Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без сняг за Нова година

Времето през януари се очаква да бъде сравнително меко, с валежи под нормата. Това показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. Температурите в първия месец от новата година ще варират от минус 15 градуса на места до плюс 15. Първите десет дни времето ще бъде динамично. От север ще нахлува студен въздух и ще застудее. На места ще превали слаб сняг.

Към 3-ти и 4-ти януари се очаква повишение на температурите, разкъсана облачност, на места до слънчево. От 5-и януари от север отново ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат. На места ще превали слабо, предимно сняг. Около 10-и януари се очакват валежи и понижение на температурите. От север ще нахлува студен въздух и в по-голямата част от страната ще вали сняг, така че след 10-и януари ще се образува снежна покривка.

В средата на месеца валежите ще спрат. След 20-и януари температурите ще бъдат близки до обичайните. Нови валежи, предимно от сняг, ще има около 22-ри, 25-и и в края на месеца.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Разлог посреща най-силните мъже на България

За поредна, пета година, община Разлог ще бъде домакин на зрелищното състезание по силов многобой “Strongman” с участието на най-добрите състезатели на България, сред които и спортистите на клуб „Ironman“ (Разлог) – Иван Майсторов, Петър Найденов и Борислав Тумбев. Тази година състезанието ще премине под мотото „Силните срещу дрогата и..

публикувано на 30.05.24 в 11:24

Ревю на детски облекла на повече от век в Брезник

Ревю-изложба на детски облекла от края на 19 до средата на 20 век ще се проведе в късния следобед в Брезник. Събитието е посветено на Деня на детето и е продължение на организираното преди 2 години ревю на мода от Брезнишко от преди повече от век. Пространството пред сградата на музея в Брезник ще бъде превърнато в моден подиум. Моделите, които ще..

публикувано на 30.05.24 в 10:33

Кметът на Благоевград със заповед за затваряне на депото за строителни отпадъци в село Изгрев

Кметът на Благоевград Методи Байкушев издаде заповед за затваряне на депото за депониране на строителни отпадъци, незаконно от години. Преди дни жителите на село Изгрев, където е огромното сметище, заплашиха с протести и блокада на входовете към депото. Освен строителни отпадъци, на терена от около 100 декара се изхвърлят всякакви боклуци. Камиони и..

публикувано на 30.05.24 в 10:30

Президентът и съпругата му - домакини на абитуриентския бал

Тази вечер президентът и съпругата му ще бъдат домакини на традиционния абитуриентски бал за младежи,  настанени в приемни семейства и в Центрове за настаняване от семеен тип. На събитието ще присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова.  Празничната вечер е част от благотворителната инициатива на държавния глава "Подкрепи една мечта". Президентът Румен..

публикувано на 30.05.24 в 10:00

Избират нов председател на Общинския съвет в Кюстендил

Избор на нов председател на Общинския съвет в Кюстендил предстои на днешното заседание на местния парламент. П роцедурата за ротация е залегнала в правилника за дейността на Общинския съвет и се извършва на всеки шест месеца. На предстоящото заседание ще бъде създадена временна комисия за избор на нов председател. На днешното си заседание..

публикувано на 30.05.24 в 09:17

Складът с опасните отпадъци в Перник - взет под наем

Складът в Перник, в който бяха открити опасни отпадъци, е на площадката на бившия завод за токоизправители и е в близост до кварталите "Изток" и "Църква". Той е бил ползван под наем от фирма с предмет на дейност в сферата на управлението на отпадъци. По непотвърдена информация преди няколко месеца фирмата е загубила лиценза си. Опасни вещества..

публикувано на 30.05.24 в 09:15

Слънце и дъжд в четвъртък

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. В планинските райони явленията ще са временно интензивни и ще има условия за градушки. Ще духа слаб югозападен, след обяд - до умерен западен вятър. Максималните температури ще..

публикувано на 30.05.24 в 05:37