за Номер едно получава журналистът Давид Калпачки. Той бе избран с вота на колегите си. 

Давид Калпачки е от младите колеги в Радио Благоевград, но вече е един от разпознаваемите гласове на медията, журналист с характерно присъствие пред микрофона. 

Давид Калпачки е в Екип 1, който реализира сутрешните предавания на Радио Благоевград. Често гласът му събужда слушателите в ранната програма "Утро с Радио Благоевград", но "неговото" предаване е "Събития и личности", което се излъчва в петък между 08:00 и 11:00 часа. Предаването е с акцент политика, злободневни теми от деня, анализи и коментари. 

Приоритет за Давид Калпачки е и работата с младите хора. Той е един от менторите на младежите в предаването "Тийн зона" на Радио Благоевград и Центъра за личностно и творческо развитие на децата в Благоевград. Негов съмишленик в приобщаването на младите хора към радио професията е неговата половинка Елеонора Геризовска, с която имат две деца. 

Наградата "Номер едно на Радио Благоевград" за 2019 г. бе връчена на Давид Калпачки от и.д. генералния директор на Българското национално радио Антон Митов, в присъствието на директора на Радио Благоевград Елисавета Каменичка и работещите в медията.

Екипът на Радио Благоевград честити наградата на Давид Калпачки с пожелания за още много успехи и удовлетворение в любимата професия!


Галерия

Вижте още
Наталия Иванова

Представяме "Човек с бинокъл" от Наталия Иванова

„Деликатна, дълбока и детайлна поезия, която ти позволява да се докоснеш до човека, който я е написал – жена, сериозна и честна в колебанията си. Четеш и се преоткриваш в спомени и мълчание.“ – това пише поетът Стефан Иванов за книгата на Наталия Иванова. Премиерата на книгата в Благоевград ще бъде на 16 октомври 2020 г. (петък), от 18:00 часа в..

публикувано на 14.10.20 в 12:50
Салих Буковян в звукозаписно студио

Нови записи в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград

След наложителната пауза във връзка с пандемията от коронавирус, Музикално-продуцентският комплекс на Радио Благоевград с ръководител д-р Маргарит Русев, отново отвори врати за нови звукозаписи, разбира се, при спазване на всички необходими противоепидемични мерки.  Нови песни записва изпълнителят от село Брезница, Салих Буковян. Песните са традиционни..

публикувано на 08.10.20 в 16:49

"Пътувай безопасно с Радио Благоевград"

Традиционна кампания по безопасност на пътното движение се провежда на територията на община Благоевград. Екипи на Пътната полиция към ОД на МВР в Благоевград, следят активно за спазване на правилата за движение както сред автомобилистите, така и сред пешеходците. Поводът е началото на новата учебна година, а целта – да се ограничи пътният травматизъм...

публикувано на 18.09.20 в 13:45

Емблематичният глас на Радио Благоевград – Пламен Николов се пенсионира

След 31 години в ефира на Радио Благоевград, колегата Пламен Николов, един от най-разпознаваемите гласове в Радиото приключи активната си кариера и излезе в пенсия. Започнал журналистическата си кариера като говорител в Радио Благоевград през 1989 година, Пламен Николов води редица предавания, като обзорното предаване „Днес+“, „Утро с..

публикувано на 04.09.20 в 15:24

Радио Благоевград с благодарност към РСПБЗН - Благоевград

Поради интензивните дъждове, се появи проблем на фасадата на сградата на Радио Благоевград и БНТ – Благоевград. След като потърсихме съдействие от оторизираните институции, моментално получихме адекватна професионална помощ от Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението", на които благодарим от все сърце!  Чудесно ще бъде, ако..

публикувано на 20.08.20 в 15:08
Част от новинарския екип на Радио Благоевград с ръководството

Радио Благоевград разшири нюзрума си

В по-широк, удобен и модернизиран нюзрум ще работят вече новинарите от екипа на Радио Благоевград.  Лентата беше прерязана, както повелява традицията, с наздравица и пожелания за повече добри новини. На добър час на всички колеги, които ежеминутно се стараят слушателите на Радиото на Югозапада да бъдат добре информирани!

публикувано на 19.08.20 в 16:50

Нова награда на "Пирин Фолк" – Радио Благоевград ще присъди специалния приз „Млад изпълнител“

За първи път на IV-то издание на „Детски Пирин Фолк“ в Сандански,  Радио Благоевград ще присъди нова специална награда „Млад изпълнител“. Призът ще бъде връчен на един от младите таланти, които ще вземат участие в Конкурса за изпълнителско изкуство за деца от 8 до 15 години на 28 август 2020 г. Носителят на наградата „Млад изпълнител“ ще спечели..

публикувано на 04.08.20 в 15:43