Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Община Благоевград внесе за одобрение проект за изграждане на съвременен младежки център

Община Благоевград внесе за одобрение нов проект със социална значимост, насочен към младежите в региона, който ще бъде финансиран по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ по покана за подбор на проектни предложения „изграждане на младежки центрове“ от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм 2014 – 2021 г. 

В рамките на проекта се предвижда изграждането на съвременен младежки център в Благоевград, който ще представлява нова сграда, в която ще има функционални зали за различни дейности и интереси, оборудвана кухня, столова и спални помещения за 40 души. 

Центърът ще покрива високи стандарти за младежка работа и ще предоставя комплексни услуги чрез разнообразни дейности за младите хора, включително и тези от уязвими групи.

Основната целева група, към която ще бъдат насочени дейностите на центъра, са всички младежи на възраст между 15 и 29 години, ученици, застрашени от отпадане или отпаднали от образователната система, младежи в риск от етнически малцинства, младежи, живеещи в малки и отдалечени населени места, млади хора, които са извън заетост, образование или обучение и др. 

С изграждането и функционирането на центъра се цели да се повиши социалното и икономическо развитие в района. 

Срокът за изпълнение на проекта е 42 месеца, а стойността е до 2 000 000 евро.


Вижте още

95 случаи на COVID-19 в област Благоевград

95 са новите случаи на COVID-19 в област Благоевград, сочи справката на РЗИ.  Най-много – 40 са в Благоевград, в Петрич – 17, в Сандански са 5, Гоце Делчев и Разлог по 4, Симитли – 3.  По два случая има в Белица, Бачево, Добринище, Поленица, Бистрица и по един случай в още 12 населени места в областта.

публикувано на 28.10.20 в 10:03

Рекорд от 2569 новозаразени с COVID-19

2 569 нови случая на COVID-19 са регистрирани у нас през изминалото денонощие. Това е най-голямата бройка установени случаи на заболяването на всекидневна база от началото на пандемията. Положителни са почти 23 на сто от направените тестове – общо 11 226. 25 души са починали вчера вследствие от коронавируса. 293-ма са оздравели. 145..

публикувано на 28.10.20 в 07:30

Облачна сряда

Днес облачността от югозапад ще продължи да се увеличава и главно следобед, на отделни места в южните и планинските райони, ще има слаби валежи. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще е слаб, в Източна България - до умерен. Минималните температури ще са между 5° и 10°. Максималните - предимно между 15° и 20°.

публикувано на 28.10.20 в 07:26

Кризисният щаб в Благоевград намалява работното време на питейните заведения

Решението има за цел да се намалят случаите на заболяванията от COVID-19.  За съжаление Благоевград е на челните места в страната. Разрешеното работно време на ресторанти, кафенета, закусвални ще бъде до 21 часа.  Засега няма да се затварят, заради епидемията, учебни заведения. Няма да се отменят културни прояви. Засега е критично състоянието на..

публикувано на 27.10.20 в 18:20

Изложба разказва за прилепите в музея в Благоевград

В Регионалния исторически музей в Благоевград бе открита изложба по повод Международната нощ на прилепите. Целта на събитието е да запознае широката публика с тези не много познати нощни летящи бозайници, тяхното значение и начини на опазване. Изложбата е съвместна със сдружение „Зелени Балкани“ и Българска Фондация Биоразнообразие. „Представяме..

публикувано на 27.10.20 в 17:30

Стийв Хамилтън е освободен от поста старши треньор на "Пирин Лейдис"

В предстощия мач от първенството срещу ЛП "Суперспорт" (събота, 31.10) начело на отбора ще бъдат Изабела Баракова и Борислав Ганчев. ФК "Пирин" благодари на Стийв Хамилтън за неговата работа и му пожелава много успехи в бъдещата му кариера.

публикувано на 27.10.20 в 17:25

Нова организация на движението в „Старинния квартал” на Банско

Във връзка с обезпечаване на обществения ред и контрола на движение и паркиране в Стария град в Банско кметът на Банско Иван Кадев издава забрана за спиране, паркиране и преминаване на моторни превозни средства в зоната – "Старинен квартал" – Банско.  На входовете и изходите ще бъдат поставени съответните забранителни знаци. Разрешено ще бъде преминаване..

публикувано на 27.10.20 в 16:45