Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Давид Калпачки е "Номер едно на Радио Благоевград за 2019 г." – той бе избран с вота на работещите в медията

5
И.д. генералният директор на БНР Антон Митов връчи наградата на Давид Калпачки

За седма поредна година се избира "Номер едно" на Радио Благоевград от работещите в медията. 

За 2019 г. годишната награда за Номер едно получава журналистът Давид Калпачки. Той бе избран с вота на колегите си. 

Давид Калпачки е от младите колеги в Радио Благоевград, но вече е един от разпознаваемите гласове на медията, журналист с характерно присъствие пред микрофона. 

Давид Калпачки е в Екип 1, който реализира сутрешните предавания на Радио Благоевград. Често гласът му събужда слушателите в ранната програма "Утро с Радио Благоевград", но "неговото" предаване е "Събития и личности", което се излъчва в петък между 08:00 и 11:00 часа. Предаването е с акцент политика, злободневни теми от деня, анализи и коментари. 

Приоритет за Давид Калпачки е и работата с младите хора. Той е един от менторите на младежите в предаването "Тийн зона" на Радио Благоевград и Центъра за личностно и творческо развитие на децата в Благоевград. Негов съмишленик в приобщаването на младите хора към радио професията е неговата половинка Елеонора Геризовска, с която имат две деца. 

Наградата "Номер едно на Радио Благоевград" за 2019 г. бе връчена на Давид Калпачки от и.д. генералния директор на Българското национално радио Антон Митов, в присъствието на директора на Радио Благоевград Елисавета Каменичка и работещите в медията.

Екипът на Радио Благоевград честити наградата на Давид Калпачки с пожелания за още много успехи и удовлетворение в любимата професия!


Галерия

Вижте още
Мартин Станоев с Графа

"Тийн зона" с награди от национален ученически журналистически конкурс

В IX-тия Национален ученически журналистически конкурс "Григор Попов", който се провежда в Разград, екипът на младежкото предаване на Радио Благоевград "Тийн зона" спечели няколко награди в сериозна конкуренция с десетки млади журналисти от различни клубове в страната.  Ментори на екипа на "Тийн зона" по Радио Благоевград са младите Елеонора Геризовска..

публикувано на 27.03.20 в 15:35

Вижте кои трима спечелиха най-новия диск с музика на МФГ "Банскалии"

На 17 март предложихме на нашите последователи във Фейсбук игра с награда – най-новия диск с музика на МФГ "Банскалии". Благодарим от сърце на всички, които се включиха! Чрез жребий изтеглихме тримата печеливши и това са Миглена Тунтева, Катерина Иванова и Иван Рошков. Честито! Можете да получите наградите си от Рекламния офис на Радио Благоевград в..

публикувано на 23.03.20 в 09:44

Радио Благоевград се присъединява към кампанията на БНР „За да се прегърнем утре“

Българското национално радио (БНР) започва информационна кампания, която има за цел да подкрепи емоционално хората в условията на извънредното положение и да ги насърчи да спазват правилата, които налага епидемиологичната ситуация в страната. Кампанията е под надслов „За да се прегърнем утре“ и се осъществява в партньорство с Националното сдружение на..

публикувано на 18.03.20 в 18:44

Вижте кой спечели ски пас за двама в Ски парк "Картала"

На 6 март предложихме на нашите последователи във Фейсбук игра с награда – ски пас за двама в Ски парк "Картала" (който важи до края на зимния сезон). Благодарим от сърце на всички, които се включиха! Чрез жребий изтеглихме печелившия и това е  Ивайло Блажев . Честито! Ще се свържем с него чрез лично съобщение, за да му обясним как може да си получи..

публикувано на 13.03.20 в 09:45

„Струнни приказки“ – новият компактдиск на Радио Благоевград

  Китара, тамбура и контрабас разказват „Струнни приказки“...   Няколко месеца след като Валери Димчев – тамбура и Антон Апостолов – китара представиха пред публика новия си проект, озаглавен „Струнни приказки“, вече е факт и компактдискът, в който творците  разказват за самодиви, за мистична планина, за танцуваща светлина, но и за тесни калдъръми, за..

публикувано на 10.03.20 в 16:14

Изложбата "Жени творци на Благоевград" бе открита в Радио Благоевград

    Арт салонът на най-слушаното радио в Югозападна България прие 22-ата изложба на жените творци от Благоевград, организирана от Дружество "Искрици", с председател Татяна Лазарова, и подкрепена от Радио Благоевград и Община Благоевград.    74 творби, изпълнени с различна техника – от класическа живопис, през експериментални търсения в текстурата на..

публикувано на 05.03.20 в 19:29

Вижте кой спечели романа на Яна Язова "Левски"

На 17 февруари предложихме на нашите последователи във Фейсбук игра с награда – романа на Яна Язова "Левски". Интересът към играта бе изключителен и благодарим от сърце на всички, които се включиха! Чрез жребий изтеглихме печелившия и това е  Любима Диманачка . Честито! Ще се свържем с нея чрез лично съобщение, за да ѝ обясним как може да си получи..

публикувано на 02.03.20 в 10:11